«… Όπως ακριβώς γίνεται με τους ανεκπλήρωτους έρωτες. Ο έρωτας που ζούμε καθημερινά μικραίνει και φτωχαίνει στα μάτια μας και στην καρδιά μας, ενώ εκείνος που δεν είχαμε ποτέ μένει άφθαρτος, κρατώντας πάντα τη θέση του στον θρόνο των ονείρων που δεν ζήσαμε…»

«ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΤΥΘΗΚΕ ΤΟ ΨΕΜΑ» το δεύτερο βιβλίο της ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ.

Από την παρουσίαση του οπισθόφυλλου του βιβλίου, όσα επέλεξαν η συγγραφέας και ο εκδοτικός να μας γνωρίσουν για την υπόθεση του βιβλίου…
«Η Λίντα, μια νεαρή κοπέλα στο Λονδίνο, η μοναδική κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας μετά από τον θάνατο των γονιών της, γνωρίζει και βιώνει τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της.
Η Ηρώ, μια γυναίκα στην Θεσσαλονίκη, τριανταοκτώ χρόνων, απελπισμένη από μια σειρά αποτυχημένων σχέσεων και από την εμμονή της μητέρας της να κάνει επιτέλους οικογένεια, συναντά τον άνδρα που της προσφέρει τα πάντα…
Η Αθηνά, μια τριανταεπτάχρονη, χειραφετημένη γυναίκα που ζει στην Αθήνα, μετά την επαγγελματική της καταξίωση, προσπαθεί να βρει λύση για να σώσει την πολυετή φθαρμένη ερωτική της σχέση.
Τρεις γυναίκες. Τρεις πόλεις. Τρεις ερωτικές ιστορίες, και η πτώση ενός αεροπλάνου που θα κοστίσει πολλές ζωές…
Το γαϊτανάκι του ολέθρου και της καταστροφής
ξεκινά για τις τρεις γυναίκες μέσα από τα συντρίμμια
εκείνου του αεροπλάνου.
Η ζωή τους αποκαλύπτεται βουτηγμένη στο ψέμα
και η ώρα της Νέμεσης πλησιάζει…»

Τρείς πόλεις, τρείς γυναίκες, τρεις τόσο διαφορετικές και συνάμα τόσο στενά συνδεδεμένες ερωτικές ιστορίες.
Λονδίνο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Λίντα, Ηρώ και Αθηνά οι ηρωίδες μας που βιώνουν από έναν μεγάλο έρωτα, έναν απόλυτο έρωτα, αυτόν τον έρωτα που κάποιος συναντά μια φορά στην ζωή του. Και είναι ευτυχισμένες, και κάνουν όνειρα, όνειρα που ίσως η μοίρα ή οι άνθρωποι αποφασίσουν διαφορετικά.
Ένα αεροπορικό δυστύχημα αρκεί για να γίνουν συντρίμμια οι ζωές των ηρώων και τα όνειρά τους.
Η αγωνία, ο πόνος, οι αποκαλύψεις, η προδοσία η εκδίκηση, και η δικαίωση…
«… και ο ήχος από το τσούγκρισμα των τριών ποτηριών ακούστηκε εκκωφαντικός. Η απόφαση είχε παρθεί. Τρεις καρδιές πληγωμένες ζητούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο πόνος τους ήταν η κινητήριος δύναμη τους…»

Κοινωνικοερωτικό μυθιστόρημα, με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις, τόσο τις ερωτικές και οικογενειακές, όσο και τις φιλικές και κοινωνικές. Ευκολοδιάβαστο, με ειρμό γρήγορη ροή και ανατρεπτική πλοκή. Το «ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΤΥΘΗΚΕ ΤΟ ΨΕΜΑ», προκαλεί αμέσως το αναγνωστικό ενδιαφέρον και μόνο από το πρωτότυπο εξώφυλλο. Το ίδιο το βιβλίο, θα μας δείξει τι συμβαίνει στην ζωή των ανθρώπων όταν η αλήθεια ντύνεται στο ψέμα, τι ακολουθεί και ποια είναι η τιμωρία γι’ αυτό.
Όλοι οι ήρωες, θύτες και θύματα, πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές, πραγματικά άρτια σκιαγραφημένοι, όλοι έχουν κάτι να «δώσουν», όχι μόνο στην πλοκή του έργου, αλλά και στα εκκωφαντικά μηνύματα που η συγγραφέας θέλει να περάσει στον αναγνώστη .
Η φιλία, η αυτοεκτίμηση, ο σεβασμός, η θυσία της μάνας, (υπέροχη ηρωίδα η μητέρα του Παναγιώτη) η αγάπη, περνούν από τις σελίδες του βιβλίου. Μεγαλύτερο, ίσως από όλα όμως, η αναφορά της συγγραφέως στον επίλογο του βιβλίου για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και η προτροπή για να ανοίξουν τα στόματα προκειμένου να σωθούν ζωές και κακοποιημένες ψυχές -και μας δίνει ακόμα και τις οδηγίες γι αυτό-, καθώς και το πώς η κακοποίηση ενός παιδιού το ακολουθεί σε όλη του την ζωή τόσο στις τυχόν επιλογές του, όσο και στην καθημερινότητά του. Όπως ακριβώς συνέβη με τον πιο τραγικό ήρωα του βιβλίου, τον Παναγιώτη. Έναν άνθρωπο που κουβαλάει μια τραυματισμένη ψυχή από την παιδική του ηλικία και από τις συνθήκες διαβίωσης στην πατρική του οικογένεια, ένας ήρωας θύτης και θύμα…

«…Η δύναμη της αλήθειας που όσο δύσκολη κι αν είναι να ειπωθεί, μόνο εκείνη ξεπλένει τις πληγές και τις αφήνει πια καθαρές να γιάνουν…»