Μόλις κυκλοφόρησε το μοναδικό βιβλίο στα ελληνικά
με σπιτικές ιαπωνικές συνταγές.
51 συνταγές με υλικά που βρίσκουμε στην χώρα μας θα σα
μυήσουν στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα της χώρας του
ανατέλλοντος ήλιου. Τα λογοτεχνικά κείμενα των ενοτήτων του
βιβλίου και οι φωτογραφίες θα σας ταξιδέψουν σ ένα γευστικό και
όχι μόνο προορισμό.
Με σημειώσεις για συνδυασμούς γευμάτων, επιλογές για vegan
και χωρίς γλουτένη, οι Σπιτικές ιαπωνικές συνταγές
της Τίνας Μαυροπούλου, θα γίνουν το αγαπημένο βιβλίο της
κουζίνας σας.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος. www.fylatos.com/shop/

Η σπιτική ιαπωνική κουζίνα προσφέρει ξεχωριστούς συνδυασμούς. Τα μοναδικά υλικά, οι umami συνέργειες και οι εποχικές τροφές συναντάνε την υγιεινή διατροφική κουλτούρα της χώρας. Προσφέρεται έτσι, από την άνεση του σπιτιού, ένα γεύμα με αισθητική εμφάνιση, απλό, δημιουργικό, γευστικό.

Στις 51 σπιτικές συνταγές του βιβλίου μπορείτε να διαλέξετε το υλικό – θα τα βρείτε όλα στην Ελλάδα – ή το πιάτο που σας εμπνέει και να το συνδυάσετε με αυτά που προτείνονται.
Ξεκινώντας από sushi, μικρές μερίδες από σαλάτα, σούπα, ορεκτικά, ρύζι ή noodles, κρέας ή ψάρι και φτάνοντας στα γλυκά, όλα εξελίσσονται σ έναν καμβά γευστικών εκπλήξεων.
Οι επιλογές vegan και εκείνες χωρίς γλουτένη θα ολοκληρώσουν κάθε μαγειρική εξερεύνηση.
Απολαύστε σούπα miso, τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου, okonomiyaki, κοτόπουλο με curry, χάμπουργκερ με γαρίδες katsu, κέικ sushi με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Δημιουργείστε υπέροχες στιγμές μ ένα daifuku mochi ή ένα κέικ πράσινου τσαγιού για το τσάι ή τον καφέ σας.

Επίγευση των σπιτικών ιαπωνικών συνταγών, η ευγνωμοσύνη της προσφοράς. Από όπου και αν προέρχεται, όποιος και αν την ετοίμασε, όσο δρόμο και αν έκανε, η τροφή που λαμβάνετε, ευχηθείτε όπως οι Ιάπωνες: «Itadakimasu» που σημαίνει «δέξου την ταπεινά, με ευγνωμοσύνη».

Η Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου – Tina san– γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε με την διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, την εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία και την παρασκευή φυτικών προϊόντων περιποίησης. Παράλληλα καλλιεργεί λαχανικά και βότανα φυσικής καλλιέργειας. Εξερευνά την υγιεινή διατροφή στην παραδοσιακή ελληνική και ιαπωνική κουζίνα, στη χορτοφαγία, στη μακροβιοτική και στα ωμοφαγικά γλυκά.
Το 2019 επισκέπτεται την χώρα των Ιαπώνων φίλων της. Η αισθητική, η κουλτούρα και η υπέροχη κουζίνα τους μεταφέρετε πλέον στο σπίτι της, σε μια καθημερινή γευστική και όχι μόνο, απόλαυση.