ΝΤΑΡΙΟ ΚΟΡΕΝΤΙ

Η νοσταλγία του αίματος
Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου

Αστυνομικό Μυθιστόρημα

«Το ντεμπούτο του Κορέντι είναι ένα
υπέροχο αστυνομικό μυθιστόρημα.
Θα κάνει το αίμα σας να παγώσει
».
Antonio D’Orrico, La Lettura

«Ένα τεκμηριωμένο και συναρπαστικό θρίλερ, ιστορικό και συνάμα επίκαιρο, γεμάτο σασπένς και ειρωνεία. Και, την ίδια στιγμή, ένα ρέκβιεμ για την τέχνη της δημοσιογραφίας όπως ήταν κάποτε».
Corriere della Sera

Μεταφρασμένο σε 15 γλώσσες, το ντεμπούτο του Ντάριο Κορέντι είναι ένα νουάρ μυθιστόρημα, που κόβει την ανάσα. Μια ανατριχιαστική έρευνα για την αποκάλυψη ενός σκοτεινού εγκληματία, που μιμείται τις μεθόδους του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου της Ιταλίας.

Μια σειρά από άγρια εγκλήματα αναστατώνουν το Μποτανούκο, μια μικρή επαρχιακή πόλη στη βόρεια Ιταλία. Πτώματα ακρωτηριασμένων γυναικών, σημάδια κανιβαλισμού, βελόνες τοποθετημένες όπως σε ένα τελετουργικό μαγείας και μια μυστηριώδης επιγραφή με αίμα στη σκηνή του εγκλήματος: ΒιΒε.

Καθώς η αστυνομία αδυνατεί να βρει τον δολοφόνο, δύο δημοσιογράφοι ερευνούν την υπόθεση: ο Μάρκο Μπεζάνα, δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ στα πρόθυρα συνταξιοδότησης, προσγειωμένος, ηθικός, πικρόχολος, και η νεαρή πρακτικάρια, η εικοσιεξάχρονη Ιλάρια Πιάτι. Αδέξια, ατημέλητη, χωρίς ούτε έναν θαυμαστή, χωρίς προστάτες, κουβαλώντας ένα τραύμα που σημάδεψε την παιδική της ηλικία.
Είναι η Ιλάρια, όμως, που συνειδητοποιεί ότι ο δολοφόνος μιμείται τον Βιντσέντσο Βερτσένι, «βαμπίρ του Μποτανούκο», τον πρώτο Ιταλό κατά συρροή δολοφόνο, τον οποίο μελέτησε ο Λομπρόζο με
την παραληρηματική σχολαστικότητα που χαρακτήριζε την επιστήμη της εγκληματολογίας στα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα.

Τι μπορεί να συνδέει τα θύματα με αυτόν τον δολοφόνο που πέθανε πριν από έναν αιώνα;

ISBN: 978-618-02-1797-1
Kωδικός: 35249
Σελίδες: 544
Τιμή:17,70€
Διαστάσεις: 14 x 20.5
Εξώφυλλο: μαλακό

Λίγα λόγια για τον Ντάριο Κορέντι

Το Ντάριο Κορέντι είναι ψευδώνυμο. Για την ακρίβεια, είναι διπλό
ψευδώνυμο, αφού κρύβει δύο πρόσωπα: έναν γνωστό Ιταλό συγγραφέα και έναν δημοσιογράφο.

Προτού ακόμη κυκλοφορήσει στην Ιταλία, η Νοσταλγία του αίματος
έγινε διεθνές εκδοτικό φαινόμενο, καθώς άρχισε να μεταφράζεται σε δεκαπέντε χώρες, ενώ σύντομα θα γίνει και τηλεοπτική σειρά.

ΧΟΛΙ ΜΙΛΕΡ

Δεν μπορώ να σου πω αντίο

Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το μεταφρασμένο σε 23 γλώσσες μυθιστόρημα «Δεν μπορώ να σου πω αντίο» της Χόλι Μίλερ.
Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές, για την πραγματική αγάπη και τη γενναιότητα που αυτή χρειάζεται για να αντέξει.

