Το εκδοτικό πρόγραμμα για τον μήνα Οκτώβριο από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος με 5 νέα βιβλία για ενήλικες, θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από 12 Οκτωβρίου.

Ο χειμώνας των λεόντων – Stefania Auci

image description

Μετά τους Λέοντες της Σικελίας, Ο χειμώνας των λεόντων φέρνει το δραματικό φινάλε της διλογίας εποχής με θέμα τη ζωή της οικογένειας των Φλόριο. Μιας εμβληματικής οικογένειας της Σικελίας που βίωσε πραγματική άνοδο και πτώση, και για μια μονάχα ατελείωτη στιγμή φώτισε τον κόσμο. Μια μεγάλη λογοτεχνική επιτυχία που απέσπασε το βραβείο Bancarella, ενώ σύντομα θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από το Disney+.
Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Η επιστροφή του Φαράζ Αλί – Aamina Ahmad

image description

Ο Φαράζ έρχεται αναπάντεχα αντιμέτωπος με το παρελθόν του καθώς διορίζεται διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Μοχαλά με μία μόνο αποστολή: να συγκαλύψει τον βίαιο θάνατο μιας νεαρής κοπέλας. Η βραβευμένη με Pushcart Aamina Ahmad συνθέτει μια ιστορία που έχει όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει ένας αναγνώστης: μια συναρπαστική, νουάρ πλοκή, πολιτικές ίντριγκες ως φόντο μιας πλούσιας διαγενεακής οικογενειακής ιστορίας, πολύπλευρους, διχασμένους ήρωες, γυναίκες που ίσως έχουν περιθωριοποιηθεί από την κοινωνία, αλλά είναι κυρίαρχες της προσωπικής ιστορίας τους.
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Η Κίσσα – Elizabeth Day

image description

Ένα ερωτευμένο ζευγάρι, περιμένοντας το πρώτο παιδί του, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού του σε μια νέα γυναίκα και βλέπει τη ζωή του να αλλάζει ριζικά. Ένα ευφυές κοινωνικό νουάρ που θίγει δυνατά ζητήματα γύρω από τις διαφορετικές εκφάνσεις της μητρότητας, ενώ παράλληλα παίζει με το μυαλό και την αδρεναλίνη του αναγνώστη, προσφέροντάς του συνεχείς ανατροπές μέσω των ψυχολογικών διακυμάνσεων και των διαταραγμένων προφίλ των ηρώων του.
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Ο Μαύρος Κύκνος – Nassim Nicholas Taleb

image description

To βιβλίο ορόσημο του best seller συγγραφέα μας εξηγεί γιατί ο Μαύρος Κύκνος αποτελεί τη βάση όλων των γεγονότων στον κόσμο, από την εμφάνιση των θρησκειών μέχρι τα συμβάντα στην προσωπική μας ζωή. Ο Μαύρος Κύκνος είναι ένα εξαιρετικά απίθανο γεγονός με τρία βασικά χαρακτηριστικά: είναι απρόβλεπτο, έχει τεράστιες συνέπειες και μετά την έλευσή του επιθυμούμε να το εμφανίσουμε λιγότερο τυχαίο και περισσότερο προβλέψιμο απ’ ό,τι πραγματικά είναι. Η εκπληκτική επιτυχία της Google ήταν ένας Μαύρος Κύκνος, όπως και η 11η Σεπτεμβρίου. Με πνεύμα, θράσος και πρωτοτυπία ο Μαύρος Κύκνος αποτελεί ένα βιβλίο ορόσημο για τον ρόλο της αβεβαιότητας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών αγορών και την τυφλότητα της οικονομικής επιστήμης ως προς το ενδεχόμενο οικονομικής κατάρρευσης.
Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός

Σήκω και στάσου με δύναμη – Brené Brown

Μετά τα βιβλία Τόλμησε να Ηγηθείς και Δείξε γενναιότητα στα δύσκολα, η Brené Brown επιστρέφει με το βιβλίο της Σήκω και στάσου με δύναμη, που μιλά για το πώς επανερχόμαστε μετά από τα δυνατά σοκ που μας επιφυλάσσει η ζωή μας και πραγματεύεται τα ζητήματα της ευαλωτότητας, του θάρρους, της γενναιοδωρίας και της συγχώρεσης. Με το να ξαναγεννιόμαστε μετά από κάθε πτώση, καλλιεργούμε πληρότητα και αυθεντικότητα και μαθαίνουμε ακόμα καλύτερα ποιοι είμαστε στ’ αλήθεια.
Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη