«ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ» | ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΛΑΧΤΑΡΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Ψυχογιός, διοργανώνουν παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος της Ειρήνης Μαλαχτάρη, με τίτλο «Οι Ναυαγοί».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό Ιανό της Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Παλαμά 3.

Link εκδήλωσης:
https://t.ly/xEcAa

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο των Ναυαγών, ημέρα Τρίτη, ώρα εννέα, η τηλεθέαση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σχεδόν όλη η Ιταλία, καρφωμένη στον τηλεοπτικό σταθμό Colpo Grosso, κάθισε επί τρεις ώρες να βλέπει πλάνα από τη ζωή των έξι παικτών στο νέο τους περιβάλλον. Λευκή άμμος, παρθένα νερά, καταγάλανα, εξωτικό τοπίο, κάπου πολύ μακριά από εκείνους και την καθημερινότητά τους, μακριά από φόρους, δάνεια, διατροφές κι υποχρεώσεις. Ένας γόνος διάσημης οικογένειας χωρίς ανέσεις, μία πρώην πρωταθλήτρια του σκι χωρίς φως και φαγητό, μία ξανθιά παρουσιάστρια με εντυπωσιακό ντεκολτέ, ένας γυμναστής-μαραθωνοδρόμος μακριά από την οικογένειά του, ένας έφηβος γκρινιάρης που σίγουρα θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη και μία σοβαρή δημοσιογράφος-ωρολογιακή βόμβα, που σχολιάζει τους πάντες και τα πάντα, εντάξει, είναι μία όαση στο νεκρό τηλεοπτικό πεδίο της κρίσης, στις αδιάφορες ζωές τους.
Έξι παίκτες σε μία βραχονησίδα του Ινδικού Ωκεανού. Μία ομάδα παραγωγής στη Σομαλία. Στρατιές ιδιωτικών ντετέκτιβ στην Καραϊβική. Ένας διευθυντής προγράμματος χαμένος στο Κάιρο. Ένας φόνος στη Ρώμη. Μία περιπέτεια που ξεκινά μόλις κλείσει η τηλεόραση. Και κανείς δε θα γυρίσει ίδιος.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ειρήνη Μαλαχτάρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα. Ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Οι ΝΑΥΑΓΟΙ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.