Ο Τζόελ φοβάται το μέλλον.
Από μικρό παιδί τον στοιχειώνουν τα όνειρά του για τους αγαπημένους του. Βλέπει όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον – καλά και άσχημα. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι να μην αφήσει κανέναν να τον πλησιάσει ξανά.

Η Κάλι δεν μπορεί να ξεχάσει το παρελθόν.
Από τότε που πέθανε η καλύτερή της φίλη, η Κάλι νιώθει ότι χάνει τον εαυτό της. Ξέρει ότι πρέπει να αλλάξει και να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Και οι δύο έχουν αφήσει τη ζωή να τους προσπεράσει.
Όμως, από την πρώτη στιγμή που τα βλέμματά τους συναντιούνται ξεκινά κάτι που θα τα σαρώσει όλα στο πέρασμά του. Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και μοιράζονται τα πάντα. Μπορούν να ελπίζουν και να κάνουν σχέδια ξανά.

Ώσπου ο Τζόελ βλέπει στο όνειρό του τι θα συμβεί στο μέλλον…
Θα ζούσες μια αγάπη αν ήξερες την πορεία που θα ακολουθούσε;

«Ένα συνταρακτικό, συγκινητικό
και καλογραμμένο μυθιστόρημα για το πεπρωμένο, τα όνειρα και την ανιδιοτελή αγάπη… Σπαρακτικό αλλά και αισιόδοξο. Το δάκρυ θα κυλήσει αβίαστα
».
Publishers Weekly

«Η Χόλι Μίλερ –με τις συγκλονιστικές μεταφορές της και το προσεκτικά φιλοτεχνημένο πορτρέτο μιας άτυχης σχέσης– έχει γράψει ένα μυθιστόρημα μοναδικό και συναρπαστικό, οδυνηρό, σπαρακτικό, τέλειο… όπως ακριβώς είναι η αγάπη. Τα μάτια μου είναι ακόμη βουρκωμένα, κι όμως, το μόνο που θέλω να κάνω είναι να το διαβάσω ξανά».
Jodi Picoult, συγγραφέας

ISBN: 978-618-02-1669-1
Kωδικός: 35246
Σελίδες: 540
Τιμή: 17,70€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

Λίγα λόγια για τη Χόλι Μίλερ

Η Χόλι Μίλερ μεγάλωσε στο Μπέντφορντσιρ της Αγγλίας. Η αγάπη της για το διάβασμα –είναι βιβλιοφάγος από μικρή– πολύ γρήγορα έγινε πάθος για τη συγγραφή και από νεαρή ηλικία γέμιζε σημειωματάρια και σκληρούς δίσκους με τις ιστορίες που έπλαθε.

Σπούδασε δημιουργική γραφή στο πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως διορθώτρια και κειμενογράφος. Το Δεν μπορώ να σου πω αντίο εκδόθηκε το 2020 και είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ήδη μεταφραστεί σε 23 γλώσσες, ενώ θα γυριστεί σε ταινία από
στούντιο του Χόλιγουντ.

Ζει στο Νόρφολκ με τον σύντροφό της και τον σκύλο τους, ένα μπόρντερ κόλεϊ. Επί του παρόντος, διορθώνει το δεύτερο μυθιστόρημά της και έχει ξεκινήσει να γράφει το τρίτο.

ΛΙΖ ΜΟΥΡ

Μακρύ, φωτεινό ποτάμι

Μετάφραση: Μαρία Φακίνου

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το μεταφρασμένο σε 18 γλώσσες best seller «Μακρύ, φωτεινό ποτάμι» της Λιζ Μουρ, που ήταν επίσης στη λίστα με τα αγαπημένα βιβλία του Μπαράκ Ομπάμα για το 2020.
Με αφήγηση που εναλλάσσεται από το μυστήριο του σήμερα στην ιστορία της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας των ηρώων, το Μακρύ, φωτεινό ποτάμι είναι ταυτόχρονα αγωνιώδες και σπαρακτικό.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με αμείωτη ένταση και την ίδια στιγμή μία συγκινητική ιστορία δύο αδελφών και των εντυπωσιακών οικογενειακών δεσμών που παραμένουν σταθεροί στο πέρασμα του χρόνου.

