Παρουσίαση βιβλίου-Θεατρικό δρώμενο στο θεάτρο Άνεσις

Παραμονή Χριστουγέννων… Μ’ ακούτε; Παραμονή Χριστουγέννων!
Και μια παραμονή Χριστουγέννων τα πάντα μπορούν να συμβούν, αμέ!
Ένα έλατο που μιλάει -του λόγου μου δηλαδή, τατααα!- κι ένα μικρό φωτεινό αγόρι που μπορεί, ναι, μπορεί να με ακούσει.. Ένα ταξίδι ψηλά στον μαγικό ουρανό, μια αξέχαστη συνάντηση με τον Μέγα Έλατο, το Μέγα Σύννεφο, τον Μέγα Κεραυνό και το Μέγα Άστρο…
Μια τεράστια αγκαλιά που τους χωράει όλους, μα όλους…
Ναι, μπορούν να συμβούν όλα αυτά κι άλλα πολλά, σ’ ένα βιβλίο που κρατάει μέσα του ζωντανό το χριστουγεννιάτικο πνεύμα! Μ’ ακούτε;
Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν, Καλά Χριστούγεννα!

Το βιβλίο περιέχει audio-book με αφήγηση της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και μουσική επιμέλεια του Γιάννη Οικονόμου

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

«Γεννήθηκα το 1986 στην Αθήνα, μια Δευτέρα μεσημέρι. Οι γονείς μου κι η μεγάλη μου αδερφή, από εκείνη την ημέρα, με βάλαν στην καρδιά τους και γνωρίζω πως θα με αφήσουν εκεί, στα ζεστά και τρυφερά, για πάντα. Ό,τι είμαι σήμερα κι ό,τι γίνομαι αύριο είναι δικό τους δημιούργημα, που φτιάχτηκε με μοναδικό υλικό την Αγάπη. Αυτό το υλικό προσπαθώ να κρατώ πυξίδα στη ζωή μου και με αυτό να πορεύομαι. Με αυτό να συναναστρέφομαι, με αυτό να συνυπάρχω, με αυτό να συνδημιουργώ. Και τσουπ! Μέσα από την Αγάπη, “γέννησα” αυτό το χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
Ο βασικός του ήρωας και αφηγητής, το Έλατο -σαν να κρυβόταν μέσα μου από εκείνη τη Δευτέρα που ήρθα κι εγώ στον κόσμο- ξεπήδησε μεμιάς, κι άρχισε να μιλάει. Τον ασταμάτητο είχε! Ήθελε όμως και να τον ακούσουν. Όχι αυτιά. Καρδιές, ήθελε να τον ακούσουν. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο ήρωάς μου έγινε γράμματα και σχέδια, τρύπωσε σ’ αυτό εδώ το βιβλίο και θα μείνει για πάντα εδώ, προστάτης του χριστουγεννιάτικου πνεύματος που χωράει μέσα του όλα τα μυστικά του κόσμου.
Το Έλατο, συντροφιά με το Αστράκι του, τον συνοδοιπόρο του -δεν γίνονται αυτά τα ταξίδια χωρίς συνοδοιπόρο- θα μείνει για πάντα εδώ να καρτεράει το χέρι κάθε παιδιού, μικρού και μεγάλου, που θα θελήσει να ταξιδέψει μαζί τους.
Να ταξιδέψει ψηλά στους ουρανούς, παρέα με τους δύο ήρωες, σε μαγικούς, μα αληθινούς, κόσμους, γεμάτους χρώματα, φως κι αρώματα, ώσπου να φτάσουν όλοι μαζί στον Μέγα Έλατο και… να Του πουν “το μικρό τους μυστικό”. Ποιο μυστικό; Την ευχή τους. Την κάθε αγνή, λευκή, αμόλυντη ευχή που κρατάει ο καθένας μας μέσα του σαν φυλαχτό. Την ευχή που καταφέρνουμε να ψελλίσουμε μονάχα όταν πια γίνει τόσο δυνατή, ώστε με ορμή να ξεγλιστρήσει από τα χείλη μας. Κι σ’ εκείνην ακριβώς την αυθόρμητη στιγμή, που μας κάνει να γελάμε και να κλαίμε μαζί, βλέπουμε πεντακάθαρα την αληθινή μας ανάγκη και υπόσταση. Την Αγάπη. Καλά Χριστούγεννα!
Θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μου: [email protected] »

Η εικονογράφος Ελπίδα Πανουργιά

«Όμορφες εικόνες που αφηγούνται και ζωντανεύουν μια ιστορία. Αυτές τις εικόνες έβλεπα από μικρό παιδάκι στα παιδικά βιβλία και στις ταινίες κινουμένων σχεδίων και ονειρευόμουν πως κάποια μέρα θα τις δημιουργώ και εγώ η ίδια, δίνοντας χαρά στις παιδικές καρδιές. Μια από τις πρώτες αναμνήσεις που έχω είναι να σηκώνομαι από το παιδικό μου κρεβατάκι αθόρυβα το βράδυ, όπως έκανε και το Αστράκι στο τέλος της ιστορίας μας, και να ζωγραφίζω, μέσα στο σκοτάδι σε ένα τετράδιο ιχνογραφίας πού είχαν αγοράσει οι γονείς μου. Από τότε, ποτέ δεν σταμάτησα να ζωγραφίζω και να κάνω όνειρα, να πετάω πάνω σε ροζ και μοβ σύννεφα, πολλές φορές με τον κίνδυνο να προσγειωθώ απότομα στην πραγματικότητα. Γιατί, ενώ ο ενήλικας, που είχα καταφέρει να γίνω, φοβόταν, το παιδί μέσα μου δεν φοβήθηκε ποτέ. Έτσι η μεγάλη Ελπίδα έχει ένα ακόμη όνειρο για τη ζωή: να χτίσει το δικό της Κάστρο του Μολυβιού (Pencil Castle) και να δημιουργεί εικόνες, ακούγοντας πάντα την φωνή του παιδιού που υπάρχει μέσα της. Η χαρά της απογείωσης προς τη δημιουργία νίκησε τον φόβο για την ανώμαλη προσγείωση, και το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Αυτό εύχομαι για όλους: να μην φοβηθούν ποτέ την απογείωση από τον κόσμο του γνώριμου προς το άγνωστο!
YΓ: Το Κάστρο του Μολυβιού υπάρχει στ΄ αλήθεια και μπορείς να το βρεις εδώ. Web: www.pencilcastle.com / Email: [email protected] ».

Παρουσίαση βιβλίου – Θεατρικό δρώμενο
Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στις 17.00
Θέατρο Άνεσις (Λεωφ. Κηφισίας 14, Τ: 2107718943)
Ώρα προσέλευσης: 16.45
Ομιλητές:
Μαρία Χίου – Συγγραφέας
Άννα Σταματιάδου – Δημοσιογράφος
Τίνα Παπαδοπούλου – Εκπαιδευτικός
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν ο Δημήτρης Μακαλιάς και η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Θεατρικό δρώμενο από τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Μουταφτσή και Κωνσταντίνο Τσουμπάρη. Μαζί τους η Ιωάννα Παυλίδου στο τσέλο
Την παρουσίαση θα συντονίσει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.
Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλος: Το Αστράκι και το Έλατο, ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι
Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Εικονογράφος: Ελπίδα Πανουργιά
Αφήγηση audiobook: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Μουσική επιμέλεια audio-book: Γιάννης Οικονόμου
Εκδόσεις: Πορφύρα
Α’ Έκδοση: Οκτώβριος 2021
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 80
ISBN: 978-618-5197-74-2
Βάρος: 765gr