Πόσα βήματα έγιναν και πόσα δικαιώματα κατέκτησαν οι γυναίκες από τις 8 Μαρτίου 1910 και τον πρώτο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας έως σήμερα; Το 2021 νιώθουμε –ίσως πιο έντονα από ποτέ– την αλλαγή σε αντιλήψεις και θεσμούς. Ο δρόμος μπορεί να είναι ακόμα μακρύς, ίσως όμως να είναι και λίγο πιο βατός χάρη στη γνώση που αποκτούν τα σημερινά κορίτσια διαβάζοντας βιβλία. Βιβλία με πρωταγωνίστριες αληθινές ηρωίδες, που εκδώσαμε με μεράκι και αίσθηση ευθύνης, και που σας παρουσιάζουμε με την ελπίδα πως θα εμπνεύσουν τις γυναίκες του αύριο για ακόμα περισσότερες κατακτήσεις:

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – 40 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

Κείμενο: Κατερίνα Σχινά
Εικονογράφηση: Συλλογικό έργο
Ηλικία: 7+ ετών

Κι αν οι πραγματικές ιστορίες κάποιων κοριτσιών είναι πιο όμορφες, πιο αισιόδοξες και πιο συναρπαστικές από τα παραμύθια;
Από την Καλλιπάτειρα, αθλήτρια και μητέρα Ολυμπιονικών ως την Αγνοδίκη, την πρώτη γιατρό της αρχαιότητας, από την αξεπέραστη σοπράνο Μαρία Κάλλας ως τη διάσημη ηθοποιό Κατίνα Παξινού, από την πρώτη φεμινίστρια Αύρα Θεοδωροπούλου και την πρώτη Ελληνίδα υπουργό Λίνα Τσαλδάρη γυναίκες που πάλεψαν για τους στόχους τους και έμειναν ονομαστές για το έργο τους θα εμπνεύσουν τις μικρές αναγνώστριες.

ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ – ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ – ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ: ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Κείμενο: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Σειρά: Η πρώτη μου Ιστορία
Ηλικία: 5+ ετών

Αυτή τη φορά την τιμητική τους έχουν οι γυναίκες! Έτσι, ενόψει των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και σε συνέχεια των άλλων τίτλων της πετυχημένης σειράς που παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο σπουδαίων πρωταγωνιστών του αγώνα όπως Γεώργιος Καραϊσκάκης, Κωνσταντίνος Κανάρης και Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο νέος τίτλος εστιάζει σε δύο από τις πιο σημαντικές πρωταγωνίστριες της εποχής που θα διαφωτίσει τους μικρούς αναγνώστες σχετικά με την ατρόμητη δράση της Μαντώς Μαυρογένους και της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας σε μια τόσο κρίσιμη ιστορική περίοδο.

μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ
Κείμενο: Maria Isabel Sánchez Vegara | Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη | Ηλικία: 4+ ετών

Ακτιβίστριες, ζωγράφοι, εξερευνήτριες, επιστημόνισσες, συγγραφείς… Γυναίκες μοναδικές από τις οποίες έχουμε πολλά να μάθουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε. Μικρές υπέροχες βιογραφίες που φανερώνουν στα παιδιά πως κάθε όνειρό τους μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να έχουν θάρρος και επιμονή!

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ: 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Κείμενο: Marta Breen
Εικονογράφηση: Jenny Jordhall
Μετάφραση: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη

Αυτό το μοναδικό graphic novel παρουσιάζει τους αγώνες που ξεκίνησαν από πρωτοπόρες γυναίκες όπως η φιλόσοφος Μαίρη Γουόλστονκραφτ που αγωνίστηκε για να αποδοθεί στις γυναίκες ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και η νοσοκόμα Μάργκαρετ Σάνγκερ, η «μητέρα» της αντισύλληψης.