Το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο με τίτλο «ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ» του λογοτεχνικού ζευγαριού με το ψευδώνυμο ΛΑΡΣ ΚΕΠΛΕΡ κυκλοφόρησε για μια ακόμα φορά από την εκδοτική τους οικογένεια στην Ελλάδα, τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, σε μετάφραση Μαρίας Φακίνου.


Η Αλεξάντρα Κοέλο Αντορίλ και ο Αλεξάντρο Αντορίλ ζευγάρι στη ζωή και στη συγγραφή, δημιούργησαν έναν ήρωα, τον επιθεωρητή Γιούνα Λίννα μέσω του οποίου κατέκτησαν το αναγνωστικό κοινό καθώς και την πρωτιά σε πωλήσεις στη Σουηδία και τα έργα τους ταξίδεψαν στον κόσμο. Εκφραστές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, τα έργα τους χαρακτηρίζονται από την έντονη δράση και τους ήρωες- αστυνομικούς που χρησιμοποιούν στο έπακρο την τεχνολογία.
Στο νέο τους μυθιστόρημα υπάρχει για μια ακόμα φορά μια έξυπνη και συναρπαστική πλοκή με έντονη δράση και συναίσθημα και για μια ακόμα φορά με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Αρχικά ο αναγνώστης έχει την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα πολιτικό θρίλερ, αφού οι δύο πρώτοι φόνοι αφορούν τον υπουργό εξωτερικών της Σουηδίας και τον Υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ, ο οποίος είχε έρθει για να παραστεί στην κηδεία του πρώτου και όπως ήταν λογικό, η αστυνομία στρέφει την προσοχή της προς τη διεθνή τρομοκρατία και τους τζιχαντιστές.

        

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Γιούνα Λίννα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης, θα δεχτεί μια απρόσμενη επίσκεψη στο κελί του από τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας ο οποίος θα του κάνει μια δελεαστική πρόταση για να αναλάβει την υπόθεση. Η έρευνα όμως που θα ξεκινήσει θα αποκαλύψει στοιχεία που θα περιπλέξουν την υπόθεση. Από την μια έχουμε έναν δολοφόνο που σίγουρα έχει λάβει στρατιωτική εκπαίδευση και ξέρει πώς θα κινηθεί, έτσι ώστε να αποφύγει τις κάμερες που υπάρχουν στον τόπο των εγκλημάτων. Αυτό οδηγεί τις έρευνες προς την τρομοκρατική ενέργεια. Από την άλλη όμως, έχουμε μια ιδιαίτερη τελετουργία στους φόνους, η οποία αφήνει εύγλωττα ερωτηματικά.
Ο δράστης στον πρώτο φόνο άφησε να επιζήσει ένας μάρτυρας που ενώ αρχικά περιέπλεξε την υπόθεση λόγω του στρες, στη συνέχεια έδωσε κάποιες πληροφορίες που κατέδειξαν ότι οι φόνοι γίνονται από έναν κατά συρροή βίαιο και μανιακό δολοφόνο. Ο Γιούνα Λίννα σύντομα θα ανακαλύψει ότι ο δράστης λίγο πριν τον φόνο στέλνει ένα παιδικό ποιηματάκι στο θύμα. «Δέκα κουνελάκια όλα στα λευκά, για τον παράδεισο κίνησαν σ έναν χαρταετό ψηλά. Μα το σχοινί τους κόπηκε και πα’ρτα κάτω όλα, αντί για τον παράδεισο, την πύλη της…» Αμέσως μετά το ποιηματάκι, ο δράστης τραυματίζει το θύμα. Δέκα εννέα λεπτά μετά έρχεται ο θάνατος. Και η αντίστροφη μέτρηση στο ποιηματάκι φανερώνει ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι 10.
-Ποια ιστορία προσπαθεί να διηγηθεί ο δράστης μέσα από όλο αυτό το τελετουργικό;
-Είναι τελικά τρομοκράτης ή ένας μανιακός δολοφόνος;
-Κι αν είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος πώς επιλέγει τα θύματα του;
-Τι συνδέει τα θύματα;
Ένα παιχνίδι της μοίρας τοποθετεί απροσδόκητα στο επίκεντρο τον διάσημο σεφ Ρεξ Μύλλερ. Άραγε; Είναι και αυτός μέσα στα 10 υποψήφια θύματα; Τι τον συνδέει με τους υπόλοιπους;
Η έρευνα στο παρελθόν θα οδηγήσει τον Γιούνα Λίννα στην κουνελότρυπα. Και από κει στην τελευταία πράξη του έργου, όπου τόσο αυτός όσο και ο Μύλλερ θα δώσουν μια τρομακτική μάχη επιβίωσης. Οι δυό τους, μαζί με τα υπόλοιπα «θύματα» θα συμμετάσχουν σε ένα κυνήγι ταράνδων που όμως θα μετατραπεί σε ένα κυνήγι κουνελιών. Και… Ο κυνηγός είναι ΕΚΕΙ. Τους περιμένει…

Και αν νομίζετε ότι είπαμε πολλά, να γνωρίζετε ότι το ψυχολογικό αυτό Noir θρίλερ με μια συναρπαστική και συνάμα καθηλωτική πλοκή, είναι ένα καλοδουλεμένο βιβλίο, γεμάτο δράση και κινηματογραφική γραφή που μόλις αρχίζει.

«Όλα ξεκινούν με ένα παιδικό ποιηματάκι. Δεκαεννέα λεπτά μετά, πεθαίνεις…

Ο Γιούνα Λίννα έχει εκτίσει ποινή δύο χρόνων σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, όταν του δίνεται η ευκαιρία να εξασφαλίσει την ελευθερία του: η αστυνομία χρειάζεται τη βοήθεια του για να σταματήσει έναν μυστηριώδη δολοφόνο που ακούει στο όνομα Κυνηγός Κουνελιών. Το μόνο που συνδέει τα θύματα είναι ότι όλα ακούνε ένα παιδί να απαγγέλλει ένα παιδικό ποίημα προτού χτυπήσει ο δολοφόνος. Ένα παιχνίδι της μοίρας τοποθετεί απροσδόκητα τον διάσημο σεφ Ρεξ Μύλλερ στο επίκεντρο. Τη στιγμή που ετοιμάζεται να περάσει για πρώτη φορά τρεις βδομάδες χαλάρωσης με τον γιο του, βρίσκεται να δίνει μια τρομακτική μάχη επιβίωσης.
Κι ο Γιούνα Λίννα πρέπει να σταματήσει έναν διαταραγμένο δολοφόνο του οποίου τα καταστροφικά ίχνη οδηγούν τριάντα χρόνια πίσω σε μία φρικιαστική βραδιά βίας με αδιανόητες συνέπειες…
Ο Κυνηγός Κουνελιών αναδείχτηκε το πρώτο σε πωλήσεις μυθιστόρημα στη Σουηδία το 2016, καθώς και το πρώτο σε πωλήσεις αστυνομικό μυθιστόρημα στη Νορβηγία την ίδια χρονιά.
»

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)