Το 2015 η Δήμητρα Φραγκούλη εμφανίστηκε στα εκδοτικά δρώμενα με το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Λακριμόσα: Δαμάζοντας το όνειρο» που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ωκεανός. Ένα κοινωνικό-αισθηματικό έργο που κινείται σε δύο χρόνους, στην Πάτρα του 1941 και του 1960, με ήρωες που καλούνται να πάρουν αποφάσεις ζωής, με κρυμμένα μυστικά που επηρεάζουν τις ζωές όλων τους.

Καλοκαίρι 2021 η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο της έργο με τίτλο «Το περίμενες;» και πάλι από τις Εκδόσεις Ωκεανός. Ένα βιβλίο που αν και αγγίζει στη θεματογραφία τον έρωτα, είναι ένα τελείως διαφορετικό βιβλίο από το πρώτο έργο της. Είναι ένα βιβλίο που ανήκει στην κατηγορία της χιουμοριστικής λογοτεχνίας αφού προσεγγίζει τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων από την χιουμοριστική και ευχάριστη πλευρά τους.

Κεντρική ηρωίδα η Νίκη. Ένα νέο κορίτσι με όνειρο να γίνει συγγραφέας αν και είναι μαθηματικός. Νοιώθει πως είναι άτυχη στη ζωή της. Και αν και το όνειρο της γίνεται πραγματικότητα, αφού ο ψαράς εκδότης της κυκλοφορεί το βιβλίο της και δηλώνει ενθουσιασμένος από τις πωλήσεις του, τα μόλις εννέα αντίτυπα που πουλήθηκαν την κάνουν να νοιώσει απογοήτευση.

[…]«Σήμερα το πρωί με ενημέρωσαν πως πουλήσαμε σχεδόν όλα τα αντίγραφα του βιβλίου σου που είχαμε δώσει στο βιβλιοπωλείο». Όταν εκδόθηκε το βιβλίο, ο κυρ Ηλίας είχε επιμείνει να το προωθήσουμε μόνο στο βιβλιοπωλείο του κουμπάρου του του Παναγιωτάκη (όνομα είναι αυτό, όχι επίθετο). Άσε να δούμε πώς θα πάει στο μικρό βιβλιοπωλείο και ύστερα θα προχωρήσουμε σε όλα τα μεγάλα της χώρας». Παραδόξως είχα συμφωνήσει και εγώ τότε, γιατί παρ’ όλο που ήμουν έτοιμη για την μεγαλύτερη δυνατή προώθηση, είπα πως κάτι παραπάνω θα ξέρει ο κυρ Ηλίας. Έτσι, στείλαμε 10 ολόκληρα αντίγραφα στο βιβλιοπωλείο του κουμπάρου του. Για να μην είμαι όμως και πολύ επικριτική, ο Παναγιωτάκης είχε ένα όμορφο μικρό βιβλιοπωλείο, στο κέντρο της Αθήνας παρακαλώ.
«Δηλαδή πόσα πουλήσαμε; Είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα βιβλιοπωλεία;» «Δώσαμε εννιά βιβλία! Μεγάλη επιτυχία!»
Τον κοιτάω ερωτηματικά. Νομίζω πως με κοροϊδεύει, είμαι σχεδόν σίγουρη. Τα χείλη του έχουν στραφεί σε ένα τεράστιο χαμόγελο και τα μάτια του με κοιτούν με ενθουσιασμό. Γρήγορα συνειδητοποιώ τη σκληρή αλήθεια. Φυσικά δεν μου λέει ψέματα. Το πιστεύει ακράδαντα πως είναι μεγάλη η επιτυχία μας. Εγώ ωστόσο πιστεύω ακράδαντα πως είναι μεγάλη η ατυχία μου. Προσπαθώ να τον συνεφέρω.
«Κυρ Ηλία, δεν είναι μεγάλη επιτυχία. Πουλήσαμε εννέα αντίγραφα τα οποία αγόρασαν οι γονείς και τα ξαδέρφια μου…
»

Η ηρωίδα, διατηρεί μια χλιαρή σχέση με τον Αντώνη και έχει μια κολλητή φίλη, την Μάνια, η οποία την ενθαρρύνει και παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Αποφασίζει να επιστρέψει στα φροντιστήρια όταν συναντά τον Ματ Χρόνη, έναν Ελληνοαμερικανό σταρ, σε ένα νησί που βρέθηκε τυχαία και για μόλις δύο ημέρες. Αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τη γνωριμία αυτή για να προωθήσει το βιβλίο της. Και τα καταφέρνει. Το βιβλίο της ανεβαίνει σε πωλήσεις, η ίδια γίνεται διάσημη και η επιτυχία έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή της. Όμως ο Ματ Χρόνης την πολιορκεί με μηνύματα και μέιλ κι εκείνη αδυνατεί να πιστέψει την πρόθεση του αν και τον ερωτεύεται αληθινά.

Άραγε η Νίκη θα αποκτήσει την ζωή που ονειρεύεται;, θα αποβάλει τα ψυχικά συμπλέγματα, τα κόμπλεξ που την ταλαιπωρούν; Και ποιος είναι ο Ρίτσαρντ Τσαν που θα εισβάλει στην ζωή τους; Τι θα απογίνει η σχέση της με τον Ματ Χρόνη;

Φαντασία, δροσερός και απλός τρόπος γραφής σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, ενδιαφέρουσα πλοκή, αληθοφανείς και αυθόρμητοι διάλογοι. Είναι σημαντικό και δύσκολο ένα «χιουμοριστικό» βιβλίο να έχει σασπένς και ανατροπές χωρίς να επαναλαμβάνεται, χωρίς να κάνει «κοιλιά» και είναι ακόμα πιο δύσκολο, ο αναγνώστης να έχει μια σχετική αγωνία και να θέλει να δει τι θα γίνει παρακάτω. Ίσως δεν είναι ξεκάθαροι οι κώδικες που καθιστούν ένα λογοτεχνικό βιβλίο ως χιουμοριστικό, μπορώ όμως να πω πως πρόκειται για ένα ανάγνωσμα σύγχρονο, απολαυστικό, γρήγορο γεμάτο χιούμορ, συναισθήματα και ευαισθησίες. Κοινωνικές και ατομικές ευαισθησίες με κεντρικό μήνυμα την τόλμη, την ελπίδα, την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας.

Η Νίκη είναι νέα, άφραγκη και πολύ αδέξια. Δηλώνει συγγραφέας, αλλά έχει σπουδάσει μαθηματικός. Έχει μια σχέση που τη βαριέται, μια κολλητή λίγο τρελούτσικη και έναν εκδότη πρώην ιχθυοπώλη. Αν συμπεριλάβουμε και τα περιττά κιλά, η ζωή της μοιάζει σαν ρηχό, χλιαρό αυλάκι με νερό: άχρωμο και βαρετό.
Μέχρι την ημέρα που πέφτει πάνω στον διάσημο, Ελληνοαμερικάνο σταρ Ματ Χρόνη. Εκείνος ξεκινάει να την πολιορκεί στενά, ενώ ταυτόχρονα το πρώτο βιβλίο που εκδίδει γίνεται τεράστια επιτυχία!
Ξαφνικά η Νίκη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανέλπιστη δημοσιότητα, έναν μεγάλο έρωτα, τους παπαράτσι στο καταπόδι και φυσικά όλα τα γελοία κόμπλεξ που την ταλαιπωρούν. Και μέσα σε όλα αυτά τα τρελά που της συμβαίνουν, μαθαίνει, με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο, πως το να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και σε εκείνους που αγαπάς, είναι το σημαντικότερο μάθημα στη ζωή!