Οι «ποντικοί» του κάστρου
γνωρίζουν την αλήθεια

Σσαμπάτ
της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Κυκλοφορεί στις 6 Οκτωβρίου 2023

Πώς συνδέεται ο βίαιος εκτοπισμός των Εβραίων των Ιωαννίνων από τους Ναζί το 1944 με την εξαφάνιση μιας εικοσιπεντάχρονης φοιτήτριας της πόλης σήμερα; Και πώς η παρέα που δημιουργήθηκε σε ένα βιβλιοπωλείο εντός των τειχών του κάστρου των Ιωαννίνων εμπλέκεται σε μια σκοτεινή ιστορία ψεμάτων, θαμμένων μυστικών και… φόνων;

Η Γιώτα Κοντογεωργοπούλου έρχεται στις Εκδόσεις BELL με ένα ατμοσφαιρικό, καθηλωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που κινείται επιδέξια ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, στις παλιές και νέες αξίες. Το Σσαμπάτ είναι μια συγκλονιστική ιστορία για τη δύναμη της συγκάλυψης, των προκαταλήψεων και της εξουσίας.

                                        ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Τι κρύβει «Το Υπόγειο», το βιβλιοπωλείο που στεγάζεται σε ένα παλιό εβραϊκό σπίτι
στο κάστρο των Ιωαννίνων;

Ποιο θαμμένο μυστικό συνδέει την παρέα των θαμώνων του;

Ποια σχέση έχουν όλα αυτά με την εξαφάνιση μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας από τη Σύρο, τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας μέσα στο κάστρο και το πτώμα που επιπλέει στη λίμνη με μια ζώνη δεμένη στο λαιμό;

Τι αποσιωπούν ο κουκλοποιός με τα γυναικεία ρούχα που όλοι φωνάζουν «Ντυμένο» και ο «Θεός» που υποδύεται τον τιμωρό;

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ενώ η πόλη υποχωρεί στο εορταστικό φολκλόρ, με το χιόνι να επιμένει και την ομίχλη να σκεπάζει τα πάντα, άνθρωποι με διαφορετικές ζωές και αφετηρίες, έχοντας ο ένας άγνοια για την πραγματική ταυτότητα του άλλου, καταλήγουν κομμάτια του ίδιου παζλ.

Αν σκάψεις την ομίχλη, θα φτάσεις σε μια ιστορία παλιά. Μια ιστορία «σφηνωμένη» στην καρδιά της πόλης.
Ένα Σσαμπάτ που κανείς δεν ξέχασε. Και ίσως γι’ αυτό όλα να συμβαίνουν ξανά ημέρα Σάββατο.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

H πρώτη του χρόνου ξημερώνει με άγριο φως.

Τιμή: € 18,80 € ● Σελίδες: 536 ● ΙSBN: 978-960-620-949-9 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170223

————————–

Ήταν ολομόναχη στη μέση του πουθενά.
Και μετά εξαφανίστηκε.

Σκοτεινός Δρόμος
(Dark Highway)

της Lisa Gray

Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου

Κυκλοφορεί στις 6 Οκτωβρίου 2023

Η συγγραφέας των #1 bestsellers Αγνοούμενη και Κενά Μνήμης, Λίσα Γκρέι, επιστρέφει με την τρίτη υπόθεση της ντετέκτιβ Τζέσικα Σο –μιας ηρωίδας ατρόμητης, δυνατής και ταυτόχρονα συμπονετικής– το απόλυτα καθηλωτικό θρίλερ Σκοτεινός Δρόμος.
«Τρομακτικό όσο και συναρπαστικό» (Elle Marr, συγγραφέας), «με συνεχείς ανατροπές και δυνατό ψυχολογικό υπόβαθρο» (Steph Broadribb, συγγραφέας), το Σκοτεινός Δρόμος έχει πανέξυπνη πλοκή και διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Η Γκρέι που «γράφει με τη σιγουριά και τη γοητεία του Peter James και του Lee Child» (John Marrs, συγγραφέας), μας προσφέρει, για ακόμα μία φορά, ένα γρήγορο μυθιστόρημα με αριστοτεχνική αφήγηση και αμείωτη ένταση.

                                      ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ένας απομονωμένος αυτοκινητόδρομος καταμεσής στην έρημο –το τέλειο μέρος για να κρύψεις ένα μυστικό.

Έχουν περάσει δύο μήνες από την εξαφάνιση της Λόρι Σίμοντς, μιας νεαρής ζωγράφου από το Λος Άντζελες. Το βαν της βρέθηκε παρατημένο στον ερημικό Αυτοκινητόδρομο Τουεντινάιν Παλμς, χιλιόμετρα μακριά από τους πάντες και τα πάντα. Η έρευνα της αστυνομίας δεν οδηγεί πουθενά και οι γονείς της Λόρι αναθέτουν στην ιδιωτική ερευνήτρια Τζέσικα Σο να ανακαλύψει τι συνέβη.

Η Τζέσικα και ο Ματ Κόνορ, ο συνεργάτης της, μαθαίνουν ότι άλλες δύο γυναίκες έχουν εξαφανιστεί, και τα στοιχεία οδηγούν στον ίδιο αυτοκινητόδρομο. Όταν έρχεται στο φως ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα σ’ αυτές τις γυναίκες και μια παρέα παλιών φίλων από το πανεπιστήμιο, η Τζέσικα είναι σίγουρη ότι πλησιάζουν στην αλήθεια.

Όμως οι γονείς της Λόρι τρομάζουν και αποφασίζουν να διακόψουν την έρευνα της υπόθεσης. Η Τζέσικα αιφνιδιάζεται, αλλά δεν εγκαταλείπει: τρεις γυναίκες έχουν εξαφανιστεί και μπορεί να κινδυνεύουν κι άλλες· δεν μπορεί να τους γυρίσει την πλάτη. Όμως όσο πιο πολύ ψάχνει, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει. Θα προλάβει να βρει τους ενόχους πριν τη βρουν αυτοί;

Τιμή: € 11,90 € ● Σελίδες: 336 ● ΙSBN: 978-960-507-175-2 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041175