Οι εφιάλτες δεν ζουν μόνο στις σελίδες του…

Αποκυήματα
του Μάριου Δημητριάδη

Κυκλοφορεί στις 16 Φεβρουαρίου 2024

Ένας συγγραφέας, δέκα χώρες, ένα μεγάλο σκοτεινό ταξίδι που θα εύχεσαι να… μην τελειώσει!
Το νέο μυθιστόρημα του Μάριου Δημητριάδη είναι ένα παράθυρο σ’ έναν κόσμο διαφορετικό, σ’ έναν κόσμο όπου το φανταστικό συγκρούεται με το πραγματικό και όπου, αν μπεις, κανείς δε θα μπορεί να ακούσει την κραυγή σου.
Το Αποκυήματα είναι ένα καθηλωτικό, ατμοσφαιρικό βιβλίο που θα γοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του τρόμου και της φαντασίας.
Προσδεθείτε. Το ταξίδι αυτό θα έχει αναταράξεις.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ένας διάσημος συγγραφέας μυθιστορημάτων τρόμου αποφασίζει,
έπειτα από απαίτηση των φανατικών αναγνωστών και του εκδότη του,
να γράψει για πρώτη φορά μια συλλογή διηγημάτων.
Θέλοντας να κάνει κάτι πραγματικά ξεχωριστό και αναζητώντας την έμπνευση,
ξεκινάει ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο ώστε να γράψει ένα διήγημα
σε κάθε μία από τις χώρες που θα επισκεφτεί.

Από την πρώτη στιγμή όμως αντιλαμβάνεται ότι κάτι παράξενο συμβαίνει.

Ξαφνικά είναι λες και οι ήρωες των διηγημάτων του δε βρίσκονται
μόνο στο μυαλό του. Τα αποκυήματα της φαντασίας του παίρνουν
σάρκα και οστά, και ένα νέο, αυτή τη φορά τρομακτικό, ταξίδι ξεκινάει.

Και τώρα εκείνος πρέπει να ανακαλύψει τι θέλουν οι ήρωές του από εκείνον.
Και ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Πού τελειώνει η πραγματικότητα και πού ξεκινάει η φαντασία;
Τι αποζητούν οι ήρωες των διηγημάτων του;

Και πώς μπορεί να σταματήσει αυτό τον εφιάλτη πριν χάσει
κάθε έλεγχο –πριν να είναι πολύ αργά;

Τιμή: € 18,80 € ● Σελίδες: 488 ● ΙSBN: 978-960-620-964-2 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01170231

Είναι δεκάξι χρονών. Είναι ανίκητη.
Και διψάει για εκδίκηση.

Ντόνατ
του John Killian

Κυκλοφορεί στις 16 Φεβρουαρίου 2024

Ο John Killian, το alter ego γνωστού Έλληνα συγγραφέα, γνώρισε την επιτυχία μέσα από τις σειρές περιπετειωδών θρίλερ και μυθιστορημάτων υπερφυσικού τρόμου ΣΤΑ ΑΚΡΑ και ΣΤΑ ΑΚΡΑ Black Label, αντίστοιχα, των BELL Best Seller. Αυτή τη φορά έρχεται στις Εκδόσεις BELL με την πιο διαφορετική, την πιο ευαίσθητη, αλλά ταυτόχρονα την πιο σκληρή και σκοτεινή ιστορία που έχει γράψει μέχρι σήμερα.

Το Ντόνατ είναι ένα μυθιστόρημα για τη ζωή, τα όνειρα και τον αγώνα για την επιβίωση. Η Σεράνο και ο Ντόνατ, οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας, δεν έχουν σπίτι. Ζουν και κοιμούνται στους δρόμους — η Σεράνο, συγκεκριμένα, σε ένα παροπλισμένο βαγόνι τρένου. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Killian, οι δυο τους «είναι στοιχειά της πόλης που υπάρχουν, που ζουν, που αναπνέουν δίπλα μας… Έχουν άσχημες ιστορίες πίσω τους, μεγάλες καταστροφές, και απώλειες που θα τσάκιζαν έναν άλλον άνθρωπο. Μα νά που είναι ακατάβλητοι».

Το Ντόνατ είναι η ιστορία τους. Και είναι μια ιστορία εκδίκησης, καταδίωξης και θανάτου. Γιατί, αν θες να επιβιώσεις στους δρόμους μιας επικίνδυνης και αφιλόξενης πόλης, γεμάτης μυστικά και παγίδες, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Όπως ακριβώς είναι οι ήρωές μας…

                                        ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ¤ 1

Η Σεράνο ζει στους δρόμους. Συντροφιά της έχει μόνο μια γάτα. Και βέβαια το μωρό της. Και φαντάσματα από το παρελθόν, με τα οποία μιλά διαρκώς. Έχει επίσης μια μυστική φωλιά: ένα παροπλισμένο βαγόνι τρένου –το απόρθητο, γεμάτο προμήθειες και όπλα φρούριό της. Γιατί η Σεράνο δεν είναι όπως οι άλλοι άστεγοι. Έχει κανόνες, πολλούς κανόνες, που δεν τους παραβιάζει ποτέ. Και έχει μυστικά.

Επίσης, η Σεράνο κάνει όλες τις δουλειές της μόνη της. Δεν ανακατεύεται με τις διάφορες φυλές τής νύχτας, τις λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνες και θανάσιμες. Προτιμά να κινείται σαν σκιά. Εκτός και αν βρεθείς εσύ στο διάβα της. Τότε αλλάζει το πράγμα.

«Είμαι στρατηγός και ιχνηλάτης και στρατιώτης. Είμαι σκιά και αέρας. Είμαι τέτοια πράγματα. Δεν είμαι φυσιολογική. Θα τρελαινόμουν ακόμη κι εγώ αν ήμουν. Όλοι εσείς οι φυσιολογικοί είστε τρελοί, μα το Θεό. Μπα: προτιμώ να είμαι σκιά και αέρας. Θα ζήσω λιγότερα χρόνια από σένα μεν, αλλά είμαι σαν τη γάτα: κάθε μου μέρα είναι μια δικιά σου εβδομάδα. Ζω συμπυκνωμένα το χρόνο. Αν θες, στα δεκάξι μου είμαι ήδη γριά».

Ναι, η Σεράνο είναι μόλις δεκάξι χρονών όταν γνωρίζει τον Ντόνατ, τον αμίλητο γίγαντα που θα σκοτώσει όποιον την πλησιάσει. Με πολλούς τρόπους. Άγριους, συνήθως. Και, όταν οι πάντες θα αρχίσουν να τους κυνηγούν, οι δυο τους θα γίνουν ένα αχώριστο ζευγάρι δολοφόνων.

Γιατί τα πάντα στη ζωή της Σεράνο είναι διπλά.

«Μου αρκεί να αράζω στη Φωλιά και να αφήνω το μυαλό μου να αδειάσει. Και να τρώω ένα γλυκό. Ή μια σοκολάτα. Ή και δύο. Δύο. Μου αρέσουν τα διπλά πράγματα».

Τιμή: € 16,60 € ● Σελίδες: 384 ● ΙSBN: 978-960-620-963-5 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01170230