ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ
σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά
ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ
Από τον Ήλιο στον Γαλαξία

Ένα βιογραφικό βιβλίο, αποκαλυπτικό, καθηλωτικό και γεμάτο χιούμορ που παρουσιάζει τη μοναδική πορεία ζωής του κορυφαίου Έλληνα επιστήμονα του Διαστήματος. Ένα βιβλίο που είναι μοναδικό απόσταγμα σοφίας ενός σπάνιου, μεγαλοφυούς μα ταπεινού ανθρώπου, που πιστεύει στην αριστεία αλλά και στη σκληρή δουλειά, στο μότο «ο καθείς φτιάχνει την τύχη του».

ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ

Περιγραφή
Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, απλά εξιστορώντας τη ζωή του, αποτελεί Παράδειγμα.

Παράδειγμα για το πώς μπορεί κάποιος να κάνει τη μοίρα συνεργό του. Στα δεκαοκτώ του έφυγε από τη Χίο με μόνο εφόδιο το μυαλό του και την επιθυμία να δικαιώσει τους γονείς του που επέλεξαν αυτόν, ανάμεσα στα τρία αδέλφια, για να σπουδάσει.

Παράδειγμα για το πώς μπορείς να κάνεις, ίσως, το πιο δύσκολο στη ζωή: να στέκεσαι στο ύψος του Τυχαίου.

Η συμβολή του στη διαστημική επιστήμη θα μνημονεύεται από τους μελλοντικούς επιστήμονες. Όμως δεν είναι ακριβώς γνωστή. Ο λόγος απλός: όπως κάθε αληθινός επιστήμονας, ο Σταμάτης Κριμιζής έχει πορεία σεμνή, παρ’ όλα τα σπουδαία που έχει δημιουργήσει και δημιουργεί.

Τελικά έχει γεμίσει το εκμαγείο της ζωής του δημιουργικά, θαυμαστά, παραδειγματικά. Ίσως το μεγαλύτερο δίδαγμα που δίνει η διαδρομή του είναι ότι η ζωή χωράει όσο μέλλον μπορούμε εμείς να της βάλουμε.

Η καραντίνα Μαρτίου-Μαΐου του 2020 υπήρξε ευεργετική για το εγχείρημά μας. Μας έδωσε την ευκαιρία να τελειώσουμε, με μερικές εκατοντάδες ώρες δουλειάς, ότι είχαμε αρχίσει στη Χίο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου 2019. Τότε που, μαζί με τη σύζυγό του Μαρία, με φιλοξένησαν στο σπίτι τους στον Βροντάδο για να ξεκινήσουμε αυτό το βιβλίο.

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ: Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων
ISABELLE FILLIOZAT

Τα βιβλία της σειράς ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναζητήσουν, να αμφισβητήσουν αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, ιδέες και αντιλήψεις που τα αφορούν.
Πώς;
Η Ιζαμπέλ Φιλιοζά και η ομάδα της έχουν τελειοποιήσει τον τρόπο: Μέσα από πολύπτυχες δραστηριότητες και εκπλήξεις, συμβουλές και παραινέσεις, προσφέρουν το ιδανικό πλαίσιο ώστε το παιδί να ανακαλύψει και να μάθει παίζοντας.

ΦΟΒΟΙ: ΦΙΛΟΙ ‘Η ΕΧΡΘΟΙ;

Ποιος δεν θα ‘θελε να είναι ΣΟΥΠΕΡ ΔΥΝΑΤΟΣ και να μη φοβάται ποτέ; Γνωρίζεις όμως ότι ορισμένοι φόβοι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι και μας προστατεύουν, ενώ άλλοι είναι εντελώς άχρηστοι και απλά μας δημιουργούν πρόβλημα;
Filliozat Isabelle

Μόνο το παιδί; Μα και οι γονείς! Ένα ξεχωριστό βιβλιαράκι στο τέλος κάθε τίτλου απευθύνεται στους γονείς. Εκεί θα βρουν πολύτιμες συμβουλές αλλά και απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις.

ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Ανακάλυψε τα 4 απαραίτητα στάδια για να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να αναπτύξεις την εσωτερική σου ασφάλεια, να τολμήσεις, να αυξήσεις τις ικανότητές σου και να νιώσεις άνετα στη ζωή σου. Με παράρτημα για τους γονείς.
Η αυτοπεποίθηση καλλιεργείται.

ΦΙΛΙΑ: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ

Η φιλία είναι πηγή ευτυχίας και αυτοπεποίθησης. Αλλά το να κάνεις φίλους δεν είναι πάντα τόσο εύκολο! Υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσεις, παγίδες που πρέπει να αποφύγεις και δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσεις. Με παράρτημα για τους γονείς.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ
Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας γραμμένη σε απλά στιχάκια με ξεκάθαρο νόημα από τον Φίλιππο Μανδηλαρά, ώστε να γίνεται κατανοητή η σημασία της από τα μικρά παιδιά και πολύχρωμη εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια

Εκεί όπου σήμερα βλέπεις μόνο ναυπηγεία
και γερανούς πανύψηλους να σηκώνουνε κοντέινερ από πλοία,
σε μια λωρίδα θάλασσας που ’ναι στενή και ταραγμένη,
ο στόλος των Ελλήνων τον Περσικό προσμένει.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ
ΙΡΙΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ
ΔΡ. ΝΤΟΥΛΙΤΛ ‘Η Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

«Το ήξερες ότι τα ζώα μιλούν; Εγώ, που μιλώ τη γλώσσα των ανθρώπων, μπορώ να σου μάθω τη γλώσσα των ζώων… Πως όταν η Πολυνησία λέει κα-κα-ουί-φι-φι εννοεί Γιατρέ, θέλω κρακεράκι, κι όταν ο Τζιπ κουνάει το ένα του ρουθούνι σημαίνει πως Η μπόρα πέρασε. Βλέπεις, τα ζώα δεν μιλούν μόνο με λέξεις και ήχους αλλά και με νεύματα, με τα αυτιά τους, τα πόδια, την ουρά και τα μάτια».

– Σίγουρα θα γίνεις ο καλύτερος γιατρός για ζώα, δρ. Ντούλιτλ.
– Μα υπάρχουν τόσοι κτηνίατροι, Πολυνησία.
– Ναι, αλλά θα σου πω ένα μυστικό. Το ήξερες ότι τα ζώα μιλούν; Εγώ, που μιλώ τη γλώσσα των ανθρώπων, μπορώ να σου μάθω τη γλώσσα των ζώων… Πως όταν η Πολυνησία λέει κα-κα-ουί-φι-φι εννοεί Γιατρέ, θέλω κρακεράκι, κι όταν ο Τζιπ κουνάει το ένα του ρουθούνι σημαίνει πως Η μπόρα πέρασε. Βλέπεις, τα ζώα δεν μιλούν μόνο με λέξεις και ήχους αλλά και με νεύματα, με τα αυτιά τους, τα πόδια, την ουρά και τα μάτια.

Ο δρ. Ντούλιτλ, που ήταν πολύ φιλομαθής και λάτρευε ό,τι είχε να κάνει με ζώα, ενθουσιάστηκε. Έφερε το χοντρό τετράδιό του και ένα μολύβι.
– Αρχίζουμε μάθημα, είπε στην Πολυνησία.