Μια κακή επαγγελματική συγκυρία συνοδευόμενη από ένα σκάνδαλο, θα στοιχήσει την εργασιακή θέση της νεαρής δημοσιογράφου Εστέλ Σεράνο στη Μαδρίτη, με αποτέλεσμα την εσπευσμένη επιστροφή της στη γενέτειρά της Βαλένθια. Η φυγή της 14 χρόνια πριν είχε μια χροιά θανάτου, μιας και ο αγαπημένος της αδερφός Σεμπάστιαν είχε χαθεί σε ένα τροχαίο ατύχημα, αφήνοντας πίσω του καταρρακωμένους τους γονείς τους Πέδρο και Ναταλία.
Ο πατέρας της Εστέλ, ένας αυταρχικός, λιγομίλητος και αυστηρός άνδρας, έχει μεταλλαχτεί σε έναν σεβαστικό και υποχωρητικό άνθρωπο, κάτι που ξαφνιάζει ευχάριστα την Εστέλ. Η μητέρα δε, ζει σε έναν δικό της κόσμο, μη μπορώντας να δεχτεί την απώλεια του γιού της και τρέφοντας στην ψυχή της άσχημα συναισθήματα για την κόρη της που εύκολα θα ήθελε να είχε τη θέση του χαμένου της τέκνου.
Θα συναντηθεί με την παιδική της φίλη Γκάμπι και θα εργαστεί στην τοπική εφημερίδα. Θα γνωρίζει τον συνεργάτη της Γκάμπι και φωτογράφο Άιζα και θα δηλώσει την πρόθεσή της, να βοηθήσει στην ανακάλυψη του μυστηριώδους φωτογράφου, που σε ανύποπτα μέρη της πόλης, κρύβει ή καλύτερα αφήνει τις φωτογραφίες του, όπου όλες αναπαριστούν μέρη της Βαλένθια και που σίγουρα έχουν κάποιο βαθύτερο νόημα.


Η ιστορία κρύβει πολλές σκοτεινές πτυχές, που με αρωγό τον πατέρα της, η Εστέλ θα προσπαθήσει να φτάσει στην άκρη του νήματος, όπου εκεί την περιμένουν πολλές εκπλήξεις, άλλες δυσάρεστες, μα και άλλες ευχάριστες.

Γιατί την ημέρα του δυστυχήματος του Σεμπάστιαν, εξαφανίζεται και ο Αλεξάντερ, καρδιακός φίλος των δύο αδερφών;
Τη σημαίνει η υπογραφή 1Ζ;
Για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να κρυφτεί ένας δολοφόνος;

Ένα γατάκι, ο Μαξ που τελικά ονομάζεται Μίου, μια επίσκεψη ξέχειλη συναισθηματική φόρτιση στο σπίτι της γιαγιάς του Αλεξάντερ, ένα άλμπουμ γεμάτο φωτογραφίες της Εστέλ, ένα κουτί που περιέχει 3 νεανικές ευχές θαμμένο στις ρίζες ενός δέντρου, το απρόσμενο λιγοήμερο ταξίδι στη Ρώμη, ένα αποτρόπαιο έγκλημα που εθεάθη κατά λάθος από έναν απρόσκλητο θεατή, ο καλοπροαίρετος ταξιτζής που εμφανίζεται στην Εστέλ πάντα την κατάλληλη στιγμή, η Σοφία και ο Κρίστιαν που της πρόσφεραν την απαιτούμενη βοήθεια για να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες αλλά και ένας θησαυρός συναισθηματικής αξίας που πέρασε στην κατοχή της, είναι μερικά από τα πράγματα που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια του βιβλίου με τις όμορφες περιγραφές, τα δυνατά συναισθήματα αλλά και την πηγαία, γάργαρη γραφή της συγγραφέως.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Ευρυδίκης Πετσά, επέλεξα την παρακάτω:
…κανείς δε φεύγει από αυτόν τον κόσμο, χωρίς να έχει βιώσει, μια καλή περιπέτεια…


Η λάτρης του πατινάζ Εστέλ, θα περιπλανηθεί στους δρόμους της Βαλένθια και οι διττές προσωπικότητες του βιβλίου θα δυσκολέψουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή της. Όμως υπάρχουν άνθρωποι που την αγαπούν και προσδοκούν τη δικαίωση αλλά και την τιμωρία των ενόχων.
Ξέρω σας μπέρδεψα, αλλά πιστέψτε με είναι καλύτερο από το να σας γράψω το τέλος της ιστορίας, να έχετε την χαρά και την αγωνία, να την ανακαλύψετε μοναχοί σας!

Η Ευριδίκη Πετσά γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά τον Αύγουστο του 1995. Mετά από οκτώ χρόνια στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, τη Σαλαμίνα, μετακόμισε στην Ελευθερούπολη Καβάλας, όπου και διαμένει. Η πρώτη επαφή της με λογοτεχνικά βιβλία προέκυψε από νωρίς και λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της φαντασίας. Σπούδασε Λογιστική & Χρηματοοικονομική στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
Σήμερα, διαμοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της εργασίας της και της δημιουργικής γραφής, συνεχίζοντας πάντα να ανακαλύπτει νέες μορφές τέχνης, αφού σε έναν κόσμο που μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις, εκείνη επιλέγει να κάνει όσα την εκφράζουν.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.