Λεωφόρος Κένσινγκτον, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ

Σε μία γειτονιά της Φιλαδέλφειας που μαστίζεται από την κρίση των οπιοειδών, δύο κάποτε αχώριστες αδελφές κινούνται πλέον σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια. Η μία, η Κέισι, ζει στους δρόμους εγκλωβισμένη στη μέγγενη των ναρκωτικών. Η άλλη, η Μίκυ, κάνει περιπολίες για το 24ο αστυνομικό τμήμα με το περιπολικό της. Η Μίκυ έχει χρόνια να μιλήσει με την αδελφή της, όμως ποτέ δεν έχει πάψει να ανησυχεί γι’ αυτήν.

Όταν στη Λεωφόρο αρχίζουν να εμφανίζονται οι σωροί δολοφονημένων ιερόδουλων, ο αρχηγός της αστυνομίας θέλει να θάψει την είδηση. Όμως, καθώς η μυστηριώδης σειρά από φόνους παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, η Μίκυ είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τον ένοχο και να βρει την αδελφή της προτού να είναι πολύ αργά και γίνει η Κέισι το επόμενο θύμα.

«Ένα αξιοσημείωτο, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τους οικογενειακούς δεσμούς που ενώνουν και τις ανεξίτηλες πληγές της παιδικής ηλικίας, αλλά και ένα καθηλωτικό μυστήριο με τέλειο ρυθμό. Λάτρεψα κάθε σελίδα του».
Dennis Lehane, συγγραφέας

«Ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα».
Paula Hawkins, συγγραφέας

«Εξαιρετικό! Ένα δυνατό οικογενειακό θρίλερ! Η έξυπνη πλοκή και οι χαρακτήρες που εμπλέκονται βάζουν ψηλά τον πήχη γι’ αυτή τη νέα χρονιά».
Daily Mail

ISBN: 978-618-02-1670-7
Kωδικός: 35247
Σελίδες: 652
Τιμή: 18,80€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό


Λίγα λόγια για τη Λιζ Μουρ

Η Λιζ Μουρ γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1983. Μεγάλωσε στο Φρέιμινγκχαμ της Μασαχουσέτης και αποφοίτησε από το Κολέγιο Μπάρναρντ. Έπειτα από ένα σύντομο διάστημα στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου εργάστηκε ως μουσικός, εμπειρία που ενέπνευσε το πρώτο της μυθιστόρημα The Words of Every Song (2007), αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Στη συνέχεια εξέδωσε τα μυθιστορήματα Heft (2012) και The Unseen World (2016).

Το 2014 τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο Rome από την Αμερικανική Ακαδημία στη Ρώμη και το μυθιστόρημά της Heft ήταν στη μακρά λίστα για το λογοτεχνικό βραβείο International IMPAC του Δουβλίνου. Το Μακρύ, φωτεινό ποτάμι, το τέταρτο μυθιστόρημά της, εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2020. Βρέθηκε αμέσως στη λίστα με τα ευπώλητα των New York Times και έγινε, επίσης, παγκόσμιο μπεστ σέλερ, ενώ μέχρι στιγμής πρόκειται να εκδοθεί σε δεκαοκτώ γλώσσες.

Η Λιζ Μουρ ζει με την οικογένειά της στη Φιλαδέλφεια και διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Τεμπλ.

Site: www.lizmoore.net
Facebook: lizmoorewrite
Instagram: lizmoorebooks
Twitter: LizMooreBooks

ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ

Ο Μέντορας

Ψυχολογικό θρίλερ

Η Ειρήνη Βαρδάκη ανήκει σε εκείνες τις νέες λογοτεχνικές φωνές που δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν και να κερδίζουν το ελληνικό αναγνωστικό κοινό με κάθε συγγραφικό τους εγχείρημα. Το νέο της βιβλίο, με τίτλο Ο Μέντορας, με καλοδουλεμένη πλοκή, ιδιάζοντα τρόπο αφήγησης και κλιμακούμενο σασπένς, θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου.

Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι την κορυφή. Αρκεί να θυμάσαι ότι ανήκει πάντα σε έναν. Όταν ο Μέντορας ερωτεύεται τη μαθητευόμενή του, το όνειρο βγαίνει αληθινό. Ένας κερδίζει την κορυφή, ένας πρέπει να πέσει στον γκρεμό. Φήμες λένε… ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Ήταν ο μέντοράς της. Ήταν η μαθητευόμενή του.

