Ένα συγκλονιστικό βιβλίο από την συγγραφέα Κλαίρ Κένταλ και τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Μια δραματική ιστορία εξαιρετικής έντασης και ρεαλισμού. Ένα ψυχολογικό θρίλερ, γεμάτο αγωνία και φόβο, ένα θρίλερ που… θα σε κάνει να κοιτάξεις έντρομος «πίσω από την πλάτη σου».

«Μ’ έκανε να κοιτάζω πίσω από την πλάτη μου… Ο Ρέιφ είναι φοβερός χαρακτήρας και, καθώς το βάθος της αρρώστιας του έρχεται στο φως, συναισθάνεσαι την απόγνωση της Κλαρίσα να απλώνεται στις σελίδες… Μοναδικό!» Stylist Book Wars

Η ιστορία αρχίζει όταν η Κλαρίσα περνά μια νύχτα με τον συνάδελφο της Ρέιφ, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Την επόμενη μέρα, θα καταλάβει από τα σημάδια στο κορμί της ότι κάτι παράξενο συνέβη, αρχίζοντας από εκείνη κιόλας την στιγμή ο εφιάλτης!
Ο Ρέιφ, δημιουργεί γύρω της έναν ασφυκτικό κλοιό, μην αφήνοντας την Κλαρίσα να πάρει ανάσα. Συγκεντρώνει πληροφορίες, ψάχνοντας ακόμη και τα σκουπίδια της. Όπου και να πάει τον βλέπει συνεχώς μπροστά της! Γίνεται μια ειδεχθής σκιά
που την εντάσσει, ερήμην της, σε έναν πολιορκητικό κλοιό που της κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.
Η Κλαρίσα ορίζεται ένορκος σε μία δίκη, που αφορά στην απαγωγή και στο βιασμό μιας γυναίκας. Μέσα από την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης που εκδικάζεται, η Κλαρίσα, θα βρει κοινά στοιχεία με την δική της κατάσταση. Αυτό θα γίνει η αφορμή για να βρει και η ίδια τη δύναμη να αντιδράσει στον παραλογισμό που εξελίσσεται στη ζωή της. Αρχίζει να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το μπούλινγκ και τη σεξουαλική παρενόχληση, κατανοώντας ταυτόχρονα ότι είναι πολύ δύσκολο να βοηθηθεί από την αστυνομία, χωρίς να έχει χειροπιαστές αποδείξεις – κάτι που ο έξυπνος Ρέιφ δεν της δίνει, αλλά και αυτές που της δίνει, είναι τόσο προσωπικές που μόνο σε δύσκολη θέση την φέρνουν και είναι αδύνατο να τις χρησιμοποιήσει ως στοιχεία.
Στο δικαστήριο, η Κλαρίσα γνωρίζει τον Ρόμπερτ, επίσης ένορκο και μια ξεχωριστή σχέση αρχίζει να αναπτύσσεται. Στο πρόσωπο του Ρόμπερτ η Κλαρίσα θα βρει την παρηγοριά που χρειάζεται, αλλά αυτό εξαγριώνει τον Ρέιφ, κάνοντας ακόμα πιο ασφυκτική την κατάσταση. Η Κλαρίσα αντιλαμβάνεται ότι πλέον είναι μονόδρομος να βρεθεί μια λύση σε όλα αυτά και αποφασίζει να δράσει. Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να βρει πληροφορίες για το παρελθόν του Ρέιφ. Θα αναζητήσει τις σκιές που κρύβει στην ψυχή του.
-Τι μυστικά κρύβει το παρελθόν του;
-Θα μπορέσει η Κλαρίσα να τα αξιοποιήσει;
-Θα βοηθηθεί από την αστυνομία ή μόνη της θα έρθει αντιμέτωπη με τον χειρότερο της εφιάλτη;
-Και ο Ρόμπερτ; Ποια είναι η προσωπική του ζωή;
Διαβάζοντας αυτό το ψυχολογικό θρίλερ, κλιμακούμενης έντασης και αγωνίας, σε μετάφραση της Μαρίας Φακίνου, σε μια φροντισμένη έκδοση από τις εκδόσεις Πατάκη, ο αναγνώστης θα γνωρίσει το ημερολόγιο της παρενόχλησης της Κλαρίσα, θα βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που αναφέρθησαν, αλλά θα μάθει και πώς μπορεί να προστατευτεί από εμμονικούς-παρανοϊκούς χαρακτήρες όπως του Ρέιφ (stalker), πώς και πόσο ο Νόμος προστατεύει.

ksero-pou-eisai

Η Κλαρίσα φοβάται όλο και περισσότερο τον συνάδελφό της Ρέιφ, με τον οποίο πέρασε μια νύχτα μαζί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο Ρέιφ δεν την αφήνει σε ησυχία και δε δέχεται αντιρρήσεις. Είναι πάντα εκεί…

Όταν καλείται να παραστεί ως ένορκος, η Κλαρίσα ανακουφίζεται. Η δικαστική αίθουσα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο, ένα μέρος στο οποίο ο Ρέιφ δεν μπορεί να εισχωρήσει. Όμως, καθώς ξεδιπλώνεται μια βίαιη ιστορία απαγωγής και κακοποίησης στην αίθουσα του δικαστηρίου, η Κλαρίσα αρχίζει να βλέπει αντιστοιχίες μεταξύ της κατάστασής της και αυτής της νεαρής γυναίκας στο εδώλιο του μάρτυρα.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η Κλαιρ Κένταλ έκανε την εκδοτική έκπληξη με το βιβλίο αυτό, το πρώτο της… Ένα βιβλίο που εισχωρεί κάτω από το δέρμα, το Ξέρω πού είσαι πρέπει να διαβαστεί από όλους, και από αυτούς που αγαπούν και, κυρίως, απ’ όσους δεν έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το είδος (του ψυχολογικού θρίλερ)… Ένα δραματικό βιβλίο, εξαιρετικής έντασης και ρεαλισμού»
The bookbag.co.uk