“Jérôme Cholet | 2020/2021 – It can only get better”

Διάρκεια: 22.10 – 10.12.2021

Είσοδος Ελεύθερη

O Jérôme Cholet παρουσιάζει έργα του στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Συρτάρι, στον πεζόδρομο του Θησείου, Ηρακλειδών 29, Αθήνα.

Ο καλλιτέχνης, του οποίου έργο του κοσμεί την ποιητική συλλογή του Γιάννη Ζαραμπούκα, «Οι άνθρωποι στις κορνίζες», επισκέπτεται την Ελλάδα, για να παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό. Στο πλαίσιο αυτό έργα του θα φιλοξενηθούν στον χώρο των Εκδόσεων Συρτάρι.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Jérôme Cholet είναι ένας δημοφιλής Γερμανός-Γάλλος καλλιτέχνης με έδρα τη Νότια Γερμανία, του οποίου η τέχνη αγοράζεται από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο.

Με επιρροές από τις σπουδές του στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ, η τέχνη του Jérôme Cholet επικεντρώνεται στο να αποτυπώνει την ουσία, το πνεύμα και την ενέργεια του κόσμου.

Κύριο μέσο δημιουργίας του αποτελούν οι μικτές τέχνες / κολάζ. Του αρέσει να διχάζει και να ενώνει, δίνοντας στα πράγματα μια νέα οπτική γωνία, κατακερματίζοντας ή συναρμολογώντας τα.

Τέλος, ενδιαφέρεται πολύ για την εκφραστική δύναμη του χρώματος και για το πώς μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικά συναισθήματα.

To βιβλίο:

Οι άνθρωποι στις κορνίζες

Γιάννης Ζαραμπούκας

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΡΤΑΡΙ

Κι απόψε εδώ.
Φυσούν από τα κόκαλα τη σκόνη.
Το χώμα από τα δόντια ξύνουν.
Τεντώνουν τις αρθρώσεις τους.
Τρέχουν στο χολ
και κύκλους κάνουν στο σαλόνι.
Ακουμπούν τα μάγουλα
στα απλωμένα ρούχα.
Καπνίζουν
και τα δάκτυλα βουτούν
στο βάζο με τη μαρμελάδα.
Σαν κουραστούν,
γίνονται πάλι χάρτινοι,

αφήνοντας στο τζάμι μία ρωγμή.