Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ | ΟΤΑΝ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΝ Τ’ΑΣΤΡΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΑΝΤΑΜΗ
ΝΤΕΝΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Γιάννης Μπέζος, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου και Θοδωρής Οικονόμου παρουσιάζουν παραστάσεις με τίτλο «Όταν χαμηλώνουν τ’ άστρα».

Παρουσίαση, Τραγούδι: Γιάννης Μπέζος
Απαγγελία, Τραγούδι: Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου
Στο πιάνο ο Θοδωρής Οικονόμου.

Την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23, την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 20:30 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση
Ο μεγάλος Σεφέρης έλεγε πως όταν κόβουμε ένα κομμάτι από το παρελθόν, την ίδια στιγμή κόβουμε κι ένα κομμάτι από το μέλλον. Η άγνοια και ακόμα χειρότερα η θολή εικόνα που έχουμε για το παρελθόν μας, φοβίζει και συσκοτίζει το δρόμο για τα επόμενα. Η ποίηση για τους μεγάλους προγόνους μας ήταν καθημερινή άσκηση και ψυχαγωγία. Μέσα στους αιώνες και μετά από πολλές αναταράξεις, ο τόπος μας γέννησε δημιουργούς θαυμαστούς και αποκαλυπτικούς. Η πρόθεσή μας είναι να τους θυμηθούμε. Έτσι κι αλλιώς τους εμπεριέχουμε, διότι μας δένει η γλώσσα με όλες τις παραλλαγές της. Με όχημα τις μουσικές σπουδαίων συνθετών, θα διαπιστώσουμε ότι η ποίηση, όπως έλεγε ο Εγγονόπουλος, είναι λόγια ψιθυριστά στα αυτιά ευγενικών ανθρώπων. Είναι η ακριβή εκδοχή της πατρίδας μας.
Γιάννης Μπέζος

Βίντεο παράστασης https://youtu.be/ur0esyRq7UU

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα.
Είσοδος: 17€ (περιλαμβάνει ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί)

Link προκράτησης Παρ. 22/10: https://www.ianos.gr/ticket1-giannis-mpezos-otan-chamilonoun-t-astra
Link προκράτησης Σάβ. 23/10: https://www.ianos.gr/ticket1-giannis-mpezos-otan-chamilonoun-t-astra-23-10
Link προκράτησης Παρ. 29/10: https://www.ianos.gr/ticket1-giannis-mpezos-otan-chamilonoun-t-astra-29-10
Link προκράτησης Σάβ.30/10: https://www.ianos.gr/ticket1-giannis-mpezos-otan-chamilonoun-t-astra-30-10

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Παραστάσεις «Όταν χαμηλώνουν τ’ άστρα»: Σαβ. 23/10, Παρ. 29/10, Σαβ. 30/10, Παρ. 19/11, Σαβ. 20/11, Παρ. 26/11, Σαβ. 27/11

Link εκδήλωσης Παρ. 22/10: https://www.ianos.gr/events/giannhs_mpezos_-%C2%AB%CE%8Ctan_xamhlwnoun_t_astra%C2%BB/ Link εκδήλωσης Σάβ. 23/10: https://www.ianos.gr/events/giannhs_mpezos%C2%AB%CE%8Ctan_xamhlwnoun_t_astra%C2%BB-_23-10/

Link εκδήλωσης Παρ. 29/10: https://www.ianos.gr/events/giannhs_mpezos_-%C2%AB%CE%8Ctan_xamhlwnoun_t_astra%C2%BB29-10/ Link εκδήλωσης Σάβ. 30/10: https://www.ianos.gr/events/giannhs_mpezos%C2%AB%CE%8Ctan_xamhlwnoun_t_astra%C2%BB-_30-10/

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured