ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Θερμαϊκός, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Φλώρας Τζελέπη, με τίτλο «Ο Δικηγόρος», μια συγκλονιστική ιστορία που θίγει την κατάχρηση της εξουσίας και τις τραγικές της συνέπειες.

Αθώοι άνθρωποι και νέα κορίτσια μπλέκονται στα δίχτυα ενός φιλόδοξου και αδίστακτου δικηγόρου και γίνονται έρμαια των αρρωστημένων επιθυμιών και των ύπουλων σχεδίων του με τίμημα την αξιοπρέπεια, τις ηθικές τους αξίες και τη ζωή τους. Παλεύουν να εναντιωθούν στη θέλησή του, μα μάταια. Θα μιλήσουν ή θα σιωπήσουν; Θα τον νικήσουν ή θα νικηθούν;

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νίκος Παρασκευάς, δημοσιογράφος,Κανάλι Ένα-Πειραιάς
Παύλος Ανδριάς, δημοσιογράφος, συγγραφέας και δημιουργός του avlogyrosnews.gr
Κυριάκος Τσικορδάνος, δημοσιογράφος και διευθυντής greekaffair.news και 7nea.gr
Κωνσταντίνος Μανίκας, συγγραφέας και δημιουργός culturepoint.gr

Αποσπάσματα του μυθιστορήματος θα διαβάσει η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/UM9s
Link βιβλίου: https://bitly.ws/UM9y

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο:
Ήταν δύσκολος χαρακτήρας ο δικηγόρος, σκοτεινός και δυσπρόσιτος. Η ακόρεστη δίψα του για ισχύ και επιβολή αντί να τον σώζει τον έριχνε σε απύθμενο βάλτο και τον ρουφούσε. «Σ’ αυτήν τη ζωή ή θα είσαι αρνί να σε φάνε ή γίνεσαι λύκος…» συνήθιζε να λέει καμαρώνοντας που ανήκε στους λύκους που απαιτούσαν με κάθε τρόπο το μερτικό τους. Παιχνίδι στα χέρια του ήταν οι νόμοι και εργαλείο οι γνωριμίες και οι διασυνδέσεις του, κανένας δεν γλύτωνε από την οργή του.
Και τι δεν θα έδινε η Μέλπω να είχε μπροστά της τον νεαρό δικηγόρο που πρωτογνώρισε, με τα μεγαλεπήβολα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τον ενθουσιασμό, να μπορούσε να σταματήσει την καταστροφική του πορεία, ένιωσε ένοχη σαν μεγαλύτερη που δεν τον συνέτισε, δεν τον εμπόδισε στο κυνήγι ενός ανώτερου όπως νόμιζε εαυτού του. Αλλά είναι κάποιες διαδρομές που αν τις διαλέξεις δεν υπάρχει επιστροφή…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Φλώρα Τζελέπη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία, Marketing και Δημόσιες Σχέσεις. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, αγαπάει την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και λατρεύει τη θάλασσα. Με καταξιωμένη καριέρα και διακρίσεις σε μεγάλη Πολυεθνική Εταιρεία, υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, ιδρυτικό στέλεχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής του Πορτο-Χελίου και υπεύθυνη θεμάτων Πολιτιστικής Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας των Εκδόσεων «Μπίρης». Είναι συγγραφέας των μυθιστορημάτων: «Οι γραμμές της ζωής» (2020) και «Μυστικά στην άνυδρη γη» (2021). Είναι παντρεμένη με τον μαθηματικό και συγγραφέα Αντώνη Τζελέπη και χάρη στην κοινή τους αγάπη για τα ταξίδια έχουν αποκομίσει πολλές γνώσεις και εμπειρίες από τις πιο μακρινές χώρες του πλανήτη. Έχει δυο παιδιά, τον Δημήτρη, επιτυχημένο χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό σύμβουλο και τη Μαριλίνα, διακεκριμένη πιανίστα και καθηγήτρια μουσικής.