Συγγραφέας του βιβλίου «Η ζωή τους στη νύχτα» – Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Μια ιστορία στον παραβατικό κόσμο της νύχτας εμπνεύστηκε η Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου και μέσα από τα βιώματα του κεντρικού ήρωά της του Αντώνη μας βάζει σ’ έναν κόσμο αντιθέσεων στον οποίο παλεύουν το καλό και το κακό. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να ισορροπήσει ανάμεσα στις δυο έννοιες, γιατί όπως λέει στο Vivlio-life η ζωή και της ίδιας ήταν γεμάτη αντιθέσεις. Το βιβλίο της έρχεται σε μια εποχή που η ελληνική κοινή γνώμη έχει δοκιμαστεί από σοβαρά περιστατικά βίας. Μια εποχή «Ιδανική και εύφορη για να αφουγκραστούν οι αναγνώστες τα βαθιά μηνύματα που θέλω να περάσω και που ουσιαστικά είναι το ζιζάνιο που κατατρώει την ελληνική αλλά και παγκόσμια κοινωνία. Βία έμφυλη ή μη, κακοποίηση, αδικία, υποτίμηση, ρατσισμός, νταηλίκια, ομοφοβία ήταν και είναι στις ζωές μας. Όχι δε χάλασε ο κόσμος ξαφνικά απλά τώρα είδαμε κατάματα τα χάλια του και τα βροντοφωνάξαμε με την ελπίδα να αλλάξει κάτι».

Οι ζωές των ηρώων σας είναι βουτηγμένες, όπως λέτε, κυριολεκτικά και μεταφορικά στα σκοτάδια. Ας ρίξουμε, λοιπόν, λίγο φως σ’ αυτά τα σκοτάδια και να μας μιλήσετε για τη… ζωή τους στη νύχτα.
Μιλάω για τη ζωή τους πολύ ωραία μέσα από τις 335 σελίδες του μυθιστορήματός μου όπου αναδύονται καπνοί από τσιγάρα, ρέει αλκοόλ μαζί με δάκρυα και λευκή ναρκωτική ουσία σπαταλιέται σε χαμένα κορμιά.

Αντώνης. Μαστροπός. Συνεταιρίζεται με τον Αλέκο και φέρνει κοπέλες από τη Βουλγαρία. Τις εκδίδει έχοντας ως κάλυψη ένα νυχτερινό μαγαζί. Μιλήστε μας για τον πρωταγωνιστή σας.
Σκληρός, κυνικός, ρεμάλι, λαμόγιο πόσα ακόμα εγκωμιαστικά να πω για αυτό τον τύπο που δε σταματά πουθενά μέχρι να πάρει αυτό που θέλει με όποιο κόστος.

Η νύχτα ήταν επιλογή του Αντώνη; Θα μπορούσε φθάνοντας στο δύσκολο σταυροδρόμι να πάρει τη ζωή αλλιώς και το σωστό μονοπάτι της;
Καλή ερώτηση. Άραγε μια ψυχή μαύρη σαν το έρεβος που έχει μεγαλώσει μέσα στο έγκλημα και την ανομία μπορεί να βγει από το σκοτάδι στο φως; ‘Ίσως ναι, ίσως και όχι. Για εκείνον η Ελένη είναι η επαφή με το φως που έχει χάσει από μέσα του αλλά εκείνη δεν είναι σταυροδρόμι. Την μετατρέπει σε συνεπιβάτισσα του.

Ποιο είναι το παρελθόν αυτού του άντρα; Μιλήστε μας για την οικογένειά του και τα παιδικά του χρόνια, γιατί εκείνα είναι που καθορίζουν το μέλλον του κάθε ανθρώπου.
Ο Αντώνης είναι γιος γόνου της σικελικής μαφίας, που την απαρνήθηκε πριν μυηθεί σε αυτή και κατέφυγε στην Ελλάδα. Με τα χρόνια όμως ο πατέρας του Αντώνη ξανάρθε σε επαφή με την οικογένειά του και έτσι ο μικρός μεγάλωνε τα καλοκαίρια πλάι στον ξάδερφό του.

