Θεοί του Ολύμπου
Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου συστήνονται στους μικρούς αναγνώστες
Νάγια Δαλακούρα – Θάνος Βερέμης – Θάνος Τσίλης

Ιστορική Επιμέλεια: Θάνος Βερέμης
Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης
Κατηγορία βιβλίου: Παιδικό (6+)
ISBN: 978-960-645-022-8
Κωδικός: 86025
Διαστάσεις: 21,5 x 28
Σελίδες: 32
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/19
Τιμή: 11,00 €

image description

Ο Θάνος Βερέμης (ιστορική επιμέλεια της έκδοσης) είναι ιστορικός και Πανεπιστημιακός.

Η Νάγια Δαλακούρα (κείμενα) είναι συγγραφέας και δραστηριοποιείται στον χώρο των μουσείων ως επιμελήτρια εκθέσεων και μουσειοπαιδαγωγός

Ο Θάνος Τσίλης (εικονογράφηση) είναι εικονογράφος και ιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής του Studio Houndworx. Οι Θεοί του Ολύμπου σε ένα μοναδικό βιβλίο με εντυπωσιακές
αναπαραστάσεις των θεών, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και
αρχαίες συνταγές για τα παιδιά.
Με εντυπωσιακή εικονογράφηση και γλαφυρή αφήγηση, οι δημιουργοί αυτού του βιβλίου συστήνουν στο νεαρό αναγνώστη τους θεούς του Ολύμπου, τα χα-ρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές τους καθώς και τις μεταξύ τους σχέσεις. Μια ιδανική εισαγωγή στον κόσμο της αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, για παι-διά άνω των 6 ετών.

Η εταιρεία Placebo Events δημιουργεί το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα και «ζωντανεύει» τους Θεούς του Ολύμπου. Από τις 4 Οκτωβρίου 2019 έως τις 15 Ιανουαρίου 2020, το θεματικό πάρκο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ενώ θα ακολουθήσει κι η Αθήνα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι Θεοί του Ολύμπου παρουσιάζονται σε ένα χώρο 2100 τετραγωνικών μέτρων με επιβλητικά εκθέματα, 3D mapping, ξεναγήσεις και διαδραστικά acts για να μας ταξιδέψουν στην αρχαιότητα! Οι επισκέπτες θα περιπλανηθούν στις ζωές και τα βιώματα των θεών, ανακαλύπτοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές των χαρακτήρων τους.

Αποτελεί το επίσημο βιβλίου του Θεματικού Πάρκου «Θεοί του Ολύμπου», επιμελημένο από τον ιστορικό Θάνο Βερέμη.

Μικρός Έλιοτ
Στην εξοχή

Μια φθινοπωρινή ιστορία
Mike Curato

Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
Εικονογράφηση: Μάικ Κουράτο
Κατηγορία βιβλίου: Παιδικό (3+)
ISBN: 978-960-461-974-0
Κωδικός: 86024
Διαστάσεις: 21,5 x 28
Σελίδες: 40
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/19
Τιμή: 9,90 €

image description

Ο Μάικ Κουράτο γράφει και ζωγραφίζει τις δικές του ιστορίες. Είναι ο δημιουργός της πολυαγαπημένης σειράς των παιδιών Μικρός Έλιοτ, η οποία έχει βραβευτεί και μεταφραστεί. Μπορείτε να κατεβάσετε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που βασίζονται στη σειρά από εδώ: mikecurato.com Εικονογραφημένη σειρά βιβλίων με ήρωα τον Έλιοτ, έναν ελέφαντα με βούλες, ο οποίος ζει στην πόλη και –λόγω της διαφορετικότητάς του– βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με νέες περιπέτειες.

