Τα μάτια της γυάλινα. Τα χείλη της μισάνοιχτα. Ένα άψυχο σώμα θαμμένο στον πάγο. Και δεν είναι το μοναδικό.

Όταν ξεκινάς να διαβάσεις ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα συναντήσεις σκληρές εικόνες, διεστραμμένα μυαλά, άλυτους φαινομενικά γρίφους και πολύ αίμα.
Το «Κορίτσι στον πάγο» διαθέτει όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, καθώς δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμα αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά για ένα καλοδουλεμένο ψυχολογικό θρίλερ που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον βάζει στη διαδικασία να συνδέσει πρόσωπα και καταστάσεις, μήπως και ανακαλύψει το σύνδεσμο ανάμεσα στα τόσα πτώματα. Και όλες είναι γυναίκες, νεαρές, όμορφες, με τον ίδιο περίπου σωματότυπο και την ίδια καταγωγή. Εκτός από μία. Μία μάρτυρα η οποία δεν έπρεπε να αποκαλύψει όσα γνώριζε.
Η υπαστυνόμος Έλενα Φόστερ θα γίνει σίγουρα από τις αγαπημένες σας ηρωίδες, καθώς ο αντιδραστικός χαρακτήρας και το ένστικτό της, την οδηγούν σε σύγκρουση με τους ανωτέρους της, που θέλουν να τα έχουν καλά με την υψηλή κοινωνία και τις σημαντικές γνωριμίες τους. Εκείνη όμως δεν διστάζει να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι και να αψηφήσει τις απαγορεύσεις και τη γραμμή που της δείχνουν ότι πρέπει να ακολουθήσει.
Γιατί να διαφέρει μία νεκρή κοπέλα πλούσια και από σπουδαία οικογένεια από μία απλή πόρνη που η ζωή και οι καταστάσεις την οδήγησαν στο δρόμο αυτό; Τι κοινό μπορεί να έχει η εικοσιτριάχρονη Άντρια με την παραμυθένια ζωή που ζούσε και οι νεαρές Σλοβάκες πόρνες που ο θάνατός τους είχε περάσει στα ψιλά και μάλλον δεν έδωσε κανείς σημασία στην απουσία τους; Και γιατί κανείς νωρίτερα δεν έκανε τη σύνδεση ότι όλες δολοφονήθηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και «θάφτηκαν» μέσα στο παγωμένο νερό;
Ένα άρτια δουλεμένο ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία που δείχνει την διαφορά ανάμεσα στο πόσο μεγάλο ρόλο παίζει το όνομα και η κοινωνική θέση μιας οικογένειας, τον τρόπο που αποκρύπτουν όσα οι ίδιοι θεωρούν ότι δεν αφορούν τους κοινούς θνητούς. Ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά που τα έχουν όλα στη ζωή, που δεν ξέρουν τι πάει να πει η στέρηση, αλλά και η απελπισία από την άλλη, αθώων κοριτσιών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και τη χώρα τους, προκειμένου να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη.
Όταν κάποιος δεν έχει να χάσει πια τίποτε άλλο, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φέρει στο φως την αλήθεια, με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμη και την ίδια του τη ζωή. Και αυτό ακριβώς αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει η υπαστυνόμος που αναλαμβάνει να λύσει το γρίφο των αποτρόπαιων αυτών δολοφονιών.
Όμως κάποιες φορές, αξίζει να προσπαθήσεις, ακόμη και αν διακινδυνέψεις, για να καθαρίσει ο κόσμος από διεστραμμένες προσωπικότητες, που θεωρούν ότι έχουν τη δύναμη να κάνουν τα πάντα, ακόμη και να αφαιρούν ανθρώπινες ζωές.
Σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια της δράσης της εξαιρετικής προσωπικότητας της Έλενας Φόστερ από τον Robert Bryndza και αναμένουμε να τη δούμε σε τολμηρές συγκρούσεις με το κατεστημένο αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό!

Από το οπισθόφυλλο
Ένα αστυνομικό best seller που θα σας κόψει την ανάσα
Ένα αγόρι ανακαλύπτει το πτώμα μιας όμορφης κοπέλας μέσα σε μια μικρή παγωμένη λίμνη ενός πάρκου στο νότιο Λονδίνο. Το θύμα αποδεικνύεται κορίτσι της υψηλής κοινωνίας και όλα δείχνουν ότι ζούσε μια παραμυθένια ζωή.
Οι έρευνες της υπαστυνόμου Έρικα Φόστερ παίρνουν απρόβλεπτη τροπή όταν μαθαίνει ότι τρεις ιερόδουλες από την Ανατολική Ευρώπη έχουν δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο –βρέθηκαν στραγγαλισμένες, με τα χέρια δεμένα, βυθισμένες στο νερό σε διάφορα σημεία του Λονδίνου. Όσο η Έρικα πλησιάζει την αλήθεια, τόσο περισσότερο οι γονείς της κοπέλας παρεμποδίζουν την έρευνα, θέλοντας να κρύψουν ορισμένες σκοτεινές πλευρές της ζωής της κόρης τους.
Ποια μυστικά να κρύβει, άραγε, το κορίτσι στον πάγο;
Η καριέρα της Έρικα κρεμόταν από μια κλωστή μετά την τραγική κατάληξη της τελευταίας της υπόθεσης που οδήγησε στον θάνατο του άντρα της. Τώρα, εκτός από το παρελθόν της, έχει να αντιμετωπίσει τον πιο αιμοσταγή δολοφόνο της δεκαετίας και να τον σταματήσει πριν βρει το επόμενο θύμα του. Και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι υποψήφια η ίδια.
«Έτσι ακριβώς πρέπει να είναι τα αστυνομικά θρίλερ: με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις που κρατάνε τον αναγνώστη σε αγωνία!» –Booked – The Crime Fiction Club

Τα μυθιστορήματα του Ρόμπερτ Μπρίντζα έχουν πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες. Εκτός από αστυνομικά, έχει γράψει και μια σειρά από ρομαντικά μυθιστορήματα.