Συγγραφέας: ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΟΥ
«Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ»
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ.

«Όσο μεγαλώνει η ηλικία, τόσο μικραίνουν τα όνειρα. Το σεντούκι του χρόνου στενεύει και δεν τα χωράει όλα μέσα».
Σοφά λόγια. Αληθινά. Όμως η Μελίνα ήταν νέα ακόμα και το δικό της το σεντούκι ξεχείλιζε από όνειρα.
Για να τα πραγματοποιήσει, αποφασίζει να εγκαταλείψει την Αθήνα και όσα την πονούσαν εκεί και να κάνει μια καινούρια αρχή μακριά, σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της βορειοδυτικής Ελλάδας. Αλλά, όπως κάθε τόπος, έτσι και το Αιθερικό είχε τα δικά του μυστικά, τις δικές του πληγές, τα δικά του φαντάσματα.
Μια παράξενη παρουσία που ο καθένας προσπαθούσε να εξηγήσει σύμφωνα με τους προσωπικούς του ορίζοντες και τις ψυχικές αντοχές του…
Μια δυνατή φιλία που λύγισε κάτω από το βάρος μιας αναπόδεικτης προδοσίας…
Ένα βαρύ μυστικό που καταδικάστηκε σε απροσπέλαστα σκοτάδια…
Ένας ξαφνικός θάνατος που ποτέ δε βρήκε τη δικαίωση που του άξιζε…
Και έρωτες… Έρωτες δυνατοί, τρυφεροί, απελπισμένοι, εμμονικοί… Έρωτες που ο καθένας τους ζητούσε τη δική του αχτίδα ήλιου για να ανθίσει στο φως της ζωής…
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«…H αγάπη έχει την ικανότητα να ομορφαίνει τα πάντα γύρω της, να καθαγιάζει τα πάντα στη ζωή. Τον χρόνο, τον τόπο, τους ανθρώπους και τα αντικείμενα. Όλοι και όλα αποκτούν ξαφνικά ξεχωριστή αξία. Όλα γίνονται πολύτιμα, πανέμορφα και τέλεια παρά τις όποιες ατέλειές τους. Και εσύ παύεις να είσαι μια μονάδα, ένα σκέτο “εσύ”. Βιώνεις το “εμείς”, μια ενότητα που σου χαρίζει την εκτυφλωτική λάμψη της δύναμης και της ευτυχίας. Δεν είσαι ξέχωρος και άσχετος μέσα σε έναν κόσμο από μουντούς, μοναχικούς ανθρώπους. Γίνεσαι κομμάτι μιας ενότητας, ζωτικό όργανο ενός συνόλου. Γίνεσαι ο σκοπός και ταυτόχρονα το νόημα κάποιου άλλου. Υπάρχει κάτι πιο υπέροχο από αυτό;…» Μ.Κ

Ένα πολυδιάστατο κοινωνικό μυθιστόρημα το νέο έργο της Μαίρης Κωσταντούρου, ένα μυθιστόρημα, πρωτότυπο, ξεχωριστό, τρυφερό, γεμάτο αγωνία, συγκίνηση, ένα μυθιστόρημα βαθιά ανθρώπινο, ρεαλιστικό μα και γεμάτο μυστήριο. Είναι απολύτως βέβαιο πως θα αγγίξει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες επειδή θα μιλήσει στην ψυχή τους με έναν γοητευτικό τρόπο, έτσι όπως μπορεί να το κάνει η συγγραφέας.
Από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης καθηλώνεται, καθώς το καλογραμμένο αυτό βιβλίο προβάλλεται με ένα γοητευτικό τρόπο. Η γραφή είναι μεστή, ζωντανή και γλαφυρή. Η ωριμότητα της αφήγησης πετυχαίνει ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Ολοζώντανες περιγραφές και κινηματογραφικές ρέουσες οι εικόνες. Οι διάλογοι ρεαλιστικοί και με πολύ μυστήριο. Όλα αυτά μαζί συνηγορούν στη δημιουργία ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος.
Οι ήρωες του βιβλίου, οι κάτοικοι του «Αιθερικού», τέλεια ψυχογραφημένοι, αποτελούν μικρογραφία της κοινωνίας. Άνθρωποι απλοί, συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς αγάπης, φιλίας, αφοσίωσης. Οι ανθρώπινες σχέσεις, οι αδυναμίες που ο καθένας κουβαλάει μέσα του, ο τρόπος που προσεγγίζει πρόσωπα και καταστάσεις οι προσωπικές πεποιθήσεις και οι εξωτερικές παρεμβάσεις, τα πάθη τους εμπλέκονται δημιουργικά σε ένα μυθιστόρημα που δίνει την αίσθηση πως “ ζεις” στο Αιθερικό “μαζί” με τους ήρωες.
Μελίνα η αγαπημένη ηρωίδα, μια ψυχή μοναδική, δοτική, καλοπροαίρετη γεμάτη καλοσύνη, “αγγίζει” τους ανθρώπους που είναι γύρω της, ακόμη και τους πιο μοναχικούς.
O Νότης, ο Λεωνίδας η Βαγγελίτσα, ο Κώστας, η Ερασμία, κάθε ένας με τα προσωπικά του βιώματα, τις προσδοκίες και τα όνειρα.
Ο Μάνος…
Η Αναστασία…
Η Θεώνη…
Η ΑΓΝΩΣΤΗ…
Ένα πολύ δυνατό μυθιστόρημα, που γεννάει έντονα συναισθήματα στον αναγνώστη, χαράς, λύπης, αγωνίας, θλίψης, αγάπης, φιλίας, δικαίωσης, λύτρωσης.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα είναι γεμάτο απρόβλεπτες καταστάσεις και ανατροπές. Οι ανατροπές δεν έχουν τέλος, η μοίρα δείχνει να καθοδηγεί τα βήματα και τις ζωές των πρωταγωνιστών. Κι εκεί που πιστεύεις ότι έχεις αντιληφθεί τα καλά κρυμμένα μυστικά, να που θα ανακαλύψεις κάτι εντελώς απρόβλεπτο που θα ανατρέψει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα. Κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος, επηρεάζουν το σήμερα, δίνοντας όμως ένα συγκλονιστικό τέλος.
Όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα βιβλία της κ. Κωνσταντούρου, τα μηνύματα που μένουν στον αναγνώστη κλείνοντας το βιβλίο της είναι πολλά, ας δούμε κάποια με τα δικά της λόγια…
«…Πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν παρέμενε πάντα στολισμένος με τα χρώματα της ελπίδας και της χαράς. Με γιρλάντες φτιαγμένες από αγάπη και καλοσύνη…»
«… Είναι πολλοί εκείνοι που προτιμούν να υποφέρουν προκειμένου να μη δώσουν πόνο σε κάποια άλλη ψυχή…»

Άραγε τι είναι αυτό που κάνει έναν αναγνώστη να προτιμήσει να διαβάσει ένα βιβλίο έναντι κάποιου άλλου; Την απάντηση δεν την γνωρίζω, Το βιβλίο όμως της κ. Κωνσταντούρου «Η άγνωστη δίπλα μου» αξίζει να διαβαστεί.

«…Και σου εύχομαι, σε όλους σας το εύχομαι, να μη σταματήσετε να ονειρεύεστε ποτέ…» Μ.Κ

2766309