Ήταν μια συγκλονιστικά υπέροχη και αφανιστική αγάπη. Έγιναν το πρωτοσέλιδο και η πιο πολυσυζητημένη εξαφάνιση. Για να κατανοήσει κάποιος το έγκλημα της λίμνης, πρέπει πρώτα να σκύψει στον πυρήνα αυτής της ολέθριας σχέσης. Τα όσα ακολουθούν είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ένας βασανιστικός γρίφος. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό είναι μονάχα η ευφυΐα, μέχρι να διαπιστώσεις ότι αντίπαλός σου δεν ήταν άλλος από την ίδια την αλήθεια.

«Αμείλικτη, καταιγιστική αφήγηση που τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια σου ξανά και ξανά, έντονοι διάλογοι, αποφασιστικές και μεθοδευμένες ανατροπές και σκληρά προσωπεία δημιουργούν ένα παιχνίδι διαθλάσεων και αντικατοπτρισμών για γερά νεύρα. Το νέο, καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ της Ειρήνης Βαρδάκη σε προκαλεί. Μην αντισταθείς…»
Κέλλη Κρητικού, Athens Voice

«Η Ειρήνη Βαρδάκη μεταμορφώνεται στην ήρεμη δύναμη του Crime Fiction».
Ελισσάβετ Γεωργιάδη, Crime Book Stories

ISBN: 978-618-02-1780-3
Kωδικός: 35376
Σελίδες: 480
Τιμή: 17,70€
Διαστάσεις: 14 x 20.5
Εξώφυλλο: μαλακό

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Βαρδάκη

Η Ειρήνη Βαρδάκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τον κλασικό χορό και τον αθλητισμό. Εργάζεται στον χώρο της υγείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εγκληματολογία. Στα μυθιστορήματά της το έγκλημα έρχεται σε ένα ιδιάζον γκρο πλαν, με το ψυχολογικό θρίλερ να αποκαλύπτει διαρκώς νέες, διαφορετικές πτυχές του.

Ο Μέντορας είναι το πέμπτο της μυθιστόρημα, το πρώτο που εκδίδεται από τις εκδόσεις Μίνωας. Έχουν προηγηθεί τα: Κρυσταλλία (εκδ. Bell, 2017), Το Ρ της ερωμένης (εκδ. Βell, 2018), Ανάρμοστον εστί (εκδ. Bell, 2019) Τσιχλόφουσκα (εκδ. Bell, 2020).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Μυθιστόρημα με κλειδί

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης επιστρέφει με ένα whodunit εμπνευσμένο απ’ τη χρυσή εποχή της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Ο συγγραφέας ανασυστήνεται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό επιλέγοντας το τρίτο, νέο μυθιστόρημά του να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα πριν τη Γαλλία. Το Μυθιστόρημα με κλειδί θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου.

Η Νήσος, ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι, έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου περνάει εκεί την άδειά του, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι η Λούσι Ντέιβις, μια νεαρή Αγγλίδα δημοσιογράφος, βρίσκεται δολοφονημένη στην αποθήκη της οικοδέσποινας.

Με το νησί αποκλεισμένο από τον άνεμο, ο Μάρκου ψάχνει το κίνητρο και τον δράστη στα μυστικά, τα ψέματα και τα κουτσομπολιά του «κλειστού κύκλου της Νήσου» και σε ένα μυθιστόρημα με κλειδί που έγραφε το θύμα.

Η επιφανειακή ηρεμία του νησιού διαταράσσεται ενώ ένα ακόμη ανεξιχνίαστο έγκλημα από το παρελθόν θα περιπλέξει την υπόθεση.

Καθώς η λίστα των νεκρών μεγαλώνει, θα κατορθώσει ο Μάρκου να βρει τον δολοφόνο προτού αυτός καταφέρει να ξεφύγει με το επόμενο πλοίο της γραμμής;

«Ο Μαρκογιαννάκης φέρνει στο προσκήνιο έναν αστυνόμο που σίγουρα θα άρεσε στον ίδιο τον Ηρακλή Πουαρό».
Le Journal de Montréal, Καναδάς

«Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι ένας από τους μετρ του σύγχρονου whodunit».
Zonelivre, Γαλλία

ISBN: 978-618-02-1724-7
Kωδικός: 35373
Τιμή: 16,60€
Σελίδες: 372
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα.
Είναι συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευστής της έννοιας criminart και μέλος της Crime Writers’ Association.

