Δύο νέες επανεκδόσεις των εμβληματικότερων βιβλίων του Stephen King

Stephen King
To κοράκι


Το μετα-αποκαλυπτικό έπος του μετρ της λογοτεχνίας τρόμου
Stephen King

Κατά το διάστημα του lockdown το πιο πολυσυζητημένο βιβλίο στον ελληνικό και διεθνή τύπο, το δυσοίωνα προφητικό Κοράκι αποτέλεσε μόνιμο θέμα συζήτησης και προβληματισμού. Ένα βιβλίο που υπήρξε εξαντλημένο στην αγορά, πλέον είναι διαθέσιμο σε μια νέα έκδοση 1.440 σελίδων, μετά την προσθήκη κομμένου περιεχομένου από την αρχική έκδοση, σε νέα μετάφραση από τον Αντώνη Καλοκύρη.

Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
Κατηγορία βιβλίου: Θρίλερ
ISBN: 9789606450327
Κωδικός: 84210
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 1440
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 01/07/2020
Τιμή: 29,90 €

Ο Στίβεν Κινγκ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγ-γραφείς παγκοσμίως. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σει-ρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Outsider (Ο Ξέ-νος), Εξύψωση.
Έχει τιμηθεί με πολλά σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία. Ο Κινγκ ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Τάμπιθα Κινγκ.
Το αποκαλυπτικό όραμα του Κινγκ, για έναν κόσμο που έχει πληγεί από μια θανατηφόρα επιδημία
και είναι έρμαιο της αέναης μάχης μεταξύ καλού και κακού
Ένας άντρας το σκάει από μια μονάδα βιολογικών δοκιμών και μεταδίδει ένα μεταλλαγμένο στέλεχος της γρίπης, το οποίο αφανίζει το ενενήντα εννέα τοις εκατό της ανθρωπότητας μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Όσοι επιζούν είναι τρομαγμένοι και σαστισμένοι, και έχουν ανάγκη από έναν ηγέτη. Εμφανί-ζονται δύο υποψήφιοι –η Μάμα Άμπιγκεϊλ, μια καλοσυνάτη γυναίκα 108 ετών που τους προτρέπει να δημιουργήσουν μια κοινότητα στο Μπόλντερ του Κολο-ράντο, και ο Ράνταλ Φλαγκ, ο μοχθηρός «σκοτεινός άντρας» που αναζητά το χάος και τη βία. Στη μάχη των δύο για την εξουσία, οι επιζώντες καλούνται να επιλέξουν τον κατάλληλο ηγέτη –και, τελικά, να καθορίσουν τη μοίρα της αν-θρωπότητας.

Πλήρης έκδοση χωρίς περικοπές

Είπαν για το βιβλίο:
«Το Κοράκι έχει τα πάντα. Περιπέτεια. Έρωτα. Προφητεία. Αλληγορία. Σάτιρα. Φαντασία. Ρεαλισμό. Όλεθρο. Τέλεια!»
The New York Times Book Review
«Ο ευφυέστερος εφιάλτης που ονειρεύτηκε ποτέ κανείς αυτόν τον αιώνα
Palm Beach Post
«Απ’ όλες τις κοσμικές απειλές που έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς οι ήρωες του Κινγκ, αυτή η αργή ολίσθηση στη σκληρότητα και την απανθρωπιά ίσως είναι η πιο τρομακτική, επειδή είναι η πιο αληθινή.»
The New York Times Book Review


Stephen King
Η λάμψη


Το βιβλίο που καθιέρωσε τον Βασιλιά του Τρόμου
Stephen King

43 χρόνια μετά την αρχική της έκδοση και 40 χρόνια μετά την πολύκροτη μεταφορά της στον κινηματογράφο από τον Stanley Kubrick, η Λάμψη, εξακολουθεί να εμπνέει δημιουργούς κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και θεατρικών μεταφορών, αλλά και να στοιχειώνει τις σκέψεις των εκατομμυρίων πλέον αναγνωστών της ανά τον κόσμο. Σε νέα μετάφραση από την Έφη Τσιρώνη, παραμένει το απόλυτο βιβλίο για το φετινό αλλά και για κάθε καλοκαίρι.

Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
Κατηγορία βιβλίου: Θρίλερ
ISBN: 9789606450679
Κωδικός: 84237
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 576
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 01/07/2020
Τιμή: 18,80 €

Ο Στίβεν Κινγκ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς παγκοσμίως. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Outsider (Ο Ξένος), Εξύψωση.
Έχει τιμηθεί με πολλά σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία. Ο Κινγκ ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Τάμπιθα Κινγκ.
43 χρόνια μετά την αρχική έκδοση του εμβληματικού βιβλίου του Stephen King και 40 χρόνια από την μεταφορά της στον κινηματογράφο από τον Stanley Kubrick, η ιστορία της Λάμψης συνεχίζει να εμπνέει, να τρομάζει και να συναρπάζει
Η καινούργια δουλειά του Τζακ Τόρανς στο ξενοδοχείο «Η Θέα» είναι η ιδανική ευκαιρία για μια νέα αρχή. Ως χειμερινός επιστάτης στο ατμοσφαιρικό παλιό ξενοδοχείο, ο Τζακ θα έχει άφθονο χρόνο για να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να συγκεντρωθεί στο γράψιμο. Όταν όμως έρχεται ο σκληρός χειμώνας, η ειδυλλιακή τοποθεσία αρχίζει να φαίνεται απολύτως απομονωμένη, απολύτως σατανική. Και ο μόνος που αντιλαμβάνεται την παρουσία παράξενων και σκοτεινών δυνάμεων στη «Θέα» είναι ο Ντάνι Τόρανς, ένα πεντάχρονο παιδί με μοναδικό χάρισμα.

Είπαν για το βιβλίο:
««Αυτό το τρομακτικό μυθιστόρημα θα σας στοιχειώσει. Θα κάνει το αίμα να
παγώσει στις φλέβες σας και την καρδιά σας να βροντοχτυπά από φόβο

Nashville Banner

«Αδιαμφισβήτητος δεξιοτέχνης της αγωνίας και του τρόμου
The Washington Post

«Ο Κινγκ μάλλον ξέρει περισσότερα για τα τρομακτικά πάρε-δώσε σε περιορισμένα και απομονωμένα μέρη από οποιονδήποτε άλλον μετά τον Έντγκαρ Άλαν Πόε
Entertainment Weekly

«Ο συγγραφέας που έχει την ικανότητα να κάνει το εξωπραγματικό τόσο τρομακτικό ώστε να σε σπρώχνει να πας να βεβαιωθείς αν κλείδωσες την εξώπορτα
The Boston Globe

«Ο πιο απολαυστικά μακάβριος άνθρωπος στον πλανήτη
USA Today


Katherine Anne Porter
Το πλοίο των τρελών


Ένα συναρπαστικό κλασικό μυθιστόρημα
Katherine Anne Porter

Το πλοίο των τρελών της βραβευμένης με Πούλιτζερ Katherine Anne Porter, ένα μυθιστόρημα που αποτελεί εκδοτικό μύθο, επανεκδίδεται στα ελληνικά σε μετάφραση της Έφης Τσιρώνη.
Μια ανατρεπτική ιστορία που εκτυλίσσεται εξ ολοκλήρου πάνω σε ένα πλοίο και αποκαλύπτει τις πιο κρυφές πτυχές του ψυχισμού των επιβατών του, δημιουργώντας ένα πανόραμα της ίδιας της ζωής, με όλες τις φωτεινές και σκοτεινές όψεις της.

Κατηγορία: Κλασική Λογοτεχνία
Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
ISBN: 978-960-645-063-1
Κωδικός: 84233
Διαστάσεις: 14 x 20.5
Σελίδες: 639
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 03/07/20
Τιμή: 18,80 €

