Τα έξι νέα βιβλία, τα οποία απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία από τις 8 Μαρτίου.

Ο άνεμος που σαρώνει
Selva Almada

image description

Η Σέλβα Αλμάδα θεωρείται μία από τις πιο επιδραστικές φωνές της ιβηροαμερικανικής λογοτεχνίας.
Το κοινωνικό μυθιστόρημα Ο άνεμος που σαρώνει έγινε τεράστια επιτυχία στην Αργεντινή, σαρώνοντας όλα τα βραβεία επί 3 χρόνια ενώ ανέβηκε και σαν όπερα. Το 2019 έλαβε το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιβλίου στο Εδιμβούργο.
Πρόκειται για ένα αριστοτεχνικά φιλοτεχνημένο ντεμπούτο, ένα βαθύ και ποιητικό μυθιστόρημα που σηματοδοτεί την άφιξη μίας συγγραφέα με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και μοναδική δεξιοσύνη.

Mετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου

Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις
Phil M. Jones

Ο Φιλ Τζόουνς, ο νεότερος άνθρωπος που έχει λάβει ποτέ το British Excellence in Sales and Marketing Award και συγγραφέας των βιβλίων Τι ακριβώς να πεις και Πώς ακριβώς να πουλήσεις υπογράφει έναv σύντομο οδηγό με τις κατάλληλες συμβουλές για να αξιοποιήσουμε την ιδέα για κάτι που σκοπεύαμε να ξεκινήσουμε, κάτι που σκεφτόμασταν ότι θα πάει καλά, και τελικά να κάνουμε την ιδέα αυτή πραγματικότητα.

Μετάφραση: Γιάννης Καψόπουλος

Πώς να κερδίζετε χρήματα από τις μετοχές
Wiliam J. O’ Neil

Το διαχρονικό best seller του William J. O’ Neil κυκλοφορεί σε νέα ανανεωμένη έκδοση (4η) με πλούσιο πρόσθετο υλικό, 100 πίνακες και διαγράμματα και τις 21 πιο συνήθεις παγίδες στις οποίες πέφτουν οι επενδυτές.
Η δοκιμασμένης αξίας Μέθοδος των Επτά Σημείων που περιγράφεται στο βιβλίο αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο για να επιλέγετε κερδοφόρες μετοχές και να μειώνετε τους κινδύνους στο σημερινό ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον.

Μετάφραση: Γιάννης Καψόπουλος

H Αστρονομία με απλά λόγια
Συλλογικό έργο

Πώς μπορούμε να μετρήσουμε το σύμπαν;
Τι είναι η «σκοτεινή ύλη»;
Από την αυγή του πολιτισμού, οι άνθρωποι παρατηρούσαν τα ουράνια φαινόμενα και επιχειρούσαν να τα εξηγήσουν.
Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο συνοπτικές αλλά πλήρεις ερμηνείες, διαγράμματα που εξηγούν βήμα προς βήμα τις περίπλοκες θεωρίες, κλασικά αποφθέγματα που εντυπώνουν στη μνήμη τις αστρονομικές ανακαλύψεις και έξυπνη εικονογράφηση που ενισχύει την αντίληψή μας για τον κόσμο των άστρων.

Μετάφραση: Αγγελική Τζαβάρα

Μπόγκι ο βρομύλος
Aaron Blabey

image description

Νέο βιβλίο έρχεται στην αγαπημένη σειρά με ήρωα τον κατεργάρη Μπόγκι το παγκ, που είναι όλο πονηριές και γκάφες. Η σειρά που υπερβαίνει σε πωλήσεις τα 19.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και κυκλοφορεί σε 20 χώρες!

Μετάφραση: Αρσέν

Θέλω να πάω στο Διάστημα
Philip Bunting

Ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών, Philip Bunting, παρασέρνει τον μικρό αναγνώστη σε ένα ταξίδι το Διάστημα μέσα από την εξαιρετική εικονογράφηση και πλήθος πληροφοριών.

Το βιβλίο ήταν στη λίστα αξιοσημείωτων βιβλίων CBCA Notable Book for 2021 και στη βραχεία λίστα του βραβείου Wilderness Society Environment Award for Children’s Literature 2021 και του Educational Publishing Awards 2021.

Τον Μάιο του 2021, ο αστροναύτης της NASA Σάνον Γουόκερ διάβασε το βιβλίο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της NASA, σε απευθείας μετάδοση σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία απευθυνόμενος σε 1,98 εκατομμύρια παιδιά!

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή