Αναδημοσίευση από το http://www.nafpaktianews.gr/%CE%97-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%91%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%9A%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C/

Μας συστήθηκε με το «Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα» και προκάλεσε αίσθηση. Έντεκα μήνες μετά ήρθαν οι «Απώλειες»… Η Ιουλία Ιωάννου μπήκε δυναμικά στο χώρο του βιβλίου, όταν τον Μάιο του 2015 οι εκδόσεις Λιβάνη της έδωσαν την ευκαιρία. Και δικαιώθηκαν… Το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα κέρδισε το κοινό, σάρωσε σε κριτικές και σε πωλήσεις και αναδείχτηκε ένα από τα καλύτερα της χρονιάς!

Η συγγραφική πορεία της Ιουλίας Ιωάννου αρχίζει με πολύ επιτυχία και δείχνει ότι το ταλέντο και η γραφή της θα μας απασχολήσουν για καιρό ακόμη. Στο «Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα» οι ανατροπές και τα παιχνίδια της μοίρας στη ζωή της πρωταγωνίστριας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

ioulia apoleies

Αν και νεόβγαλτη στα συγγραφικά μονοπάτια, εισπράττει την αναγνώριση των αναγνωστών και σε μια εξαιρετικά δύσκολη (και για το βιβλίο) εποχή, πουλάει χιλιάδες αντίτυπα. Παράλληλα ετοίμασε το επόμενο βήμα της. Οι «Απώλειες» (επίσης από τις εκδόσεις Λιβάνη) βρίσκονται από τις 22 Απριλίου στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Πόσες φορές ο άνθρωπος βρίσκεται σε δίλημμα;

Πράττει χωρίς να λογαριάζει τις συνέπειες των πράξεών του στο μέλλον;

Όταν ο Φίλιππος γνώρισε τη Χριστίνα, ένιωσε βαθιά μέσα του ότι εκείνη ήταν η μοναδική γυναίκα που θα ήθελε ποτέ στη ζωή του.

Δεκαοχτώ χρόνια πριν, κάτι αντίστοιχο είχε νιώσει και ο Χρήστος αντικρίζοντας την Ειρήνη.

Η Σοφία παρασύρθηκε από την έλλειψη αγάπης και τρυφερότητας και βυθίστηκε στον σκοτεινό κόσμο της απελπισίας με όσα έζησε εξαιτίας του Απόστολου.

Τι κοινό έχουν αυτές οι τρεις γυναίκες;

Τι τις συνδέει με τον Χρήστο και τις λανθασμένες επιλογές του;

Όταν ο έρωτας χτυπάει την πόρτα, δε λογαριάζει τίποτα στο διάβα του… Μόνο η μοίρα μπορεί να διορθώσει κάποια λάθη. Ίσως γιατί η μοίρα έχει ορίσει έναν ρόλο για τον καθένα. Μόνο η δύναμη της αγάπης και της συγχώρεσης μπορεί να κρατήσει ζωντανή την Ελπίδα, να χαρίσει ξανά Ζωή.

Οι στιγμές που βιώνει ο αναγνώστης είναι συγκλονιστικές, καθώς τίποτα, όπως αποδεικνύεται στη ζωή, δεν γίνεται τυχαία. Όλα έχουν ένα λόγο που συμβαίνουν, οι άνθρωποι που συναντιούνται «τυχαία» άραγε, η χρονική στιγμή που αυτό συμβαίνει. Ανοίγεις το βιβλίο και δεν σταματάς, καθώς οι εξελίξεις σε καθηλώνουν.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 (Πολυχώρος EMILEON ώρα 19.30) στο Αγρίνιο, πόλη που ζει και δραστηριοποιείται (http://vivlio-life.gr/ ) η Ιουλία Ιωάννου. Δύο μέρες μετά, την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 7.00 το βράδυ, στα Public (Πλ. Συντάγματος) θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Απώλειες» για το κοινό της πρωτεύουσας, με τη γνωστή δημοσιογράφο του Star Ελένη Τσαγκά και τον έγκριτο βιβλιοκριτικό Παναγιώτη Τουρλή στο πάνελ των ομιλητών.

apol

ApoleiesEx_Layout 1