Συγγραφέας του βιβλίου «Το τίμημα της εκδίκησης» – Εκδόσεις «Silk»

Σε μια σουίτα ξεκίνησαν όλα. Εκεί όπου έζησε τον απόλυτο έρωτα. Έναν έρωτα που την τσάκισε. Γνώρισε απόρριψη, ένιωσε απογοήτευση, λύγισε από κακία και χάθηκε στο ψέμα. Η Αντριάνα, η ηρωίδα της Έλενας Αντωνίου, είναι πλημμυρισμένη από ζοφερά συναισθήματα που γέμισαν την ψυχή της από μια και μοναδική επιθυμία: Εκδίκηση. Θα της δοθεί η ευκαιρία να την πάρει μετά από χρόνια όταν επιστρέψει στη σουίτα με το επίθετο ενός πλούσιου άντρα. Όπως λέει στο Vivlio-life η συγγραφέας «Βάσει αυτού του επωνύμου έχει στηρίξει όλο το σχέδιό της. Πήρε το επώνυμο, δούλεψε αποδεικνύοντας την αξία της, αλλά πίσω από αυτό το όνομα θεωρούσε η ίδια ότι έκρυβε όλη της τη δύναμη». Η ζωή πάντως έχει πάντα τον τελευταίο λόγο…

Εκείνος, κληρονόμος μεγάλης ξενοδοχειακής επιχείρησης, εκείνη μια απλή καμαριέρα. Όταν τα βλέμματά τους διασταυρωθούν ένας μεγάλος έρωτας θα ξεκινήσει. Μιλήστε μας για τους ήρωές σας.
Οι ήρωές μου είναι δύο πολύ νέα παιδιά που παρασύρονται από την ομορφιά του έρωτα, τον οποίο θα ζήσουν ενθουσιωδώς και παθιασμένα, ωστόσο θα κληθούν να ωριμάσουν, μέσα από τον πόνο, την απόρριψη, την προδοσία. Τους βλέπουμε στο πέρασμα των χρόνων να μεγαλώνουν και να διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, αλλά αυτό που μένει σταθερό σαν βάση ύπαρξης είναι η ικανότητά τους να αγαπούν, να συγχωρούν και να συμπονούν. Μέσα από τα λάθη τους γίνονται καλύτεροι άνθρωποι.

Οι οικογένειες της Ανδριάνας και του Χριστόφορου θα υψώσουν τείχη στη δυνατή τους σχέση. Τι είναι εκείνο που θα κάνει, όμως, την ηρωίδα σας να φύγει κυνηγημένη;
Η απόρριψη, η απογοήτευση, η κακία, το ψέμα.

Οι όροι θα αντιστραφούν δέκα χρόνια μετά όταν η Ανδριάνα θα είναι σε θέση ισχύος και όλοι γύρω της θα γίνουν πιόνια. Είναι αρκετά αυτά τα χρόνια για να ξεχάσει τον μοναδικό άντρα που αγάπησε;
Όσα χρόνια και αν περάσουν, θεωρώ ότι για τον κάθε άνθρωπο ισχύει αυτό, δεν μπορείς να ξεχάσεις αυτόν που αγάπησες απόλυτα, μοναδικά. Η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται, ιδίως με τον τρόπο που χώρισαν η Ανδριάνα με τον Χριστόφορο.

«Ένας προδομένος έρωτας, μια ακατανίκητη δίψα για εκδίκηση». Πόσο θα παιδέψει τους αναγνώστες αυτή η εκδίκηση; Πιστεύετε πως θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας σ’ αυτή τη δίψα ανταπόδοσης του κακού;
Η εκδίκηση είναι πληγή, είναι πηγή κακού και το κακό φέρνει ακόμη περισσότερο κακό, οπότε πιστεύω πως ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται την ανάγκη της ηρωίδας για εκδίκηση αλλά λόγω κάποιων γεγονότων και περιστάσεων, που δεν θέλω να αποκαλύψω, δεν θα δώσει γενικότερα τη συγκατάθεσή του για την εκδίκηση.

