ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
ένας πρωτότυπος οδηγός ευτυχίας για να την κατακτήσεις
της Λένας Καραμαλή

«Δεν υπάρχει ικανοποίηση μακράς διαρκείας, ούτε μαγικές συνταγές. Όμως μπορούμε να γίνουμε κάθε μέρα λιγότερο δυστυχείς. Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα προς μια κατεύθυνση με λιγότερα δυσάρεστα συναισθήματα και λιγότερο στρες».
Η ψυχοθεραπεύτρια Λένα Καραμαλή κάνει το συγγραφικό της ντεμπούτο με ένα βιβλίο γεμάτο ιδέες και προτάσεις, βασισμένο σε επιστημονικές έρευνες, φιλοσοφικές σχολές και ψυχολογικές θεωρίες, συνθέτοντας έναν πλήρη οδηγό… ευτυχίας. Εστιάζοντας στο παρόν, το πραγματικό νόημα των πραγμάτων, αλλά στις καλές συνήθειες, καθοδηγεί τον αναγνώστη της στις βέλτιστες τακτικές για την κατάκτηση της ευζωίας.
«Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερη υγείας, γιατί έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα. Έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, μακρύτερα τελομερή».
Παράλληλα, η συγγραφέας αξιοποιεί σύγχρονες επιστημονικές τάσεις, όπως οι γνωσιακές επιστήμες για να αναδείξει την ακριβή διαδρομή προς την κατάκτηση της ευτυχίας, προσκαλώντας τους αναγνώστες της να την ακολουθήσουν σε αυτό το ταξίδι, ιδίως σε καιρούς πανδημίας.
Η πανδημία έφερε μεγάλες δυσκολίες και αλλαγές στην ζωή μας. Ο φόβος ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα για μεγάλο διάστημα, μας βάρυνε, μας παγίδευσε. Η συγγραφέας μας προκαλεί να βγούμε μέσα από αυτή την κρίση πιο δυνατοί, με ανθεκτικότητα και ψυχική ανοσία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής και τις συνεχείς «μεταλλάξεις» της. Έπειτα από αυτή τη δοκιμασία, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε τις αξίες στην ζωή μας, έχοντας βρει προηγουμένως στις σελίδες του βιβλίου τις απαντήσεις στο υπαρξιακό ερώτημα «τι είναι ευτυχία;»

Οπισθόφυλλο:

Όλοι θέλουµε να είµαστε καλά, στην ψυχή και στο σώµα, να έχουµε ευεξία, και το αξίζουµε.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι γνωριµίας µε τον εαυτό µας και τα µονοπάτια της σκέψης µας, µέσα από επιστηµονικά δεδοµένα, για να µπορέσουµε κάποια στιγµή να πούµε επιτέλους «είµαι καλά».
Ό,τι κι αν έχει συµβεί στη ζωή µας, µπορούµε να είµαστε κάθε µέρα λίγο καλύτερα, ώστε να βρούµε βήµα βήµα
την ψυχική µας ισορροπία.
Να πάψουµε να ζούµε την καθηµερινότητα κάτω από την κυριαρχία του φόβου και του στρες, για να καταφέρουµε να έχουµε ικανοποίηση, πληρότητα και χαρά στη ζωή.
Μέσα από αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψουµε το νόηµα της ευτυχίας και τους τρόπους µε τους οποίους θα την κατακτήσουµε.
Μέσα από αυτό το βιβλίο θα µάθουµε συνειδητά να επιχορηγούµε περισσότερο τα θετικά συναισθήµατα. Να επιλέγουµε το χαµόγελο, το άγγιγµα, την αγκαλιά, το παιχνίδι, το γέλιο σε µεγαλύτερες δόσεις στην καθηµερινότητά µας.
Να καλλιεργούµε την ενσυναίσθηση, τη συµπόνια, τη συγχώρεση, την καλοσύνη, την αγάπη, την ευγνωµοσύνη.
Θα αρχίσουµε να συνειδητοποιούµε ότι τίποτα δεν είναι δεδοµένο και θα εκτιµούµε τα πράγµαταγύρω µας µε έναν διαφορετικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται πια να χάσουµε κάτι για να καταλάβουµε την αξία του. Θα νιώθουµε ότι έχουµε πληρότητα, έτσι θα δηλώνουµε εµπιστοσύνη στην ίδια τη ζωή.
Η ζωή είναι ένα δώρο, ας το καλοδεχτούμε με την επίγνωση του «πολύτιμου» αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά καλά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ:

Η Λένα Καραμαλή γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνιολογία.
Έκανε εκπαίδευση στην Ομαδική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία.
Τα τελευταία χρόνια έζησε στο Λονδίνο όπου παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων
Θετικής Ψυχολογίας και Ευζωίας.

Αθήνα 2021
Σειρά: ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σελίδες: 336
Τιμή: 17 €