image description

Η Κάθριν Αν Πόρτερ (1890-1980) γεννήθηκε στο Ίντιαν Κρικ του Τέ-ξας. Αν και υπήρξε επίσης επιτυχη-μένη δημοσιογράφος και δοκιμιο-γράφος, παραμένει γνωστή κυρίως για τη διηγηματογραφική δεινότη-τά της και για το Πλοίο των τρελών, που κυκλοφόρησε το 1962. Έζησε μια πολύ
ενδιαφέρουσα ζωή και αποτέλεσε σημαντική προσωπικότητα των
γραμμάτων και του πολιτικού
ακτιβισμού.
Το 1965 της απονεμήθηκε το
Βραβείο Πούλιτζερ και το 1966 το National Book Award για τη συλλο-γή διηγημάτων της The Collected Stories. Το πολυαναμενόμενο και μοναδικό μυθιστόρημά της,
Το πλοίο των τρελών, αποτέλεσε
εκδοτικό μύθο καθώς η συγγραφή του διήρκεσε είκοσι δύο χρόνια και θεωρείται κλασικό έργο της σύγχρονης παγκόσμιας πεζογραφίας.
Αύγουστος 1931. Ένα υπερωκεάνιο με προορισμό τη Γερμανία ξεκινάει από τη Βερακρούζ του Μεξικού. Στους επιβάτες της πρώτης θέσης βρίσκονται μια νεαρή Αμερικανίδα ζωγράφος με τον εραστή της, ένας ισπανικός χορευτικός θίασος που επιδίδεται σε κλοπές, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Γερμανών με το παχύ μπουλντόγκ τους που παθαίνει συνεχώς ναυτία και μια θορυβώδης παρέα Κουβανών φοιτητών Ιατρικής. Καθώς το πλοίο ταξιδεύει στον Ατλαντικό, ο αναγνώστης παρασύρεται από τα περιστατικά και τις δολοπλοκίες επιβατών και μελών του πληρώματος, που δημιουργούν ένα κλίμα ανυπόφορης έντασης. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο πορτρέτο της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης και ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο ενός κόσμου που κινείται προς την καταστροφή, σε μια εποχή ανόδου του ναζισμού.
Γραμμένο σε μια περίοδο είκοσι ετών και βασισμένο στο ημερολόγιο της Κάθριν Αν Πόρτερ κατά τη διάρκεια ενός παρόμοιου θαλάσσιου ταξιδιού, Το πλοίο των τρελών αποτελεί ένα αριστούργημα της αμερικανικής λογοτεχνίας και ένα πανόραμα της ίδιας της ζωής. Παραμένει εξίσου γοητευτικό και επίκαιρο σήμερα όσο όταν πρωτοεκδόθηκε, πριν από περισσότερο από μισό αιώνα.

Η Κάθριν Αν Πόρτερ είχε προταθεί τρεις φορές για το Βραβείο Νόμπελ
 Το Πλοίο των τρελών συγκαταλέγεται στα «100 καλύτερα έργα της αμε-ρικανικής λογοτεχνίας», σύμφωνα με τους Times
 Η ομώνυμη κινηματογραφική ταινία (1964) με πρωταγωνίστριες τις Βί-βιαν Λι και Σιμόν Σινιορέ βραβεύτηκε με Όσκαρ
 Το Πλοίο των τρελών είναι ένα από τα 10 αγαπημένα βιβλία του Στίβεν Κινγκ

Είπαν για το βιβλίο:
«Η Κάθριν Αν Πόρτερ ανήκει στην επιφανή συντροφιά με τους Ναθάνιελ
Χόθορν, Φλωμπέρ, και Χένρι Τζέιμς

Saturday Review
«Το Πλοίο των τρελών είναι το πλοίο της ανθρωπότητας και αποτελεί
μνημειώδες έργο

[από την πρώτη έκδοση του 1962]
«Αναμενόμενο με λαχτάρα από μια ολόκληρη λογοτεχνική γενιά… και τώρα,
ξαφνικά, εκπληκτικά επίκαιρο. Όπως σε όλα τα σπουδαία έργα
τέχνης, κάτι υπέρτερο πλανιέται διαρκώς στον αέρα και αντιλαμβανόμαστε
ότι βρισκόμαστε κι εμείς σ’ ένα άλλο πλοίο, σ’ ένα άλλο ταξίδι, πλέοντας
προς ένα άλλο λιμάνι

New York Times Book Review
«To Πλοίο των τρελών είναι το απόσταγμα όλης της υπέροχης συγγραφικής
δεξιότητας που έχτισε τη φήμη της Κάθριν Αν Πόρτερ.
»
Time