Κυκλοφορούν 1 Απριλίου 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΕΓΓΙΧΤΗ

Εννιά χρόνια μετά τον θάνατο του παγκοσμίου φήμης μυθιστοριογράφου Αλέξανδρου Καστρινάκη, η πρώτη σύζυγός του αφηγείται την ιστορία του δεκαπενταετούς λευκού γάμου της με έναν άνθρωπο τόσο αφοσιωμένο στις πνευματικές και θρησκευτικές αναζητήσεις του, ώστε να την αφήσει ερωτικά ανέγγιχτη.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, συχνά πιστό αντίγραφό τους.

Σελ.: 344 | Τιμή: 16.60 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5178-8 | Ελληνική Πεζογραφία

ΦΕΡΗΣ ΛΩΤΟΣ
TWELVE OLYMPIANS PALACE

Για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές, το ζεύγος Μπεμπέκου έχει επιλέξει το πεντάστερο Twelve Olympians Palace με φόντο τον Όλυμπο. Το ξενοδοχείο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Αριστείδη, που από τη φύση του είναι γκρινιάρης.
Στο πλευρό του η σύζυγός του Δέσποινα, την οποία λατρεύει. Μειλίχια και δωρική, από τη μία τον βοηθάει να ισορροπεί, από την άλλη η συμπεριφορά της είναι αιτία για εντάσεις. Ψυχοθεραπεύτρια, εγνωσμένου κύρους, δεν εγκαταλείπει τους πελάτες της – με τα απανωτά τηλεφωνήματά τους – ούτε την περίοδο των διακοπών τους. Κάτι που εξοργίζει τον Αριστείδη.

Σελ.: 336 | Τιμή: 16.60 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5260-0 | Ελληνική Πεζογραφία

Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2022

Στη Γαλλίδα συγγραφέα Marie-Aude Murail (Μαρί-Οντ Μιράιγ), απονεμήθηκε από την IBBY* το φετινό Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η ανώτερη διεθνής αναγνώριση για δημιουργούς παιδικών βιβλίων (χαρακτηρίζεται επίσης ως το «μικρό βραβείο Νομπέλ»).

  • The International Board on Books for Young People (Η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα)

Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορεί το πολυβραβευμένο βιβλίο της
Ο αδερφός μου ο Έτσι Απλά σε μετάφραση Αριάδνης Μοσχονά.