Βιβλιογραφία:
• The Louvre Murder Club / Scènes de crime au Louvre, 2017, Éditions Le Passage (βραβείο Document Littéraire National)
• Au 5e étage de la faculté de droit, 2018, μυθιστόρημα Éditions Albin Michel (βραβεία Balai d’Or και Académie du Var)
• The Orsay Murder Club / Scènes de crime à Orsay, 2018, Éditions Le Passage
• Mourir en scène, 2020, μυθιστόρημα Éditions Albin Michel

www.christosmarkogiannakis.com
@christos_markogiannakis

ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΟΥ

Η ΑΘΗΝΑ
Από την Ανατολή στη Δύση 1821-1896

Λεύκωμα

Ένα µοναδικό φωτογραφικό λεύκωµα µε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες της Αθήνας, που βασίζεται στην οµώνυµη ταινία «Η Αθήνα από την Ανατολή στη ∆ύση, 1821-1896», µια παραγωγή του ΠΡΩΤΕΑ & PROTEUS NY Inc., σε έρευνα, σενάριο και σκηνοθεσία της Μαρίας Ηλιού και µε ιστορικό σύµβουλο τον Αλέξανδρο Κιτροέφ.

Μέσα από σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό (επί το πλείστον άγνωστο έως τώρα στη χώρα µας), για την αναζήτηση και συλλογή του οποίου χρειάστηκαν πολλά έτη συστηµατικής εργασίας, ξεδιπλώνονται οι διαφορετικές στιγµές της ιστορίας της Αθήνας, που από µια µικρή ανατολίτικη πόλη των οκτώ χιλιάδων κατοίκων το 1821, µε αξιόλογα δείγµατα αστικής αρχιτεκτονικής και πλήθος κλασικών και βυζαντινών µνηµείων, ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του νεότευκτου ελληνικού κράτους το 1834 και µέσα σε λιγότερο από εκατό χρόνια µεταµορφώθηκε σε µια σύγχρονη νεοκλασική πόλη µε 130.000 κατοίκους, φιλοξενώντας τους πρώτους διεθνείς Ολυµπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Ηλιού

Η Μαρία Ηλιού είναι γνωστή σεναριογράφος και σκηνοθέτης του κινηματογράφου, βραβευμένη στην Αμερική και την Ευρώπη. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μεγάλου μήκους fiction αλλά και ντοκιμαντέρ.
Τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί ιστορικά ντοκιμαντέρ που έχουν να κάνουν με την ιστορία της Ελλάδας. Με τη συνεργασία των μη κερδοσκοπικών εταιριών ΠΡΩΤΕΑΣ & PROTEUS NY Inc και με τη χορηγία σημαντικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και της Αμερικής, ανακαλύπτει και συντηρεί άγνωστο οπτικό υλικό για τα θέματα των ιστορικών ντοκιμαντέρ της από αρχεία του εξωτερικού. Στην Ελλάδα τα ντοκιμαντέρ αυτά πρωτοπαρουσιάζονται στο Μουσείο Μπενάκη με ιστορικό σύμβουλο τον Αλέξανδρο Κιτροέφ και στη συνέχεια προβάλλονται στους κινηματογράφους και την τηλεόραση. Τα ντοκιμαντέρ αυτά εκτός από το άγνωστο οπτικό υλικό φέρνουν και μια νέα ματιά στην ιστορία μας.
Παράλληλα με το ίδιο υλικό των ντοκιμαντέρ παρουσιάζει φωτογραφικές εκθέσεις και φωτογραφικά λευκώματα. Από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ κυκλοφορεί το φωτογραφικό λεύκωμα Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922.
Οι πιο γνωστές της ταινίες είναι οι ταινίες μυθοπλασίας «Οι Τρεις εποχές», «Αλεξάνδρεια μια ερωτική ιστορία», και τα ιστορικά ντοκιμαντέρ «Το Ταξίδι, το Ελληνικό όνειρο στην Αμερική», «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922», «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και ανταλλαγή πληθυσμών, 1922-1924», «Αγαπημένη θεία Λένα» και «Η Αθήνα από την ανατολή στη δύση, 1821-1896», που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού πολιτισμού.
Σπούδασε λογοτεχνία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα (από όπου αποφοίτησε με άριστα και τιμητική διάκριση) και στη συνέχεια κινηματογράφο στην Ιταλία (Ipotesi Cinema) και στη Νέα Υόρκη στο New York University. Υπήρξε υπότροφος της Casa D’Italia και του Ιδρύματος Fulbright. Έχει εργαστεί στην Ιταλία ως βοηθός σκηνοθέτη με τους Giuseppe και Bernardo Bertlolucci και στη Νέα Υόρκη για τις ταινίες της. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας του Κινηματογράφου και της European Film Academy.

