Τα διηγήματα αυτά της Άγκαθα Κρίστι κυκλοφόρησαν σε περιοδικά και στη συνέχεια σε βιβλία με συλλογές, από το 1923 έως το 1954.


Μια υπέροχη συλλογή 12 ιστοριών, ιδανική για ανάγνωση τις κρύες νύχτες του Χειμώνα…
Τα μυστήρια των ιστοριών αναλαμβάνουν να τα λύσουν ο Ηρακλής Πουαρό και η μις Μαρπλ.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα διαπράττει ένα έγκλημα με τόσο απλό και ευφυή τρόπο που ο Ηρακλής Πουαρό εξαπατάται εντελώς, το κακό πάντα τριτώνει και τα κουτσομπολιά είναι αληθινά εννιά στις δέκα φορές, παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο φόνος για χάρη μιας γυναίκας, το κόκκινο στοιχειωμένο σπίτι και ο γρίφος με τον θησαυρό, το μυστήριο του μπαούλου της Βαγδάτης και ένας τέλειος φόνος, το πτώμα μιας γυναίκας κάτω από το κάθισμα του κουπέ του Πλίμουθ Εξπρές, ο Αλαντίν στη σπηλιά με τα κοσμήματα και η Τζουλ, όταν η γυναίκα είναι ηθοποιός και το μυστήριο του Χάντερς Λοντζ, στην άκρη του κόσμου και το οπάλι, ο Έντουαρντ Ρόμπινσον γίνεται άντρας, μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με μια δηλητηριασμένη πουτίγκα.
Ένας συνδυασμός σοκαριστικών φόνων, αναζήτηση των δολοφόνων, μυστήριο, ευρηματικότητα, σασπένς και διασκέδαση.
Διαβάστε το.

Η Άγκαθα Κρίστι γεννήθηκε στην Αγγλία, στο Τορκί, το 1890. Είναι γνωστή κυρίως για τα αστυνομικά έργα της –εξήντα έξι μυθιστορήματα και δεκατέσσερις συλλογές διηγημάτων–, πολλά από τα οποία έχουν κεντρικό χαρακτήρα τον θρυλικό ντετέκτιβ Πουαρό ή την απαράμιλλη μις Μαρπλ. Έγραψε επίσης δύο αυτοβιογραφικά έργα, αισθηματικά μυθιστορήματα αλλά και θεατρικά, μεταξύ των οποίων το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου, την Ποντικοπαγίδα.
Η Άγκαθα Κρίστι, που έχει τιμηθεί από τη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου με τον τίτλο της Dame για τη συνεισφορά της στη λογοτεχνία, ανήκει στους δημιουργούς που διαμόρφωσαν καταλυτικά την εξέλιξη του αστυνομικού μυθιστορήματος. Παράλληλα, είναι η δημοφιλέστερη συγγραφέας όλων των εποχών, καθώς οι πωλήσεις των έργων της έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα και άλλο ένα δισεκατομμύριο σε μεταφράσεις. Πέθανε το 1976.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν σε νέα μετάφραση όλα τα αστυνομικά έργα της συγγραφέως.