Στη ζωή του ήρωά σας μπαίνει η ανήλικη Ελένη. Ένα κορίτσι μόλις 16 χρόνων, που το ερωτεύεται με τον δικό του τρόπο, όπως γράφετε. Ποιος είναι αυτός ο τρόπος και πόσο θα αλλάξει τη ζωή του αυτό το κορίτσι;
Ο Αντώνης θεωρεί κτήμα του την Ελένη και κάνει τα πάντα για να είναι κολλημένη πάνω του. Είναι πονηρός και χειριστικός. Για τα δεδομένα πολλών μπορεί αυτά που της δίνει να είναι ονειρικά αλλά οδηγούν στην πραγματική ευτυχία;

Με το βιβλίο σας σκιαγραφείτε ένα κομμάτι της σκοτεινής νύχτας που δυστυχώς «ανθεί» και στη χώρα μας. Η ιστορία σας είναι προϊόν μόνο της μυθοπλασίας, ή είχατε στα χέρια σας κάποια αληθινά γεγονότα στα οποία στηριχθήκατε;
Είναι ένα μίγμα αλήθειας και μυθοπλασίας. Έκανα δημοσιογραφική έρευνα πάνω στα κυκλώματα εμπορίου λευκής σαρκός και έπεσαν στα χέρια μου διάφορα ντοκουμέντα. Όμως για να είναι πιο ευκολοδιάβαστο από το ευρύ κοινό έφτιαξα ένα πιο πιπεράτο στόρι γύρω από το φλέγον αυτό ζήτημα. Περνάω το μήνυμά μου με έναν δικό μου τρόπο.

Ανάμεσα σε έντονες σκηνές και δυνατούς διαλόγους, βλέπουμε πως υπάρχει χώρος και για παθιασμένους έρωτες. Η αλήθεια είναι πως σε τόσο βαριά ατμόσφαιρα, οι αναγνώστες τους χρειαζόμαστε, για να χαλαρώσουμε. Μιλήστε μας γι αυτούς τους έρωτες.
Το βιβλίο μου έχει έναν κοινωνικό κορμό που αφορά το εμπόριο λευκής σαρκός, σε δεύτερο πλάνο ασχολούμαι με στερεότυπα-αξίες και γύρω από όλα αυτά εξελίσσω πιπεράτες ιστορίες. Αντιμετωπίζω το σεξ παιχνιδιάρικα, αισθησιακά και ισότιμα. Είναι απενοχοποιημένο εξάλλου στο μυαλό μου και έχω σκοπό με τα γραπτά μου να σας ταξιδεύω στα φλογερά μονοπάτια του. Το πάθος των ηρώων μου, ο πόθος τους, θεωρώ ότι θα σας συνεπάρει. Συγκεκριμένα πολλοί και πολλές μου δήλωσαν ότι τους κόλασα. Ε και εγώ χάρηκα με αυτό γιατί σημαίνει ότι η γραφή μου γεννά συναισθήματα και διεγείρει τις αισθήσεις.

Από τη μια οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και από την άλλη οι αρετές της όπως η φιλία και η τιμιότητα. Ήταν εύκολη υπόθεση να ισορροπήσετε ως συγγραφέας ανάμεσα στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας και το ζωντανό φως της ημέρας;
Yin Yang. Δύο άκρα. Πάλη καλού κακού. Οι αντιθέσεις φέρνουν την τέλεια ισορροπία για μένα και αποδίδουν καλύτερα όλες τις πτυχές της ζωής. Η ζωή μου πάντα ήταν γεμάτη από αντιθέσεις που πάλευα να ισορροπήσω οπότε νομίζω ότι και ως συγγραφέας δε μου ήταν δύσκολο να εκφράσω αυτές τις ποιότητες και να γίνουν κατανοητές από το αναγνωστικό κοινό.

