Μια χωρισμένη γυναίκα που γνωρίζει ότι ο πρώην σύζυγός της ετοιμάζεται να παντρευτεί, βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση και παρακολουθεί την μέλλουσα αντίζηλό της. Γνωρίζει όλες τις συνήθειές της, τον τρόπο που ντύνεται, τον τρόπο που περπατάει, πού μένει. Τους βλέπει μαζί και θυμάται τότε, τον καιρό που βρισκόταν εκείνη στην ίδια θέση, τη δική της γλυκιά αναστάτωση πριν το γάμο, τις ετοιμασίες, το πώς ανυπομονούσε να περάσει γρήγορα ο καιρός και να γίνει εκείνος ο άντρας, ο τέλειος σύζυγος, -το όνειρο κάθε γυναίκας- δικός της!
Καταφεύγει στο ποτό, ανασύρει κάθε λεπτομέρεια της εποχής εκείνης, αλλά και μετά, της κοινής τους ζωής, όλες τις όμορφες μα και άσχημες στιγμές που ακολούθησαν. Το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από τον περίγυρό της, από τις κολλητές της, από τις δύο δουλειές που έκανε για να τα βγάζει πέρα ήταν καθαρά δική της επιλογή. Ήταν; Το πανέμορφο σπίτι τους σε ένα ακριβό προάστιο, δώρο του συζύγου της χωρίς καν να ζητήσει τη γνώμη της, τα ταξίδια τους, την αγωνία τους μπροστά στο ενδεχόμενο να μην αποκτήσουν παιδί που τόσο πολύ επιθυμούσαν και ποτέ δεν γινόταν πραγματικότητα.
Αλλά θυμάται και το οδυνηρό παρελθόν της, την εφηβεία, τους γονείς, τις σπουδές και όλα όσα έζησε όταν ένα τραγικό γεγονός σημάδεψε τη ζωή της και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για πάντα την πόλη της.
Ως εδώ όλα καλά. Ο αναγνώστης θεωρεί ότι διαβάζει ένα μυθιστόρημα με πολλές λεπτομέρειες, που ίσως τις θεωρήσει και περιττές, για μια απελπισμένη γυναίκα. Μέχρι που τελειώνει το πρώτο μέρος του βιβλίου και στο δεύτερο, ανακαλύπτουμε ότι τίποτε από ό,τι πιστεύαμε πως είχαμε καταλάβει δεν ισχύει. Ένα απίστευτο μπέρδεμα αρχίζει να ξεμπερδεύει μέσα από αναλυτικές πληροφορίες για τα πραγματικά περιστατικά. Τι σχέση έχει η Βανέσα με τη Νέλι; Και η Έμμα; Είναι αλήθεια το τρίτο πρόσωπο που μπήκε ανάμεσα σε ένα κατά τα φαινόμενα ευτυχισμένο και τέλειο ζευγάρι; Και στο τρίτο μέρος πια, έρχονται σιγά σιγά και απαντώνται όλα τα δυσεπίλυτα ερωτήματα που συσσωρεύτηκαν κατά την ανάγνωση.
Και φυσικά, οι δύο ευφυέστατες συγγραφείς δεν θα μπορούσαν να μην μας σερβίρουν και το κερασάκι στην τούρτα με το τελευταίο κεφάλαιο, που ανατρέπει και πάλι όλα όσα είχαμε πειστεί πως κατανοήσαμε.
Ένα ψυχολογικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, γεμάτο ίντριγκες και φόβο. Έναν φόβο που αισθάνεται η ηρωίδα για τον εαυτό της μα και για την αντικαταστάτριά της. Ένα βιβλίο που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους!

image description

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Best seller των New York Times
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα κάνετε πολλές υποθέσεις.
Θα πιστέψετε ότι διαβάζετε για μια ζηλιάρα πρώην σύζυγο,
…που έχει εμμονή με μια όμορφη, νεότερη γυναίκα, την οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί ο άντρας που αγαπούν και οι δυο τους.
Θα πιστέψετε ότι κατανοείτε την ανατομία αυτού του μπερδεμένου ερωτικού τριγώνου.
Ε, λοιπόν, ξεχάστε ό,τι πιστεύετε!
Αυτό το απολαυστικά ανατριχιαστικό μυθιστόρημα θα σας βυθίσει στις πιο σκοτεινές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού –σε όλα εκείνα που αρνούμαστε να δούμε στο όνομα του έρωτα.
Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται…
«Το ψυχολογικό θρίλερ στα καλύτερά του… Τρομακτικό, αινιγματικό, συνταρακτικό, καταπληκτικό –όλα αυτά μαζί, σε ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς!» –Nancy McFarlane, Fiction Addiction
«Ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα για τον γάμο και την προδοσία… Διαβάστε το οπωσδήποτε!» –Lauren Weisberger, συγγραφέας του best seller Ο διάβολος φοράει Prada

Η Σάρα Πεκάνεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας. Έχει γράψει άλλα επτά μυθιστορήματα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εφημερίδες, όπως οι Washington Post και USA Today. Έχει τρεις γιους και ζει λίγο έξω από την Ουάσινγκτον.
Η Γκριρ Χέντρικς σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και εργάστηκε για περισσότερες από δύο δεκαετίες ως υπεύθυνη εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, ενώ πρωτύτερα εργάστηκε στο περιοδικό Allure. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στους New York Times και στο περιοδικό Publishers Weekly. Ζει στο Μανχάταν με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους. Αυτό είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.