«…Κατευθυνόταν προς το μοναδικό φως που έβλεπε. Σαν άνοιγμα στο σκοτάδι, η λευκή λάμψη την τραβούσε όλο και πιο βαθιά μες στο δάσος. Συγχυσμένη και τρομαγμένη, έτρεχε με κομμένη την ανάσα, σκοντάφτοντας ανάμεσα στα δέντρα.
Ο φόβος της για το σκοτάδι της έσφιγγε τον λαιμό σαν μέγγενη. Έτσι ένιωθε από μικρό παιδί, όταν τη διέταζαν να σβήσει το φως και να κοιμηθεί…»

Τα « Ξεχασμένα κορίτσια» της Sara Blaedel, σε μετάφραση Ρένας Χατχούτ, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Γεωγραφικά τοποθετημένο σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, μια πόλη βουτηγμένη στην παγωνιά, εκεί όπου μέσα στο δάσος -λες και προσπαθούν να κρυφτούν ή να κρύψουν κάτι- υπάρχουν σπίτια. Ένα ιδανικό τοπίο, για να στήσει η συγγραφέας το συναρπαστικό αυτό θρίλερ αγωνίας και μυστηρίου, ένα θρίλερ δοσμένο με μια εξαιρετική κινηματογραφική αφηγηματική.
Κεντρική ηρωίδα η αστυνομικός Λουίσε Ρικ, η οποία μετατίθεται στην συγκεκριμένη περιοχή και τίθεται επικεφαλής του νεοσύστατου Τμήματος Ειδικών Ερευνών. Την ίδια εποχή, η καλύτερη της φίλη, η Καμίλα, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της.
Κοντά στο σπίτι των παιδικών της χρόνων η νέα εργασία της Λουίσε, της ξυπνά μνήμες και μυστικά, που χρόνια τώρα είχε θαμμένα στα βάθη της ψυχής της.
Πριν ακόμα προλάβει να οργανώσει το γραφείο της, ένα πτώμα βρίσκεται στο δάσος. Η ταυτότητά του άγνωστη. Η Λουίσε, μαζί με τον νέο της συνεργάτη Άικ Νόορστρεμ, παρ’  όλο που η συνεργασία τους δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, ξεκινούν τις έρευνες.
Σε κάθε σπίτι που πάνε, οι μνήμες από το παρελθόν της Λουίσε ξυπνούν και τους φέρνουν αντιμέτωπους με μια άγνωστη πραγματικότητα. Ωστόσο οι έρευνες δεν καρποφορούν. Γι’ αυτόν το λόγο αποφασίζουν να δώσουν τη φωτογραφία της νεκρής στις εφημερίδες. Και τότε έρχεται ένα τηλεφώνημα. Μια γυναίκα έχει αναγνωρίσει την νεκρή, από μια ουλή που έχει στο πρόσωπο της. Πριν από 30 περίπου χρόνια, κοριτσάκι τότε, νοσηλευόταν σε ένα ίδρυμα της περιοχής για νοητικά καθυστερημένα κορίτσια. Και η Λουίσε πλέον, με αυτήν την πληροφορία, κρατάει στα χέρια της την άκρη του κουβαριού. Ένα κουβάρι όμως, που έκρυβε πολλά. Πράγματι η νεκρή είχε νοσηλευτεί στο ίδρυμα, μαζί με την δίδυμη αδελφή της, με την μόνη διαφορά ότι είχαν εκδοθεί πιστοποιητικά θανάτου και για τις δυο. Αν όμως ζούσε μέχρι σήμερα η μία, τότε… μήπως ζούσε και η άλλη ακόμα;
Η αναζήτηση της αλήθειας θα τους οδηγήσει στα αρχεία της υπόθεσης και εκεί θα ανακαλύψουν περιπτώσεις εξαφανίσεως, βιασμών, αλλά και φόνων στην περιοχή, που όμως παρέμεναν ανεξιχνίαστες. Νέα θύματα έρχονται να προστεθούν μέρα με την μέρα, κάνοντας σαφές ότι κάτι μυστηριώδες, αλλά και νοσηρό «κρύβεται» στο δάσος.
Θα καταφέρουν η Λουίσε και ο Άικ να λύσουν το μυστήριο του δάσους και να εδραιώσουν τις θέσεις τους στο νεοσύστατο Τμήμα;
Θα καταφέρουν να φέρουν στο φως όλα τα μυστικά που κρύβουν τα σπίτια του δάσους;
Πόσα καλά κρυμμένα μυστικά υπάρχουν; Άραγε θα έρθουν στο φως;
Ένα καλοδουλεμένο βιβλίο των εκδόσεων Κλειδάριθμος, σε εξαιρετική μετάφραση της κ. Χατχούτ, αφού το κείμενο, δεν στερεί στον έλληνα αναγνώστη, τίποτα από την πολύ καλή γραφή της Sara Blaedel, ούτε από την κατανόηση της πλοκής του έργου. Ήρωες απλοί, δοσμένοι αριστοτεχνικά από την πένα της συγγραφέως που φαίνεται να έχει διεισδύσει βαθιά στην ψυχολογία τους.
Ένα δυνατό θρίλερ, γεμάτο σασπένς, ανατροπές και αγωνία, μια ιστορία που φέρνει στο φως ανατριχιαστικά στοιχεία για τις «ξεχασμένες ψυχές» των Ιδρυμάτων, και βιβλίο με ένα ευρηματικό τέλος που… προμηνύει μια νέα αρχή!

[… «Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλες περιπτώσεις που τα κορίτσια αναγκάζονταν να είναι χωριστά» ……. «Αλλά και πάλι, ήταν τα ξεχασμένα κορίτσια» πρόσθεσε…]

« Ένα κλασικό σκανδιναβικό νουάρ που θα συναρπάσει τους φαν του καλού αστυνομικού μυθιστορήματος!»

%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b1

«Η αστυνομία βρίσκει σε ένα δάσος το πτώμα μιας άγνωστης γυναίκας. Η Λουίσε Ρικ, επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Ερευνών, ανακαλύπτει ότι το θύμα είχε μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα για κορίτσια με νοητική υστέρηση, όπου την είχε εγκαταλείψει η οικογένειά της. Την ίδια μοίρα είχαν και τα άλλα κορίτσια του ιδρύματος, και γι’ αυτό ήταν γνωστά ως «ξεχασμένα κορίτσια».
Όμως η Λουίσε σύντομα ανακαλύπτει κάτι αλλόκοτο: η νεκρή είχε μια δίδυμη αδελφή και πριν από τριάντα και πλέον χρόνια είχαν εκδοθεί πιστοποιητικά θανάτου και για τα δύο κορίτσια.
Η έρευνα της Λουίσε παίρνει σταδιακά μια παράξενη και ανησυχητική τροπή που τη φέρνει όλο και πιο κοντά στο σπίτι των παιδικών της χρόνων. Καθώς έρχονται στο φως κι άλλα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί στο δάσος, θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη μ’ ένα τρομερό γεγονός από το παρελθόν της, το οποίο είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια να ξεχάσει….
Στα Ξεχασμένα κορίτσια η συγγραφέας ξεδιπλώνει άλλη μια φορά το πλούσιο ταλέντο της και μας προσφέρει ένα ανατριχιαστικό θρίλερ γεμάτο αγωνία και μυστήριο.»
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)