ISBN: 978-618-02-1760-5
Kωδικός: 32099
Σελίδες: 172
Τιμή: 29.90€
Διαστάσεις: 24 x 27
Εξώφυλλο: μαλακό

ΤΖΕΡΙ ΓΟΥΑΪΚΟΦ & ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΓΙΟΥΝΕΛ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου

Έχοντας συμπληρώσει πάνω από 1.000.000 πωλήσεις, παγκοσμίως, το πλέον κατάλληλο βιβλίο για γονείς, Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές, επανακυκλοφορεί σε μια πλήρως αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση.

Ένα βιβλίο γεμάτο δοκιμασμένες στην πράξη συμβουλές για περισσότερα από 100 προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών που απασχολούν συχνότερα τους γονείς.
Από την επιθετικότητα και τον εθισμό στις συσκευές με οθόνη, μέχρι την άρνηση για ύπνο και τα ψέματα, ο οδηγός αυτός προσφέρει με σαφήνεια απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές. Παράλληλα περιγράφει και τα βασικά λάθη των γονιών και προτείνει λύσεις, από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες, που θα τους βοηθήσουν να επικοινωνήσουν με το παιδί τους, να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη που ξέρει να θέτει όρια. Έτσι, οι γονείς καταφέρνουν να χτίσουν θετικές σχέσεις με τα παιδιά τους, διδάσκοντας ενσυναίσθηση και διαλλακτικότητα, να ενθαρρύνουν την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά των παιδιών, να μειώσουν το στρες και το άγχος τους και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την άριστη ψυχική και σωματική τους ανάπτυξη.

«Αυτό το πλήρως επικαιροποιημένο βιβλίο είναι η απάντηση που αναζητούσατε για να μεγαλώσετε ένα παιδί ικανό να προσαρμόζεται, να αγαπάει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Περιλαμβάνει στοιχεία των πιο πρόσφατων ερευνών, οργανωμένα με εύληπτο τρόπο, μαζί με πρακτικές συμβουλές που θα διαβάζετε και θα ξαναδιαβάζετε για χρόνια».
Laura Kaiser, πρώην πρόεδρος Communities in Schools of Mid-America Inc.

ISBN: 978-618-02-1637-0
Kωδικός: 32042
Σελίδες: 472
Τιμή: 16,60€
Διαστάσεις: 14 x 20.5
Εξώφυλλο: μαλακό

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς.

Ο Τζέρι Γουάικοφ (Ph.D.), ψυχολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου, εργάζεται για περισσότερα από σαράντα χρόνια με παιδιά και οικογένειες. Ξεκίνησε ως ψυχολόγος και εκπαιδευτικός σύμβουλος σε σχολεία στο Σικάγο και το Κάνσας. Έχει διατελέσει πρόεδρος επιτροπών κατά της βίας και της παιδικής κακοποίησης και έχει δώσει διαλέξεις για τα θέματα αυτά στις ΗΠΑ. Επιπλέον, είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων με παιδαγωγικό περιεχόμενο.

