Πριν ξεκινήσω να μιλάω για αυτό το βιβλίο, θα ήθελα να πω ότι σε κάθε σελίδα κρύωνα όλο και περισσότερο! Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια επαρχιακή πόλη της Σουηδίας, το Χάγκφορ, όπου μια διαζευγμένη δημοσιογράφος, η Μαγκνταλένα Χάνσον, μετακομίζει εκεί μαζί με τον 6χρονο γιο της. Η περιοχή βέβαια δεν της είναι άγνωστη διότι εκεί είχε μεγαλώσει και η ίδια.

Από την πρώτη σελίδα έχουμε τη σκηνή ενός άντρα ο οποίος βγάζει από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του ένα ταλαιπωρημένο κορίτσι, δεμένο στα χέρια και στα πόδια. Ο άντρας κρατάει πιστόλι και διατάζει το κορίτσι να προχωρήσει προς ένα άγνωστο σπίτι, μέσα στο χιόνι και στο κρύο…

Στο βιβλίο υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες, χωρίς όμως να μπερδεύεσαι, διότι η συγγραφέας τους έχει αναλύσει τόσο καλά που πιστεύεις ότι όντως υπάρχουν. Κάθε ένας είναι διαφορετικός, οι οικογένειες δεν μπερδεύονται μεταξύ τους και συχνά μέσα στο βιβλίο αναφέρονται ολόκληρα τα ονόματά τους. Όμως εκεί που έχεις μπει σε μια σειρά, ξαφνικά βρίσκεις ένα νέο κεφάλαιο με έναν νέο χαρακτήρα… και αρχίζεις να σκέφτεσαι σιγά-σιγά με ποιον τρόπο συνδέονται όλοι αυτοί.

Γιατί μια έφηβη εξαφανίστηκε; Ποιο είναι το πτώμα που βρέθηκε γυμνό και με μια σφαίρα στο κεφάλι; Και δεν είναι μόνο αυτά… Είναι ακόμη περισσότερα ερωτηματικά που αναπτύσσονται όσο διαβάζεις και μια νέα σελίδα που, δυστυχώς, δεν μπορώ να αναφέρω.

Το βιβλίο είναι ένα από τα καλύτερα αστυνομικά και θρίλερ που έχω διαβάσει μέχρι τώρα και πραγματικά λάτρεψα τον τρόπο γραφής της Schulman! Έχει αγωνία από την πρώτη σελίδα μέχρι και την τελευταία. Έχει δράση, μυστήριο, κυνηγητό, βία, μυστικά και γενικά έχει όλα αυτά τα στοιχεία που ψάχνουμε σε ένα καλό αστυνομικό βιβλίο! Εάν είσαι λάτρης του είδους στο προτείνω με κλειστά τα μάτια!