Επιστροφή στο Κίνγκσμπριτζ,
σε μια εποχή πριν
από τους Στυλοβάτες της Γης…

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΠΡΩΙ
(The Evening and the Morning)
του Ken Follett

Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου

Διαθέσιμο από τις 9 Νοεμβρίου 2020

     

Ο συγγραφέας των 170 εκατομμυρίων αντιτύπων, ο μοναδικός Ken Follett, επιστρέφει με το νέο πολυαναμενόμενο μυθιστόρημά του Καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωί, που από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο εκτοξεύτηκε στο #1 της λίστας των bestsellers των New York Times. Στη #1 θέση των πωλήσεων όμως βρέθηκε και σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Νότια Αφρική κ.α. Και τώρα ήρθε η σειρά των Ελλήνων αναγνωστών να ταξιδέψουν στην Αγγλία την αυγή μιας νέας εποχής: του Μεσαίωνα.

Πριν από τριάντα χρόνια γνωρίσαμε τη φανταστική πόλη του Κίνγκσμπριτζ στο -κατά γενική ομολογία το δημοφιλέστερο μυθιστόρημα του Follett μέχρι σήμερα- Οι Στυλοβάτες της Γης, που διαδραματίζεται στην Αγγλία του 12ου αιώνα μ.Χ. Στη συνέχεια, μέσα από τα δύο επόμενα μυθιστορήματα της σειράς, Ένας Κόσμος Χωρίς Τέλος και Ένας Στύλος Φωτιάς, παρακολουθήσαμε τη ζωή στο Κίνγκσμπριτζ μέσα στους αιώνες (το πρώτο διαδραματίζεται τον 14ο και το δεύτερο τον 16ο αιώνα, ενώ και τα τρία βιβλία διαβάζονται ανεξάρτητα, αφού μοναδικός «συνδετικός κρίκος» είναι το Κίνγκσμπριτζ).

Τώρα, ο σπουδαίος βρετανός συγγραφέας επιστρέφει για τέταρτη φορά στο Κίνγκσμπριτζ, αλλά αυτή τη φορά με ένα prequel: Το καθηλωτικό Καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωί είναι το προοίμιο των Στυλοβατών της Γης και μας οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, που τελειώνει εκεί που αρχίζει το αριστούργημά του…

                                          ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Είμαστε στα 997 μ.Χ., στα τέλη του Πρώιμου Μεσαίωνα. Η Αγγλία δέχεται επιθέσεις από τους Ουαλούς στα δυτικά και από τους Βίκινγκς στα ανατολικά. Η ζωή είναι σκληρή και αυτοί που έχουν την εξουσία την ασκούν βίαια, ερμηνεύοντας τη δικαιοσύνη όπως τους συμφέρει –συχνά ενάντια στη θέληση του βασιλιά. Με το βασιλικό κύρος ευάλωτο και χωρίς ξεκάθαρους νόμους, βασιλεύουν το χάος και η αιματοχυσία.
Σ’ αυτή την ταραγμένη εποχή, τρεις άνθρωποι θα δουν τις ζωές τους να διασταυρώνονται απροσδόκητα. Ένας νεαρός καραβομαραγκός χάνει τα πάντα όταν οι Βίκινγκς καταστρέφουν την πόλη που ζούσε, αναγκάζοντάς τον να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή σ’ ένα μικρό χωριό όπου νιώθει παρείσακτος… Μια Νορμανδή αρχοντοπούλα παντρεύεται από έρωτα και ακολουθεί το σύζυγό της σε μια καινούργια πατρίδα με άγνωστα έθιμα, όπου διαπιστώνει ότι γύρω της μαίνεται μια αδυσώπητη μάχη για την εξουσία και συνειδητοποιεί ότι μια λάθος κίνηση μπορεί να είναι η καταστροφή της… Ένας μοναχός ονειρεύεται να μεταμορφώσει το ταπεινό αββαείο του σε κέντρο μάθησης ξακουστό σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στην αυγή του Μεσαίωνα, οι τρεις αυτοί άνθρωποι θα συγκρουστούν επικίνδυνα με έναν αδίστακτο επίσκοπο, που θα κάνει τα πάντα για να αυξήσει τα πλούτη και τη δύναμή του.

Πριν από τριάντα χρόνια, ο Ken Follett έγραψε το πιο δημοφιλές μυθιστόρημά του, Οι Στυλοβάτες της Γης. Τώρα, το καθηλωτικό Καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωί παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα επικό ταξίδι στο παρελθόν, γεμάτο φιλοδοξία και αντιζηλία, θάνατο και γέννηση, αγάπη και μίσος, που τελειώνει εκεί που Οι Στυλοβάτες της Γης αρχίζουν.

Τιμή: € 24,40 € ● Σελίδες: 872 ● ΙSBN: 978-960-620-847-8 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170175