Τρεις γυναίκες – τρεις ιστορίες – μια μέρα

Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα
του Γιώργου Αγγελίδη

Κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου 2021

Πιστεύεις στις συμπτώσεις; Οι επιλογές που κάνεις είναι αποκλειστικά δικές σου ή καθοδηγούνται έμμεσα από γεγονότα που έχουν επηρεάσει τον χαρακτήρα σου; Και η τύχη; Ναι, η τύχη. Ίσως αυτή να είναι η πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψεις τον τρόπο που ορισμένες φορές οι επιλογές διαφορετικών ανθρώπων συνδέονται. Και κάπως έτσι οι ζωές που μέχρι πρότινος κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, ξαφνικά αλλάζουν κατεύθυνση. Συντονίζονται. Και κάποια στιγμή συναντιούνται. Όπως θα συναντηθούν οι ζωές τριών γυναικών στο κοινωνικό μυθιστόρημα του Γιώργου Αγγελίδη Ζωές στο Αντίθετο Ρεύμα.
Αυτή είναι η ιστορία της Κυριακής, της Ζωής και της Ασημίνας. Ένα δυνατό, συναρπαστικό, συγκινητικό μυθιστόρημα φυγής, σχέσεων, λανθασμένων επιλογών και… εγκλημάτων.

«Όταν παίρνεις μια απόφαση, είναι λες και προχωράς σε μια σκάλα στο κενό, περικυκλωμένη από ομίχλη. Το ομιχλώδες κενό είναι όλοι οι αστάθμητοι παράγοντες, οι επιλογές των γνωστών ή άγνωστων άλλων. Και μονάχα όταν φτάσεις σ’ ένα πλατύσκαλο της ζωής σου, όταν βάλεις τα πράγματα κάτω και συλλογιστείς πώς έφτασες εκεί, η ομίχλη διαλύεται και συνειδητοποιείς πως όλα τα σκαλοπάτια που έχεις αφήσει πίσω σου κάπως συνδέονταν μεταξύ τους, οδηγώντας σε, άλλες φορές εκούσια κι άλλες ακούσια, σ’ εκείνο το κομβικό σημείο».

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Μπορούν τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι να αλλάξουν ο ένας τη ζωή του άλλου μέσα σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες;

Η Κυριακή, σύντροφος ενός διαβόητου, επικηρυγμένου ληστή, έρχεται αντιμέτωπη με εγκλήματα θαμμένα στο παρελθόν όταν καλείται να αναλάβει δράση για να προστατέψει την τετράχρονη κόρη της.

Η Ζωή, γνωστή παρουσιάστρια της τηλεόρασης, βλέπει την κοσμοθεωρία της να καταρρέει όταν, αντί να καταφύγει σε ένα ακόμη τέλειο ψέμα, επιλέγει να αποδεχτεί την αλήθεια για το γάμο και την καριέρα της.

Η Ασημίνα, έχοντας έρθει περισσότερες από μία φορές αντιμέτωπη με το θάνατο, συνειδητοποιεί πως η έσχατη προσπάθειά της για σωτηρία ίσως είναι στην πραγματικότητα ο χειρότερός της εφιάλτης.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και για τις τρεις, τα όρια ανάμεσα στο θύτη και το θύμα εξαϋλώνονται και η λύτρωση μοιάζει να απομακρύνεται κάθε στιγμή. Ώσπου οι δρόμοι τους συναντιούνται.

Τελικά είναι πολύ πιο εύκολο να βλέπεις το μέλλον σου να γκρεμίζεται μπροστά σου, παρά ν’ ακούς το παρελθόν σου να γκρεμίζεται πίσω σου.

Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 392 ● ΙSBN: 978-960-620-882-9 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170193

Ένα συναρπαστικό δυστοπικό αστυνομικό μυθιστόρημα,
σ’ ένα εναλλακτικό, ζοφερά ρεαλιστικό μέλλον

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο
του Ξενοφώντα Φύτρου

Κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου 2021

Από το πρώτο του βιβλίο, Ο θεός του πολέμου (2018), ο Ξενοφών Φύτρος κατάφερε να ταράξει τα νερά της ελληνικής crime λογοτεχνίας, αφού παρουσίασε ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που ακροβατούσε επιδέξια ανάμεσα στο αστυνομικό και το ψυχολογικό θρίλερ. «Ένα πραγματικά ξεχωριστό είδος λογοτεχνικής αφήγησης που ξεπέρασε τους σταθερούς κανόνες γραφής του είδους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και απαιτεί» (vivlio-life.gr), «Κάθε σελίδα και μία… ανατροπή» (Αντώνης Καρατζαφέρης, Ελεύθερος Τύπος Κυριακής), ένα μυθιστόρημα με ένα φινάλε αναπάντεχο, «όπως πρέπει να είναι τα καλά αστυνομικά μυθιστορήματα, όπου όλα λύνονται, όλα εξηγούνται: ο αναγνώστης μένει με μια αίσθηση σαστιμάρας» (Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, fractal).

Ο συγγραφέας επιστρέφει το 2021 με το δεύτερο βιβλίο του, Αγαπημένο μου ημερολόγιο, ένα σκοτεινό, δυστοπικό αστυνομικό θρίλερ, που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2031, την πρωτεύουσα μιας χώρας σε παρακμή: κοινωνία και κράτος έχουν καταρρεύσει, νόμος και ηθική είναι λέξεις χωρίς περιεχόμενο, στους δρόμους τριγυρίζουν η βία κι ο φόβος· κι ένας δολοφόνος που αναζητά τα θύματά του και καταγράφει τη δράση του σε ένα ημερολόγιο που στάζει αίμα. Σε προκαλούμε να το πάρεις στα χέρια σου, αλλά σε προειδοποιούμε: το όνομά σου μπορεί να είναι γραμμένο στις σελίδες του. Θα τολμήσεις να το ξεφυλλίσεις;

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Το Ναι έγινε Όχι. H Βουλή κάηκε, η κυβέρνηση κατέρρευσε.

Η Ελλάδα εκδιώχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα σύνορα της Ευρώπης έκλεισαν,
η ενδοχώρα κατακλύστηκε από τους καταυλισμούς των μεταναστών· τα νησιά είναι από καιρό ξένο έδαφος.

Ο κόσμος αλλάζει, ο χρόνος συρρικνώνεται, οι άνθρωποι πεθαίνουν.

Ο φονικός ιός είναι ανεξέλεγκτος, σκοτώνει το σώμα μας και παίζει με το μυαλό μας.

Πλέον, το αίμα χύνεται από τους μη σεσημασμένους· και για ασήμαντη αφορμή.

Ένας δολοφόνος σκοτώνει χωρίς αιτία· ή μήπως όχι; Το ημερολόγιό του κρύβει τα μυστικά του.

Σήμερα είναι 1η Οκτωβρίου του 2031.

Το Αγαπημένο μου ημερολόγιο είναι ένα δυστοπικό αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σ’ ένα εναλλακτικό, ζοφερά ρεαλιστικό μέλλον.
Αν το πάρεις στα χέρια σου, αν το διαβάσεις, προετοιμάσου· τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, η ζωή δεν είναι αυτή που ξέρεις.
Ένα μόνο δεν αλλάζει· το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης: Ο θάνατός σου η ζωή μου.

Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 360 ● ΙSBN: 978-960-620-880-5 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170192