O Μικρός Έλιοτ και το Ποντικάκι πηγαίνουν εκδρομή στην εξοχή. Παίζουν κρυφτό, και ο Μικρός Έλιοτ βρίσκει μια κρυψώνα τόσο φοβερή που το Ποντικάκι δεν καταφέρνει να τον βρει. Ο Μικρός Έλιοτ νομίζει ότι δεν τον αναζήτησε το Ποντικάκι και αμφιβάλλει για τη φιλία τους. Μέχρι που μια υπέροχη έκπληξη θα τον κάνει ξανά χαρούμενο!
Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες και έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον Τύπο, όπως και διακρίσεις για την εικονογράφησή της (Ezra Jack Keats 2015 New Illustrator Honor, Society of Illustrators 2014 Founder’s Award, Society of Children’s Book Writers and Illustrators 2015 Portfolio Award κ.ά.). Το ελεφαντάκι Έλιοτ είναι πολύ δημοφιλές στους μικρούς αναγνώστες, σε όλο τον κόσμο.

«Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη που έχει μια απόδραση στην εξοχή να ανανεώσει τη διάθεση και τις φιλίες μας
Publishers Weekly

«Μια συναρπαστική γιορτή της φιλίας και του φθινοπώρου που αποκτά βαθύτερα νοήματα κάθε φορά που την ξαναδιαβάζουμε.»
–Booklist

Καλά Χριστούγεννα
Μικρέ Έλιοτ

Ο Μικρός Έλιοτ σε χριστουγεννιάτικες περιπέτειες
Mike Curato

Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
Εικονογράφηση: Μάικ Κουράτο
Κατηγορία βιβλίου: Παιδικό (3+)
ISBN: 978-960-461-975-7
Κωδικός: 86026
Διαστάσεις: 21,5 x 28
Σελίδες: 40
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/19
Τιμή: 9,90 €

image description

Ο Μάικ Κουράτο γράφει και ζωγραφίζει τις δικές του ιστορίες. Είναι ο δημιουργός της πολυαγαπημένης σειράς των παιδιών Μικρός Έλιοτ, η οποία έχει βραβευτεί και μεταφραστεί. Μπορείτε να κατεβάσετε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που βασίζονται στη σειρά από εδώ: mikecurato.com Εικονογραφημένη σειρά βιβλίων με ήρωα τον Έλιοτ, έναν ελέ-φαντα με βούλες, ο οποίος ζει στην πόλη και –λόγω της διαφο-ρετικότητάς του– βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με νέες περι-πέτειες.

Ο Μικρός Έλιοτ δεν είναι πολύ σίγουρος για το τι είναι το πνεύμα των Χριστου-γέννων. Όταν όμως συναντά τον Άγιο Βασίλη, τον ρωτάει αν μπορεί να του φέ-ρει το πνεύμα των Χριστουγέννων κι εκείνος του απαντά πως θα πρέπει να το βρει μόνος τους.

Ακόμα μια τρυφερή περιπέτεια με τον Μικρό Έλιοτ και το Ποντικάκι με γιορτινή διάθεση αυτή τη φορά! Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες και έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον Τύπο, όπως και διακρίσεις για την εικονογράφησή της (Ezra Jack Keats 2015 New Illustrator Honor, Society of Illustrators 2014 Founder’s Award, Society of Children’s Book Writers and Illustrators 2015 Portfolio Award κ.ά.). Το ελεφαντάκι Έλιοτ είναι πολύ δημοφιλές στους μικρούς αναγνώστες, σε όλο τον κόσμο.

Είπαν για το βιβλίο:
«Μια απλή αλλά ταυτόχρονα σημαντική ιστορία για τη σημασία των Χριστουγέννων
Booklist

«Μια όμορφη προσθήκη στα κλασικά γιορτινά αναγνώσματα
School Library Journal

Το πνεύμα του χιονιού
Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία
Maja Lunde

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Εικονογράφηση: Λίζα Αϊζάτο
Κατηγορία βιβλίου: Παιδικό (6+)
ISBN: 978-960-461-971-9
Κωδικός: 86027
Διαστάσεις: 24 x 27
Σελίδες: 200
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/19
Τιμή: 19,90 €

