Το Να Μου Γελλάς είναι μια πρωτότυπη ιδέα που στηρίζει το λόγο και το διάλογο με ένα μοναδικά αυθεντικό και δημιουργικό τρόπο. Στην ιστοσελίδα του www.namougellas.com σε «υποδέχεται» ένα φιλόξενο νεοκλασικό, που νιώθεις ότι θα γίνει το νέο σου «στέκι». Μέσα από το Να Μου Γελλάς αποκτάς πρόσβαση σε λογοτεχνικές ιστορίες που θα αγαπήσεις και έχεις την ευκαιρία να ζήσεις ξεχωριστές συναντήσεις με ανθρώπους που θαυμάζεις.

Δημιουργός του είναι η Νικολέττα Λέκκα. Ένας άνθρωπος με μεγάλη, ενδιαφέρουσα και διεθνή διαδρομή που διάλεξε αυτόν τον τρόπο «για να μιλήσει και να αφουγκραστεί» ουσιαστικά και δημιουργικά. Στη διαδρομή της οι ιστορίες κυριαρχούν. Αλλά της αρέσει να λέει ότι στέκεται πάντα με σεβασμό απέναντι στους αριθμούς, γιατί «αν τους προσέξεις, σου λένε πολύ ωραίες ιστορίες.» Στο 2015, όταν οι «κρίσεις», κούραζαν πια την ψυχή μας, η Νικολέττα ονειρεύτηκε να φτιάξει μια νέα ιδέα που θα στρέψει το βλέμμα μας ξανά ψηλά και πάλι μέσα μας. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Να Μου Γελλάς.

Η Νικολέττα γράφει όλες τις δυνατές λογοτεχνικές ιστορίες που θα γνωρίσεις στο Να Μου Γελλάς. Κάθε μία ιστορία έρχεται σε διαφορετικό σχήμα και χρώμα, αλλά αφήνουν την ίδια γλυκιά γεύση. Στο www.namougellas.com θα βρεις τις ιστορίες αυτές ταξινομημένες σε τέσσερεις κατηγορίες.

· Παραμύθια για παιδιά, με νοήματα που θα θες να μοιραστείς με τα μικράκια της ζωής σου. Παραμύθια που αφήνουν ένα πολύ δυνατό αποτύπωμα στην ψυχή σου. Γιατί οι πιο μεγάλες αλήθειες, πάντα στα παραμύθια βρίσκουν οξυγόνο για να αναπνεύσουν.

· Εξιστορήσεις για μεγάλους, που θα σε γυρίσουν στα τόσα σημαντικά που θες να έχεις οδηγό στη ζωή σου, αλλά δεν χωράνε στην κάθε μέρα σου. Θα βρεις τον εαυτό σου μέσα στις ιστορίες αυτές.

· Σκέψεις ελεύθερες, που θα σου θυμίσουν ότι μερικές φορές το πιο λίγο, ξεσηκώνει τη σκόνη της ψυχής σου την πιο πολλή.

· Και τέλος, ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη από όλα, ιστορίες με επιστημονική χροιά, που θα μπορείς να ευχαριστηθείς σαν κάτι οικείο. Γιατί όλες οι ερωτήσεις είναι εύκολες, αν ξέρεις τις απαντήσεις.

Ιστορίες διαφορετικές, γιατί είμαστε όλοι τόσα πολλά και διαφορετικά.

Κάποιες από τις ιστορίες που πρωτοδιαβάζεις στο Να Μου Γελλάς, βρίσκουν το δρόμο για το τυπογραφείο και γίνονται, με πολλή φροντίδα, μοναδικά βιβλία από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ. Εκδόσεις καλαίσθητες και προσεγμένες σαν ένα δώρο που θες να κάνεις στον εαυτό σου και σε όσους αγαπάς. Οι δυνατές ιστορίες ντύνονται με μοναδικές εικονογραφήσεις και μαζί γίνονται μια κατάθεση ψυχής. Από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ κυκλοφορούν ήδη 5 βιβλία της Νικολέττας Λέκκα: δύο για ενήλικες και τρία για παιδιά.

Εκτός από τις ιστορίες, το Να Μου Γελλάς φέρνει και μια ακόμα καινοτόμα ιδέα: τις «Συναντήσεις». Σημαντικοί εκπρόσωποι από όλους τους χώρους της ζωής μας (τέχνες, επιστήμες, φιλανθρωπικές δράσεις, εκπαίδευση, πολιτική), δημιουργοί που μάθαμε να θαυμάζουμε μόνο από μακριά, συναντούν ζωντανά δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς και κάνουν μια κουβέντα απροβάριστη σε όλα της.

Η Νικολέττα σαν οικοδέσποινα, κερνάει καφέ και συντονίζει αυτή την εμπειρία που ο καθένας ζει σαν το δικό του «ήμουν και εγώ εκεί.» Όταν η συνάντηση μεταφέρεται σε μια οθόνη, τα μικρόφωνα μένουν ανοιχτά και όσοι συμμετέχουν μιλάνε πάλι ζωντανά. Το αποτέλεσμα απρόβλεπτο όσο και μαγικό.

Μπορείς να ζήσεις όσα προσφέρει το Να Μου Γελλάς με μια ετήσια εγγραφή αξίας 12€. Ως συνδρομητής μπορείς να απολαύσεις όλες τις ιστορίες και τις αφηγήσεις που υπάρχουν ήδη στο www.namougellas.com και όσα όμορφα προστεθούν σύντομα. Και βέβαια θα μαθαίνεις για κάθε νέα συνάντηση και θα μπορείς να δηλώσεις ενδιαφέρον για να συμμετέχεις κι εσύ.

Αυτό λοιπόν είναι το Να Μου Γελλάς. Το στέκι που θα ήθελες να υπάρχει. Ένα μέρος χωρίς θόρυβο, ενημέρωση και χωρίς διαφημίσεις. Ένα μέρος που μπορείς να έχεις μαζί σου παντού. Στη δύσκολη μέρα στο γραφείο, τη βαρετή διαδρομή με τα μέσα μεταφοράς, τη στιγμή που η μάσκα σε κουράζει. Αλλά και όταν φτάνει η δική σου ήσυχη στιγμή το βράδυ, όταν επιτέλους βρεθείς σε εκείνη την υπέροχη παραλία των διακοπών, κάθε φορά που θες να μοιραστείς κάτι όμορφο με όσους αγαπάς. Μέσα από το κινητό, το tablet, το desktop. Κάνε την ψυχρή οθόνη, μια διέξοδο από όσα σε βαραίνουν. Ειδικά τώρα, που τα ταξίδια λιγόστεψαν, που η τέχνη λιγόστεψε. Τώρα έχεις πιο πολλή ανάγκη να ζήσεις κάτι αληθινό από καρδιάς. Τώρα έχεις μεγαλύτερη ανάγκη να θυμάσαι να μου γελάς!

Στις 8 Δεκεμβρίου το Να Μου Γελλάς κλείνει δύο χρόνια διαδρομής και το γιορτάζει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, προσφέροντας έκπτωση 50% σε όλα τα βιβλία των εκδόσεων ΓΕΛΛΑΣ. Και βέβαια με την υπόσχεση να συνεχιστούν οι όμορφες στιγμές από το στέκι που αγαπάς.

Σε βλέπω ήδη να χαμογελάς.

Έλα! Ξεκινάς Να Μου Γελλάς.