«Η ζωή τους στη νύχτα», κυκλοφόρησε σε μια χρονική στιγμή που η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από αποκαλύψεις βίας και κακοποίησης. Πώς βλέπετε αυτή τη συγκυρία;
Ιδανική και εύφορη για να αφουγκραστούν οι αναγνώστες τα βαθιά μηνύματα που θέλω να περάσω και που ουσιαστικά είναι το ζιζάνιο που κατατρώει την ελληνική αλλά και παγκόσμια κοινωνία. Βία έμφυλη ή μη, κακοποίηση, αδικία, υποτίμηση, ρατσισμός, νταηλίκια, ομοφοβία ήταν και είναι στις ζωές μας. Όχι δε χάλασε ο κόσμος ξαφνικά απλά τώρα είδαμε κατάματα τα χάλια του και τα βροντοφωνάξαμε με την ελπίδα να αλλάξει κάτι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σε μια εποχή που έχουμε τόσες φωνές που επιτέλους μίλησαν για τις δυσάρεστες σεξουαλικές κακοποιήσεις τους, έρχεται αυτό το βιβλίο, λες και να περίμενε αυτή την κατάλληλη και ώριμη στιγμή να μιλήσει περί των σκοτεινών διαδρομών της μαστροπείας!’’
Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση φίλου που διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο μου.
Η ιστορία ξεκινάει όταν ο μαστροπός Αντώνης συνεταιρίζεται με τον Αλέκο και με κάλυψη ένα νυχτερινό μαγαζί φέρνει κοπέλες από τη Βουλγαρία και τις εκδίδει. Σκιαγραφώ πως λειτουργεί όλο το παράνομο κύκλωμα και πώς μπλέκεται σε περιπέτειες με άλλους μαφιόζους που δεν αποδέχονται την παρουσία του σε αυτόν το χώρο. Όμως το μυθιστόρημα μου δεν αποτελεί απλά μια περιγραφή αυτού του κατά τα άλλα θλιβερού ζητήματος.
Περιλαμβάνει παθιασμένους έρωτες, παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, εξυμνεί την τιμιότητα και τη φιλία και αποδεικνύει πως μόνο με αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Στη ζωή του Αντώνη μπαίνει η 16χρονη Ελένη την οποία ερωτεύεται με τον δικό του τρόπο και από τότε τραβά πάνω του τα βλέμματα των φίλων της που κάνουν τα πάντα για να τον καταστρέψουν και να σώσουν αθώες γυναίκες.

Βιογραφικό
Με λένε Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου και γεννήθηκα ένα πρωινό στην καρδιά του καλοκαιριού. Εικοσιεννιά ολόκληρα χρόνια κάτοικος Αττικής και αμετανόητη εξερευνήτρια της ζωής full time.
Σπούδασα φυσικοθεραπεία στο ΑΕΙ Δυτικής Αττικής μα γρήγορα ένιωσα πως δε με γεμίζει ως επάγγελμα, οπότε στον παρόντα χρόνο ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου πάνω στην ‘’Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία’’ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Κάθε πρωί Δευτέρα με Παρασκευή ξυπνάω μαζί σας και σας λέω καλημέρα στις 07:00 από τον Κρήτη fm 87,5 . Όχι, όχι δεν είναι τα πρώτα μου ραδιοφωνικά βήματα. Ξεκίνησα το 2012 στον φοιτητικό σταθμό του Πολυτεχνείου, αργότερα στην Ert open 106,7fm και στον Atlantis 105,2fm πάντοτε γνωστή ως η μαύρη γάτα του ραδιοφώνου. O δρόμος όμως δεν με έβγαλε τυχαία στα ερτζιανά. Από ηλικία πέντε ετών οι γονείς μου αφουγκράστηκαν την αγάπη μου για τέχνη και έτσι η εκμάθηση της υποκριτικής μπήκε στη ζωή μου. Παράλληλα αγάπησα τη μουσική το χορό και έτσι στο ραδιόφωνο βρήκα ποιότητες που με εκφράζουν. Αυτή την άνοιξη έρχεται το πρώτο μου μυθιστόρημα κοντά σας από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Ο τίτλος αυτού ”Η ζωή τους στην νύχτα” και όντως οι ζωές των ηρώων μου είναι βουτηγμένες σε κυριολεκτικά και μεταφορικά σκοτάδια.