Η Μάγια Λούντε γεννήθηκε στο Όσλο. Είναι συγγραφέας και σεναριογράφος. Το πρώτο της βιβλίο Η ιστορία των μελισσών, μεταφράστηκε σε 34 γλώσσες, ήταν Νο. 1 best seller στη Γερμανία το 2017 ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων με 500.000 αντίτυπα και έλαβε το βραβείο Νορβηγών Βιβλιοπωλών το 2015. Η Λούντε ζει στο Όσλο με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά.
Η Λίζα Αϊζάτο είναι συγγραφέας και βραβευμένη εικονογράφος. Tιμήθηκε το 2016 με το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το 2018 με το Astrid Lindgren Memorial Award. Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο για αναγνώστες κάθε ηλικίας που αποτελείται από 24 κεφάλαια –ένα για κάθε ημέρα του Δεκέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα. Μια ιστορία μαγική που θα σας μεταφέ-ρει στα δάση του Βορρά και θα σας ζεστάνει την καρδιά με τα συγκινητικά της μηνύματα για τη φιλία και την πίστη στην αγάπη.

Ο Κρίστιαν λατρεύει τα Χριστούγεννα. Φέτος όμως θα είναι διαφορετικά, γιατί έχει χάσει τη μεγάλη του αδερφή. Καθώς κολυμπάει λυπημένος στην πισίνα, βλέπει ένα κοριτσάκι με τη μύτη κολλημένη στο παράθυρο. Είναι η Χέντβιχ, ένα κορίτσι όλο ζωντάνια, με κόκκινα μαλλιά και κόκκινη κάπα. Γίνονται φίλοι και πηγαίνουν μαζί στο σπίτι της για να πιουν κακάο. Ο Κρίστιαν ενθουσιάζεται με τον υπέροχο στολισμό για τα Χριστούγεννα και με την ομορφιά του σπιτιού. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ένας παράξενος άντρας που εμφανίζεται ξαφνικά έρχεται για να δώσει τη λύση στο μυστήριο. Θα καταφέρει ο Κρίστιαν να ανακαλύψει το μυστικό της Χέντβιχ, αλλά και να φέρει ξανά στο σιωπηλό και μελαγχολικό σπίτι του το πνεύμα των Χριστουγέννων; Και ποια εί-ναι πραγματικά η Χέντβιχ;

Υποψήφιο για τα βραβεία: 2018 Norwegian Book Sellers’ Prize 2018, ARK Children’s Book Prize 2018, “Boksluker” Prize

Οι πωλήσεις του βιβλίου στη Νορβηγία ξεπερνούν ήδη τα 250.000 αντίτυπα.

Κυκλοφορεί σε 26 χώρες.

Η εταιρία Anonymous Rights έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για κινημα-τογραφική μεταφορά του βιβλίου.

Χιούστον, με ακoύς;
Ένα τρυφερό βιβλίο για την απώλεια κατοικιδίου
Marie Le Cuziat

Εικονογράφηση: Nina Benetau
Κατηγορία βιβλίου: Παιδικό (3+)
ISBN: 978-960-461-977-1
Κωδικός: 86033
Διαστάσεις: 20,5 x 26.5
Σελίδες: 32
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 18/10/19
Τιμή: 8.80 €

image description

Ένα τρυφερό βιβλίο για μικρά παιδιά που τα βοηθάει να ξεπερνούν την απώλεια του κατοικιδίου τους και να συγκρατούν σαν γλυκιά ανάμνηση τις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί του

   

Ο Ζήνωνας ανησυχεί. Σήμερα το πρωί, το χρυσόψαρό του δεν φαίνεται και πολύ καλά. Πάει. Ο Χιούστον δεν ακούει πια! Ο Ζήνωνας είναι λυπημένος, αλλά θέλει να τιμήσει τον μικρό του φίλο. Ο Χιούστον αξίζει κάτι σπουδαίο. Ο Ζήνωνας θέλει να γιορτάσει τη φιλία τους και αναπολήσει πολλές υπέροχες στιγμές!