Στα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν από την επιστροφή της Ανδριάνας οι δυο ήρωές σας είχαν κάνει τις επιλογές τους και ζούσαν μ’ αυτές. Το παρελθόν πόσο επηρέαζε τις σχέσεις τους;
Το παρελθόν ήταν τόσο ζωντανό στις ψυχές και των δύο που καθόριζε απόλυτα τις επιλογές του σήμερα. Ζούσαν και οι δύο χωρίς καρδιά, χωρίς ψυχή, με έντονη την απουσία μέσα τους και κυρίως με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Οι πράξεις του ενός επηρέαζαν τις επιλογές του άλλου, και το αντίστροφο.

Η Ανδριάνα επέστρεψε ως κυρία Μάιλς. Μιλήστε μας για την ισχύ αυτού του επιθέτου και πόσο θα την βοηθήσει στο πλάνο της εκδίκησης που έχει στήσει;
Βάσει αυτού του επωνύμου έχει στηρίξει όλο το σχέδιό της. Πήρε το επώνυμο, δούλεψε αποδεικνύοντας την αξία της, αλλά πίσω από αυτό το όνομα θεωρούσε η ίδια ότι έκρυβε όλη της τη δύναμη.

Σουίτα 901. Πόσες αναμνήσεις είχε από αυτό το δωμάτιο η ηρωίδα σας για να ζητήσει να μείνει σ’ αυτό δέκα χρόνια μετά;
Η γεύση της ευτυχίας ήταν κρυμμένη σ’ αυτό το δωμάτιο. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Αυτή η σουίτα κρατούσε τη γλύκα και την αθωότητα των αναμνήσεών της.

Λένε, πως όταν παίρνεις εκδίκηση, γίνεσαι ίσος με τον εχθρό σου. Όταν την ξεπερνάς, γίνεσαι ανώτερος». Θα μπορούσε η Ανδριάνα να ξεπεράσει την οργή της και να προχωρήσει στη ζωή της;
Ως Έλενα λέω ότι ναι, θα μπορούσε και θα έπρεπε να προχωρήσει. Ως συγγραφέας του βιβλίου, η ηρωίδα μου είχε ανάγκη να φτάσει ως το τέλος, αλλιώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις σκιές και τις πληγές της.

«Θα στα πάρω όλα. Όλα όσα έχεις και δεν έχεις. Ακόμη και τον αέρα που αναπνέεις. Να δεις πώς είναι να ζεις χωρίς ανάσα». Πώς είναι να ζεις χωρίς ανάσα αλήθεια; Τι θα μας έλεγε η ηρωίδα σας;
Δυστυχία, σκοτάδι, ανυπαρξία. Αυτό είναι για την Ανδριάνα να ζει χωρίς ανάσα. Όπου πηγαίνει, όσο μακριά και αν βρίσκεται, πνίγεται σε μία ανάμνηση ευτυχίας. Και αυτή η ευτυχία την πονάει ακόμη περισσότερο, γιατί ο άνδρας που της την προσέφερε της έχει στερήσει ακόμη και τη δυνατότητα να αναπνέει με την προδοσία του και την απόρριψή του, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται η ίδια.

Η εκδίκηση δεν έχει πάντα γλυκιά γεύση. Τις περισσότερες φορές αφήνει μια έντονη πίκρα. Άραγε θα νιώσει την πικρή γεύση της η Ανδριάνα;
Φυσικά! Η εκδίκηση δεν έχει ποτέ γλυκιά γεύση. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται αυτός που επιζητεί την εκδίκηση, αλλά στην προσπάθεια αυτή, αλλοιώνεται, χάνει τον εαυτό του, χάνει κάθε ευκαιρία να ευτυχήσει, γίνεται ένας άλλος, ένας ξένος. Δεν υπάρχει καμία ευτυχία, καμία χαρά. Το μίσος φέρνει περισσότερο μίσος, και το σκοτάδι ακόμη περισσότερο σκοτάδι. Μόνο η συγχώρεση και η αγάπη ολοκληρώνουν την προσωπικότητα και τον ίδιο τον άνθρωπο ως ολότητα.