Η Μπάρμπαρα Γιουνέλ σπούδασε δημοσιογραφία και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στο Κάνσας. Έχει εργαστεί ως οικογενειακή σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης και ως δημοσιογράφος στην εφημε¬ρίδα Kansas City Star. Ίδρυσε μαζί με συνεργάτες το περιοδικό Twins, που ειδικεύεται σε θέματα ανατροφής διδύμων, καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Kindness is contagious…Catch it» («Η καλοσύνη είναι μεταδοτική… Κολλήστε τη!») για τα σχολεία του Κάνσας. Έχει γράψει πολλά παιδαγωγικά βιβλία σε συνεργασία με τον Τζέρι Γουάικοφ.

ΣΑΡΑ ΟΚΓΟΥΕΛ-ΣΜΙΘ

Ήρεμος ύπνος

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου
Πρόλογος: Άννα Παπρά

Μόλις κυκλοφόρησε ένας πολύτιμος οδηγός ύπνου που υπόσχεται να σας βοηθήσει να εντάξετε την ηρεμία στην καθημερινότητά σας και να κάνετε την οικογενειακή σας ζωή να κυλά πιο όμορφα! Το βιβλίο Ήρεμος ύπνος της Σάρα Όκγουελ-Σμιθ είναι κατάλληλο για γονείς παιδιών βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, έως πέντε ετών, έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει βοηθήσει εκατομμύρια αναγνώστες.

Σας έχουν εξαντλήσει τα νυχτερινά ξυπνήματα του μωρού σας; Έχετε κουραστεί να δίνετε μάχη για τον ύπνο του παιδιού σας;

Τα πρώτα πέντε χρόνια που περνάμε ως γονείς είναι γεμάτα με έννοιες και ανησυχίες, αλλά για τη συντριπτική πλειονότητα των γονιών κανένα πρόβλημα δεν είναι τόσο πιεστικό όσο η έλλειψη ύπνου. Εξισορροπώντας με μεγάλη προσοχή τις ανάγκες του παιδιού με αυτές των στερημένων από ύπνο γονιών, η συγγραφέας προσφέρει πολύτιμες, αξιόπιστες και βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα συμβουλές που θα βελτιώσουν τον ύπνο του, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς να φροντίσουν και τις δικές τους ανάγκες.

«Το βιβλίο αυτό θα έπρεπε να λέγεται “Η Βίβλος του Ύπνου” και να το έχουν όλοι οι γονείς στο συρτάρι του κομοδίνου τους!»
Marneta Viegas, ιδρύτρια του Relax Kids.

«Το να υπάρχει, επιτέλους, αυτό το βιβλίο στα ελληνικά κάνει την υποστήριξη που τόσο χρειαζόμαστε οι γονείς προσβάσιμη και πιο κατανοητή. Τι πιο βοηθητικό το να μην πρέπει να μεταφράζεις στη μητρική σου γλώσσα όταν είσαι με πέντε ώρες ύπνου – κι αυτές διακεκομμένες;»
Άννα Παπρά, Attachment-focused σύμβουλος ύπνου ενηλίκων και παιδιών.

Απρίλιος 2016
ISBN: 978-618-02-1794-0
Kωδικός: 32269
Σελίδες: 416
Τιμή: 15,50€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

Λίγα λόγια για την Σάρα Όκγουελ-Σμιθ

Η Σάρα Όκγουελ-Σμιθ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, σπούδασε αρχικά ψυχολογία στο πανεπιστήμιο και εργάστηκε επί σειρά ετών στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη. Μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της επανεκπαιδεύτηκε ως παιδίατρος – ομοιοπαθητικός και
ως καθηγήτρια του προγράμματος προγεννητικής προετοιμασίας HypnoBirthing, καθώς και ως βοηθός μητρότητας (τοκετού-λοχείας).
Έχει εκπαιδευτεί επίσης στο βρεφικό μασάζ και την ψυχοθεραπεία.

Έχει γράψει έντεκα βιβλία συμβουλευτικής για γονείς. Ειδικεύεται
στις ήπιες γονικές μεθόδους και έχει εργαστεί με περισσότερους από χίλιους γονείς, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ανατροφής των παιδιών τους από τη γέννηση μέχρι τη σχολική ηλικία.

Είναι η ιδρύτρια των οργανώσεων BabyCalm™ (www.babycalm.co.uk) και ToddlerCalm™ (www.toddlercalm.co.uk) που προσφέρουν μαθήματα για γονείς μωρών και νηπίων από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Διατηρεί το blog www.sarahockwell-smith.com και γράφει στο site www.gentleparenting.co.uk.

Facebook: sarahockwellsmithauthor
Instagram: sarahockwellsmith
Twitter: thebabyexpert

ΡΟΜΠΙΝ ΝΟΡΓΟΥΝΤ

Μετάφραση: Μπέσσυ Πλακούλα

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΟΛΥ

Αυτοβελτίωση

Επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το βιβλίο Γυναίκες που αγαπούν πολύ της Ρόμπιν Νόργουντ.
Με πάνω από 2.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως, το βιβλίο αυτό εξηγεί με ποιον τρόπο η επιθυμία μας να αγαπήσουμε, η επιθυμία μας να αγαπηθούμε, η ίδια η αγάπη μπορεί να γίνει εθισμός.

Πολλές γυναίκες εγκλωβίζονται σε καταστροφικές ερωτικές σχέσεις που τις κάνουν δυστυχισμένες. Αγωνίζονται και προσπαθούν να σώσουν αυτές τις σχέσεις, χάνουν όμως στην πορεία τον εαυτό τους. Η αγάπη τους γίνεται υπερβολική, παρόλο που ο σύντροφός τους είναι
ακατάλληλος, αδιάφορος ή απρόσιτος κι εκείνες δεν είναι σε θέση να βάλουν τέλος στη σχέση, αλλά προσκολλώνται ακόμα περισσότερο.

Με την παράθεση πραγματικών γεγονότων και συμπεριφορών, η ψυχοθεραπεύτρια Ρόμπιν Νόργουντ βοηθά τις γυναίκες να καταλάβουν πότε η επιθυμία για αγάπη γίνεται εθισμός και τους υπενθυμίζει ότι μόνο η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός προς τον εαυτό τους τις καθιστά υγιείς, ισότιμες και ολοκληρωμένες σε μια ουσιαστική σχέση γεμάτη με αληθινή αγάπη.

Περιλαμβάνει παράρτημα με φράσεις-κλειδιά για την άμεση και καθημερινή αντιμετώπιση αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων, καθώς και λίστα προτεινόμενων ειδικών και κέντρων ψυχολογικής υποστήριξης για γυναίκες.

«Το βιβλίο Γυναίκες που αγαπούν πολύ είναι σπάνιο στο είδος του. Φέρνει στο φως τις κρυφές αιτίες της νεύρωσης και ανοίγει τον δρόμο για μια ζωή απαλλαγμένη από πόνο και δυστυχία. Το συστήνουμε σε όλους όσοι νιώθουν ότι το φορτίο που κουβαλούν είναι πολύ βαρύ για τους ώμους τους και αναζητούν την ελπίδα».
Μίλντρεντ Νιούμαν και Μπέρναρντ Μπέρκοβιτς, συγγραφείς

«Ακόμα κι αν δεν είστε γυναίκα που
αγαπά υπερβολικά, το βιβλίο αυτό
θα σας υπενθυμίσει ότι η ζωή σας
είναι στα χέρια σας και ότι η αγάπη
πρέπει να φέρνει μόνο ευτυχία
».
Boston Herald

ISBN:
Kωδικός: 32199
Σελίδες:
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

Λίγα λόγια για τη Ρόμπιν Νόργουντ

Η Ρόμπιν Νόργουντ είναι ψυχοθεραπεύτρια και ζει στην Καλιφόρνια με
τον σύζυγό της. Έχει γράψει άλλα τρία βιβλία συμβουλευτικής για γυναίκες: Letters from Women Who Love Too Much, Daily Meditations for Women Who Love Too Much και Why? A Guide to Answering Life’s Toughest Questions. Οι πωλήσεις
των βιβλίων της έχουν ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Καταπιάνεται με θέματα που αφορούν ενήλικες και παιδιά και ειδικεύεται στη θεραπεία ατόμων εξαρτημένων σε συναισθηματικά αδιέξοδες σχέσεις, καθώς και ατόμων που έχουν προβλήματα αλκοολισμού, βουλιμίας, κατάθλιψης κ.λπ.