Αγγελική-Λυριάννα Χατζηρήγα – εκδόσεις Υδροπλάνο

Το βιβλίο «το γράμμα που δεν έλαβες ποτέ» είναι ένα πρωτότυπα γραμμένο βιβλίο, όπου οι σελίδες του περιέχουν τα γράμματα ενός ερωτευμένου ζευγαριού που ποτέ δεν έφτασαν στα χέρια των παραληπτών τους.
Θα ξεδιπλωθεί μπροστά μας, μια ιστορία αγάπης, αγκαλιά με τις σκέψεις τους, μια κατάθεση ψυχής από δύο ανθρώπους που αγαπιούνται, όμως ο εγωισμός και η δειλία, θα τους στερήσει πολλές φορές ειδυλλιακές κοινές στιγμές και την απόλαυση της ανάγνωσης των όμορφων και πλημμυρισμένων συναισθήματα γραμμάτων.
Θα διαβάσουμε επιστολές γεμάτες ζεστασιά, αναμνήσεις, αναπολήσεις, ανασφάλειες, ανείπωτους πόνους, εγωισμούς, ζήλιες και πολλές εκατέρωθεν εξομολογήσεις.


Μέσα από τα γράμματά τους, θα βγάζουν από πάνω τους το ρούχο του φόβου και θα φορούν εκείνο της άδολης αλήθειας. Θα νιώθουν τη δύναμη της εξομολόγησης, εφόσον γνωρίζουν την επιρροή του ενός για τον άλλον, έχουν την ανάγκη να μοιραστούν πράγματα μεταξύ τους, αισθάνονται τη φωτιά της έλλειψης πολλές φορές να τους καίει και λυπούνται γιατί ενώ τα είχαν όλα, δε τους έμεινε τίποτα, παρά η άσβεστη φλόγα της αγάπης.
Είναι ένα βιβλίο τρυφερό, που σε κατακλύζει και σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, το οποίο ξεχειλίζει έρωτα, πόθο, ένταση, φόβο, πόνο και αναπάντητα ερωτηματικά με κοινό παρονομαστή των ηρώων, να είναι μαζί ακόμη και όταν είναι χώρια.
Θα γνωρίσουμε ένα ζευγάρι που ψάχνει την Ιθάκη του, που θέλει να την κατοικήσει αλλά πάντα ένας φόβος τους κρατά δέσμιους και δεν τους δίνει τη δύναμη να κάνουν το καταλυτικό βήμα, τολμώντας με σθένος να κατακτήσουν όλα όσα έχουν ονειρευτεί.
Η έντονη απουσία, το μπερδεμένο παρελθόν τους, το διαφορετικό παρόν τους, οι ψίθυροι αλήθειας, ο ρομαντισμός που διακατέχει τη σχέση τους, τα κοινά ταξίδια που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη τους, η μαγεία που τους περιβάλλει και τους κρατά ενωμένους και τα γεγονότα που αναπάντεχα συμβαίνουν στις ζωές τους, θα είναι καθοριστικής σημασίας για τους ίδιους και όχι μόνο…
Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Αγγελικής – Λυριάννας Χατζηρήγα, ένα μικρό βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
…δε χαραμιζόμασταν σε ανούσιες φλυαρίες. Γνώριζες και γνώριζα. Ήμασταν φτιαγμένοι να ήμασταν μαζί ακόμη και χώρια. Θα σ’ αγαπώ όπως κάνω πάντα, ειδικά τις στιγμές που το έχεις περισσότερο ανάγκη…

Πολλές φορές έχουμε πει ότι όταν δεν τολμάμε να διεκδικήσουμε αυτά που επιθυμούμε, χάνουμε την ευκαιρία μας και μένουμε προσκολλημένοι σε αυταπάτες γεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη ψυχή μας κατάλοιπα και αναπάντητα γιατί. Μη στερείτε από τον εαυτό σας γαλήνιες στιγμές, με γνώμονα τον φόβο. Τολμήστε να διεκδικήσετε ακόμα κι αν στο τέλος χάσατε…

Η Αγγελική – Λυριάννα Χατζηρήγα είναι 23 χρονών. Γεννημένη πλάι στο κύμα του νησιού των ιπποτών, την πολύτιμη Ρόδο. Ξεκίνησε να γράφει σε μικρή ακόμη ηλικία. Λίγο αργότερα, μετακόμισε στην πόλη των ονείρων, την Αθήνα για να υλοποιήσει κάθε στόχο της.
Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και το «γράμμα που δεν έλαβες ποτέ» είναι το πρώτο της διηγηματικό έργο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.