«Ζήσε, ακούς…; Ζήσε, ξαναζήσε κι έπειτα ζήσε για δέκα, για εκατό, για χίλιες ζωές μαζί! Ζήσε, ακόμα κι αν νομίζεις ότι έζησες! Ζήσε, ζήσε πολύ περισσότερο από αυτό που μπόρεσες ως τώρα – κι ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι θα μπορέσεις ποτέ σου! Ζήσε! Ζήσε και δώσε στη ζωή το αληθινό όνομά της!»

                Απόσπασμα από το παραμύθι «Η Λίδα, η Χρυσαλλίδα – μια πεταλούδα για τόσο… λίγο!» του Γιώργου Α. Μουτσινά, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηδύφωνο – Idifono σε εικονογράφηση της Έλενας Λεώνη (Elena Leoni Papadimitriou- illustrator)

Περίληψη:

                Η Λίδα, η Χρυσαλλίδα, μαθαίνει την πιο δυσάρεστη είδηση το πρωί της μεταμόρφωσής της από κάμπια σε πεταλούδα: ότι θα μείνει στην κοιλάδα της μονάχα για οχτώ ώρες κι ύστερα θα φύγει… σε μέρη μακρινά! Στην αρχή στεναχωριέται, αλλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνει ότι ένα πράγμα απομένει να κάνει κανείς όταν η ζωή δυσκολεύει: να ζήσει και να στείλει το πιο δυνατό μήνυμα ζωής! Θα τα καταφέρει, άραγε;

                Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία που διδάσκει την αισιοδοξία, το κουράγιο και την αστείρευτη δύναμη της ελπίδας σε μικρούς και μεγάλους.

                Το παραμύθι έχει λάβει έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (http://pelogotechnon.gr/)

                Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου» (Κιβωτός του Κόσμουhttps://www.kivotostoukosmou.org/el/)

                Όλοι μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μια πράξη αγάπης, για καλό σκοπό…

                Γιατί «Aυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα» (Λάο Τσε)