«Τουρκία, Ελλάδα και Ευρώπη
Σημειώματα για μια περίπλοκη σχέση»

του Γ. Τριανταφυλλίδη

Οι εκδόσεις Επίκεντρο διοργανώνουν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Θεσσαλονίκη), εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη «Τουρκία, Ελλάδα και Ευρώπη. Σημειώματα για μια περίπλοκη σχέση».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δημήτρης Κούρκουλας, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και Πρέσβης της Ε.Ε. (διαδικτυακή παρέμβαση)
Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, Καθηγητής Τμ. Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών ΠΑ.ΜΑΚ.
Κάκη Μπαλή, δημοσιογράφος
Γιάννης Κωνσταντίνου, δικηγόρος
και ο συγγραφέας του βιβλίου, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σταύρος Τζίμας, δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η πορεία της Τουρκίας την τελευταία δεκαετία, τα πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σε αυτήν και τα γεγονότα που τη σφράγισαν, σε ένα λεπτομερές και ιδιότυπο χρονικό, συγκροτημένο από άρθρα και δημόσια σχόλια, που περνούν τη συνθήκη της επικαιρότητάς τους από το φίλτρο της βιωματικής εμπειρίας και της γνήσιας γνώσης των πολιτικών και ιστορικών συμφραζομένων. Και πάνω απ’ όλα η δημιουργική αγωνία να τοποθετηθούν τα πάντα μέσα στο μεγάλο ευρωπαϊκό κάδρο και να σημανθούν σωστά οι διαδρομές που αναλογούν στην Ελλάδα σε αυτό το περίπλοκο και διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο.
Όπως σημειώνει στον πρόλογό του ο Σωτήρης Ντάλης, «Με έναν ιδιαίτερο λόγο και με εύστοχο τρόπο ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης αφηγείται και ερμηνεύει, μέρα με τη μέρα, βήμα προς βήμα, πώς η Τουρκία του Ερντογάν έχασε τα τελευταία χρόνια την ευρωπαϊκή της προοπτική και πέρασε στον απόλυτο έλεγχο του προσωποπαγούς καθεστώτος που εγκαθίδρυσε ο Τούρκος πρόεδρος».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά μέσω:
https://youtube.com/live/80EhjTx1QoI και https://www.facebook.com/epikentro.publishers/live/

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.