Η εγκυρότερη συνοπτική βιογραφία της πιο αμφιλεγόμενης μορφής της σύγχρονης βρετανικής πολιτικής σκηνής.

Ελάχιστοι σύγχρονοι πολιτικοί έχουν αφήσει τόσο έντονο το πολιτικό τους αποτύπωμα όσο η Μάργκαρετ Ρόμπερτς, η κόρη ενός παντοπώλη από το Γκράνθαμ, που έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όντας, ταυτόχρονα, η μακροβιότερη Βρετανίδα πρωθυπουργός του 20ού αιώνα, η Μάργκαρετ Θάτσερ έχει αποτελέσει αντικείμενο αμφισβήτησης, εξύβρισης αλλά και θαυμασμού. Ο ακαδημαϊκός και ιστορικός David Cannadine εξιστορεί την προσωπική ιστορία και την πολιτική σταδιοδρομία μιας άφοβης γυναίκας, που κατάφερε να αναδυθεί, να αντισταθεί και να λάμψει μέσα σε ένα συντηρητικό κονκλάβιο ανδρών παλαιάς κοπής, μιας γυναίκας που πρόλαβε να ερωτευτεί και να πάρει διαζύγιο από την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, μιας γυναίκας που –μπροστά στην απογοητευτική εικόνα του κόμματος των Τόρις εν έτει 2020– αποτελεί παράδειγμα σταθερότητας. Με χάρη, χιούμορ και ιστορικό βάθος, ο Cannadine αναλύει τον αντίκτυπο των επίμαχων πολιτικών της, την προσωπική της φήμη και την πολιτική της κληρονομιά.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι απαραίτητο ανάγνωσμα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη ζωή και το έργο μίας εκ των σημαντικότερων και πιο αμφιλεγόμενων μορφών της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, καθώς και για φοιτητές, πανεπιστημιακούς και ερευνητές στους τομείς της ιστορίας και πολιτικής.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει επίμετρο της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου.

€13.99€12.59
Σελίδες 208

Συγγραφέας
Cannadine David

Μεταφραστής
Γιάννης Βογιατζής

Ημ. Έκδοσης 19/10/2020

Cannadine David
Ο ακαδημαϊκός David Cannadine (γενν. 1950) είναι καθηγητής Ιστορίας στην έδρα Dodge του Πανεπιστημίου του Πρίνστον και πρόεδρος της Βρετανικής Ακαδημίας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς βιογράφους των ημερών μας, ειδικός στον Τσόρτσιλ και την πολιτική ηγεσία. Είναι μέλος της Royal Historical Society, της Royal Society of Arts, της Royal Society of Literature και αντεπιστέλλον μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Έχει γράψει περισσότερα από τριάντα βιβλία –μεταξύ άλλων, βιογραφίες του Τσόρτσιλ, του Λόρδου Νέλσονα και του Άντριου Μέλον– και συμμετέχει τακτικά σε εκπομπές στο βρετανικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση.