Μία μπλούζα εφαρμοστή στη μέση
12,00 €
Gérald Sibleyras, Συγγραφέας

Σταύρος Βολιώτης, Μεταφραστής-επιμελητής έκδοσης

Οι αναμνήσεις της Έμμα ήταν τόσες πολλές και συντα­ρα­κτικές που τις κρατούσε σαν φυλαχτό. Έζησε τις δρα­μα­τικότερες επο­χές του περασμένου αιώνα: την άνοδο του Χίτλερ μετά την πε­ρίοδο της Βαϊμάρης, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τη συ­ντριβή της Γερμανίας και την ολοκληρωτική καταστροφή του Βε­ρολίνου, την κατοχή και τη διαίρεσή του στους τέσσερις το­μείς, την επικρά­τηση του κομμουνιστικού καθεστώτος στον ανατολικό τομέα του Βερολίνου και σε όλη την ανατολική Γερμανία, την πτώση «του Τείχους» και ό,τι άλλο επακολούθησε. Όλες αυτές οι περιπέτειες που έζησε η Έμμα θα μπορού­σαν να ήταν ένα νοσταλγικό παρελθόν, αν ο πόλεμος δεν είχε κατα­στρέ­ψει τα πάντα, τις φύλαγε όμως στη μνή­μη της και ήταν ο θησαυρός της, γιατί το Βερολίνο ήταν η πατρίδα της καρδιάς της. Προ­σπά­θησε επίσης να μην ενοχοποιήσει με κάθε τρόπο τα παιδιά της, με τις δραματικές στιγμές που πέρασε η ίδια μέσα σ αυτή τη θύελλα που συγκλόνισε τον κόσμο.

Ζηνοβία, η ατίθαση

Γενοβέφα Γ. Κτενίδου
10,01 €

Περιγραφή
Ζηνοβία Λογγίδου! Να σας τη συστήσω, εν μέρει βέβαια…

Δεν ήταν τεμπέλα η Ζηνοβία. Της άρεσε όμως ο ύπνος. Αφήστε που αργούσε τα βράδια να κοιμηθεί γιατί “διάβαζε”. Μεταξύ μας, ονειροπολούσε ατελείωτα, γι’ αυτό δεν έφευγαν οι σελίδες της Ιστορίας. Η Νόβη έφτιαχνε δικές της ιστορίες στο χαρτί, στο μυαλό της, σχέδια για τις πρόβες τους, πρόβαρε κάποιες ατάκες από το “Φωνάζει ο κλέφτης” και έκανε την παρουσιάστρια ειδήσεων τοποθετώντας έναν καθρέφτη μπροστά στο γραφείο της. Όλα αυτά η μαμά της Ζηνοβίας, η κυρά-Βαγγελιώ, τα συμπεριλάμβανε στο ρήμα “χαζεύω”. «Η Ζηνοβία χαζεύει, δεν διαβάζει», έλεγε η κυρά- Βαγγελιώ. (Σελ. 57)

Εσείς θα την γνωρίσετε καλύτερα και στους δικούς σας χρόνους στην πορεία της ανάγνωσης…

Ιαχές και ψίθυροι

Βαγγέλης Ντελής
15,90 €

Περιγραφή
Η αγάπη μπορεί να ριζώσει ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές, ακόμη και στο άνυδρο χώμα του πολέμου. Η ιστορία τριών ανθρώπων, της Αμαλίας, του Σάντρο και του Τάσου, που γνωρίστηκαν κι ένιωσαν τον έρωτα μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. Ένα έγκλημα πολέμου θα τους αγγίξει σκληρά. Η προσπάθεια να κρυφτεί ένας μεγάλος θησαυρός θα τους χωρίσει. Παράξενες συγκυρίες θα τους ενώσουν ξανά. Μα η τύχη θα αφήσει μόνο ένα μονοπάτι, που θα το περάσει ο τελευταίος επιζών. Και χρόνια μετά μια αναζήτηση θα αποκαλύψει όλα τα καλά κρυμμένα μυστικά, που είχαν γίνει αιτία για χιλιάδες νεκρούς. Θα σπάσει κώδικες άρτια καταρτισμένους. Θα αποκαλύψει όμως και μια ταυτότητα άγνωστη μέχρι τώρα, ενώ το παιχνίδι πολιτικής κυριαρχίας στον κόσμο μας συνεχίζεται με τις ίδιες ολέθριες συνέπειες. Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν.

Αρκεί όμως το μίσος να νικήσει την αγάπη;

Το κυνήγι του κέρδους να νικήσει τους αδιάφθορους ανθρώπους;

Η επιδίωξη της κατάκτησης θα νικήσει τους τιμητές του καλού;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στο μυθιστόρημα αυτό, που έχει ως βάση του αληθινά ιστορικά στοιχεία, παραλειπόμενα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα, μια άγνωστη πτυχή του, που γι’ αυτήν μέχρι λίγα χρόνια μιλούσαν όλοι οι κάτοικοι των Αγράφων.

Πλακούντας
7,00 €

Περιγραφή
πλακούντας

Ζωγραφιά Οτζάκη
e-mail: [email protected]

Για τους ελάσσονες

Θα γράψω ένα ποίημα
για τους ελάσσονες
που στάζουν λάθη από τριαντάφυλλα·
κι ας κρέμονται τα σώματα
γυμνά κλαδιά στον άνεμο

Θα γράψω ένα ποίημα
για τα πουλιά
που ανυπάκουα τινάζονται·
ξενάγηση ρομαντική
στο βάρος της βροχής

Θα γράψω ένα ποίημα για ’μας