Ποτέ τα μυστικά δεν έμειναν κρυμμένα από τη στιγμή που κάποιος έμεινε πίσω για να τα θυμάται…

Σε μια παράλληλη αφήγηση του παρόντος και του μακρινού 1983 ο αναγνώστης παρακολουθεί μια συγκλονιστική ιστορία που θα θυμάται για καιρό!


Τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ που ο πεντάχρονος Μπίλι εξαφανίζεται και κανένας δεν μπορεί να απαντήσει στο βασανιστικό ερώτημα του τι απέγινε; Όσο και αν έψαξαν, όσο και αν χτένισαν όλη την περιοχή, κανένα ίχνος δεν βρέθηκε από το μικρό αγόρι, παρά μόνο ένα παπουτσάκι του. Ποιος μπορεί να το άρπαξε, τι το έκανε και κυρίως, γιατί δεν πήραν ποτέ απάντηση στα ερωτήματα αυτά παρά τις εξονυχιστικές έρευνες;
Μπορεί να επέλθει άραγε ποτέ ξανά η ισορροπία σε μια οικογένεια μετά από ένα τέτοιο περιστατικό; Μπορεί να συνεχίσει να ζει η μάνα που του είχε περισσότερη αδυναμία από τα άλλα δύο παιδιά της; Και ο πατέρας σε ποιον να συμπαρασταθεί, στη γυναίκα του που τη λατρεύει ή στα μεγαλύτερα παιδιά του που σιγά σιγά απομακρύνονται κι αυτά από κοντά του και από την πατρική στέγη;


Είκοσι χρόνια μετά, και ενώ οι σχέσεις με τον αδελφό της είναι από τυπικές έως απόμακρες, η Βέρα παλεύει να βρει ένα νόημα στη ζωή της, όμως ένα περιστατικό την κάνει να επιστρέψει στο πατρικό της και να αναζητήσει απαντήσεις στο γιατί διαλύθηκε η οικογένειά της.
Τρομερά οικογενειακά μυστικά, άνθρωποι που έχουν επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους έχασαν και μια ανατροπή που θα φέρει τα πάνω κάτω στην δυνατή ιστορία του Σουηδού συγγραφέα που θα σας καταπλήξει! Μέχρι να ανακαλύψετε τι έγινε πραγματικά εκείνη τη νύχτα στο τέλος του καλοκαιριού!

Μια καλοκαιρινή νύχτα του 1983, σε ένα αγρόκτημα της σουηδικής επαρχίας, ένα μικρό αγόρι εξαφανίζεται. Το μόνο ίχνος που αφήνει πίσω του είναι ένα παπούτσι. Οι συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας και της τοπικής κοινότητας δεν αρκούν για να εντοπιστεί το παιδί και οι φήμες οργιάζουν. Όταν τελικά η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, η οδύνη και η αβεβαιότητα οδηγούν την οικογένεια σε κατάρρευση.
Είκοσι χρόνια αργότερα, η Βέρα, η αδελφή του εξαφανισμένου αγοριού, εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στη Στοκχόλμη. Μια μέρα εμφανίζεται ένας νεαρός που θέλει να συμμετάσχει στην ομάδα που επιβλέπει. Η ιστορία του μοιάζει ανατριχιαστικά με εκείνη της οικογένειάς της και αναστατώνει τη Βέρα. Με κίνδυνο να διαταράξει την εύθραυστη ισορροπία που με δυσκολία κατάφερε να βρει στη ζωή της, επιστρέφει στο πατρικό της. Πρέπει να βρει την απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα που όλοι οι άλλοι επέλεξαν να ξεχάσουν: Τι συνέβη τελικά εκείνη τη νύχτα;
Ένα καθηλωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με δυνατούς χαρακτήρες και ανατρεπτική πλοκή. Ήταν υποψήφιο για το Βραβείο της Σουηδικής Ακαδημίας Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (2016) και έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες.


Ένα αριστούργημα αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο Άντερς ντε λα Μοτ είναι ένας από τους πιο ευφυείς Σκανδιναβούς συγγραφείς.
Literaturmarkt, Γερμανία
Μια συναρπαστική αφήγηση οικογενειακών μυστικών που δεν θέλεις να τελειώσει.
David Young