Το Σάββατο 2 Απριλίου ανακοινώθηκαν τα Βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2022.

Οι εκδόσεις Διόπτρα παρέλαβαν με μεγάλη χαρά ένα σπουδαίο βραβείο για το παιδικό βιβλίο «Αν ερχόσουν στη Γη» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Το «Αν ερχόσουν στη Γη» της Sophie Blackall, σε μετάφραση της Λύντη Γαλάτη, βραβεύτηκε ως καλύτερο έργο στην κατηγορία «Βραβείο σε ξένο συγγραφέα, Έλληνα εκδότη και μεταφραστή» για παιδιά έως 12 ετών.

Λίγα λόγια για το Αν ερχόσουν στη Γη:

Πώς θα περιέγραφες τον πλανήτη μας και τα πλάσματα που βρίσκονται σε αυτόν σε ένα παιδί;

Πώς θα του μιλούσες για τη θέση του στο σύμπαν, για το διαφορετικό κλίμα και για όλους εμάς που τον μοιραζόμαστε; Ο Κουίν, ένα παιδί, στέλνει γράμμα σε έναν εξωγήινο και του περιγράφει πώς είναι η ζωή στη Γη.

Το «Αν Ερχόσουν στη Γη» της Sophie Blackall είναι κάτι περισσότερο από έναν οδηγό στον πλανήτη μας. Είναι ένα από τα πιο τρυφερά παιδικά βιβλία, το οποίο μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τη Γη αλλά και ο ένας τον άλλον.

Η συγγραφέας:
Η SOPHIE BLACKALL κατάγεται από την Αυστραλία και είναι βραβευμένη δύο φορές με το Caldecott Medal για τις εικονογραφήσεις της. Περνά τον μισό χρόνο της στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και τον άλλο μισό χρόνο σε αεροπλάνα, βάρκες και τρένα, προσπαθώντας να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και τόπους. Στη διάρκεια των ταξιδιών της σε όλο τον κόσμο γνώρισε χιλιάδες παιδιά και, με την υποστήριξη της UNICEF και του Save the Children, η Sophie Blackall έχει δημιουργήσει ένα εξαίσιο βιβλίο για τον πλανήτη μας. Μάθετε περισσότερα για την ίδια: www.sophieblackall.com.

Αν ερχόσουν στη Γη
Συγγραφέας:
Sophie Blackall
Τι μπορεί να έγραφε ένα παιδί αν έστελνε ένα γράμμα σε έναν εξωγήινο;

Ένα θαυμάσια εκτελεσμένο βιβλίο γνώσεων που δομείται στη βάση ενός γράμματος που γράφει ένα παιδί σε έναν ενδεχόμενο εξωγήινο επισκέπτη της Γης.
ELNIPLEX.COM
Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεις σε δέκα λεπτά αλλά μπορείς να σταθείς σε κάθε σαλόνι του για δέκα λεπτά. Ελένη Γερουλάνου, διευθύντρια του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη, ιδρυτικό μέλος και διαχειρίστρια του Library4all και συγγραφέας.- Πηγή: huffingtonpost.gr
Το μαγικό με αυτό το βιβλίο είναι που μας δείχνει πως η Γη μας είναι τόσο όμορφη γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί. […] Λόγω αυτής της ποικιλομορφίας λοιπόν έχει ο κόσμος μας ενδιαφέρον, αλλιώς θα ήταν βαρετός. Και η Γη μας μόνο βαρετή δεν είναι!
Ιωάννα Μπαμπέτα, Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου (kosvoice.gr)
Βραβεία – Διακρίσεις
Χρυσή Λίστα 2022 στην κατηγορία Γνώσεων.
ELNIPLEX.COM