Κατάγεστε από τη Μήλο, ωστόσο επιλέξατε τα Επτάνησα για «Το τίμημα της εκδίκησης». Ποιος είναι ο λόγος;
Μπορεί να λατρεύω τον τόπο μου, αλλά στα βιβλία μου ταξιδεύουμε, τόσο σε ολόκληρη την Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή είναι η δυνατότητα που μας δίνουν η φαντασία και η συγγραφή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένας προδομένος έρωτας, μια ακατανίκητη δίψα για εκδίκηση…
«Θα σ’ τα πάρω όλα. Όλα όσα έχεις και δεν έχεις. Ακόμη και τον αέρα που αναπνέεις. Να δεις πώς είναι να ζεις χωρίς ανάσα».
Εκείνος είναι γόνος μεγαλοεπιχειρηματία και κληρονόμος των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων των Επτανήσων. Εκείνη είναι μια απλή καμαριέρα. Ο έρωτας έρχεται παράφορος και απρόσκλητος για το νεαρό ζευγάρι, που δεν υπολογίζει τις αντιδράσεις και τον πόλεμο των οικογενειών τους. Όταν την αναγκάζουν να φύγει σαν κυνηγημένη, εκείνη γεμάτη μίσος θα δώσει μια υπόσχεση… να εκδικηθεί για όλη την ταπείνωση και τον εξευτελισμό.
Δέκα χρόνια μετά επιστρέφει και πλέον είναι εκείνη σε θέση ισχύος. Όλοι πιόνια της. Κι ενώ διψά για εκδίκηση, όταν τον αντικρίζει είναι δύσκολο να μείνει δέσμια της υπόσχεσής της. Πόσο εύκολο θα είναι για την πανίσχυρη τώρα Ανδριάνα Μάιλς να συνθλίψει τον μόνο άνδρα που αγάπησε; Πόσο εύκολο θα είναι για τον αδύναμο πλέον Χριστόφορο Γεωργάτο να τηρήσει τα όρια και να μη διεκδικήσει και πάλι τη μόνη γυναίκα που τον απέρριψε;
Χαμένοι στο λαβύρινθο του πάθους που μοιράστηκαν στο παρελθόν και του μίσους που τους νικά στο παρόν, θα πληρώσουν και οι δύο το τίμημα της εκδίκησης.
Η Έλενα Αντωνίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λάρισα, κατάγεται από τη Μήλο και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Λατρεύει τις ερωτικές ιστορίες, ενώ γράφει και η ίδια από την εφηβική ηλικία. Αγαπά τα ταξίδια, τα βιβλία, τις ρομαντικές κομεντί και την κάντρι μουσική. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε διαδικτυακά μέσα ως news editor. Είναι μέλος της RWA –της Αμερικανικής Ένωσης Συγγραφέων Αισθηματικού Μυθιστορήματος. Τον Οκτώβριο του 2017, το Καθώς Έπεφτε η Νύχτα εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη ΧΑΡΛΕΝΙΚ. Ακολούθησαν τα Πέρα από τις Σκιές, Έρωτας στις Φλόγες του Πολέμου, Στην Τελευταία Στροφή, Τα Δάκρυα του Πάθους, Μετά τα Δάκρυα του Πάθους, Μια Σταγόνα Έρωτα και To Τίμημα της Εκδίκησης.

Βιογραφικό
Η Έλενα Αντωνίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λάρισα, κατάγεται από τη Μήλο και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Λατρεύει τις ερωτικές ιστορίες, ενώ γράφει και η ίδια από την εφηβική ηλικία. Αγαπά τα ταξίδια, τα βιβλία, τις ρομαντικές κομεντί και την κάντρι μουσική. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε διαδικτυακά μέσα ως news editor. Είναι μέλος της RWA –της Αμερικανικής Ένωσης Συγγραφέων Αισθηματικού Μυθιστορήματος. Τον Οκτώβριο του 2017, το Καθώς Έπεφτε η Νύχτα εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη ΧΑΡΛΕΝΙΚ. Ακολούθησαν τα Πέρα από τις Σκιές, Έρωτας στις Φλόγες του Πολέμου, Στην Τελευταία Στροφή, Τα Δάκρυα του Πάθους, Μετά τα Δάκρυα του Πάθους, Μια Σταγόνα Έρωτα και To Τίμημα της Εκδίκησης.