ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ
ΑΚΟΥΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΛΑ. Τραγούδια και ποιήματα

ΦΡΟΝΤΙΔΑ: ΘΑΝΟΣ ΦΩΣΚΑΡΙΝΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ι. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

Η συγκεντρωτική συλλογή Άκουσε τη φωνή μου κι έλα περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, όλα τα ποιήματα και τα τραγούδια του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που πολλά μάλιστα ακούμε και τραγουδάμε μέχρι σήμερα.
Τη συλλογή συνοδεύουν χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη, χαιρετισμός του Σταύρου Ξαρχάκου, πρόλογος, επίμετρο και σημειώσεις του θεατρολόγου Θάνου Φωσκαρίνη, εκτενές βιογραφικό, δισκογραφία και εργογραφία του Iάκωβου Καμπανέλλη, καθώς και σχέδιά του, φιλοτεχνημένα στη δεκαετία του 1960.

Εικονογράφηση: Σχέδια του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Σελ.: 320 | Τιμή: 25.00 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5049-1
Σχήμα: 17 X 24 | Σκληρό εξώφυλλο

ΜΕΛΕΤΕΣ – ΔΟΚΙΜΙΑ

ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΣΑΦΡΑΝ ΦΟΕΡ
ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΖΩΑ

Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη

Ο Φόερ έκανε επιτόπια έρευνα σε βιομηχανικές φάρμες και διερεύνησε σε βάθος την κτηνοτροφική βιομηχανία και την αγροτική παραγωγή. Ταυτόχρονα ανέλυσε τις αντιλήψεις και τις παραδόσεις που διαμορφώνουν τις διατροφικές συνήθειες, λαμβάνοντας υπόψη τη συναισθηματική και κοινωνική διάσταση της τροφής. Το Τρώγοντας ζώα, που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την καταγραφή της προσωπικής ιστορίας με τη φιλοσοφία, την επιστήμη και τη λογοτεχνία, γνώρισε διεθνή επιτυχία και ενέπνευσε το ομώνυμο ντοκιμαντέρ.

Σελ.: 424 | Τιμή: 15.50 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5009-5

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΩΛΙΟΣ
ΚΑΛΛΙΜΟΡΦΗ

Δέκα πειράματα σκέψης που βλάπτουν σοβαρά την πεζότητα.

«Με ώριμη γραφή και εκπληκτικές ιδέες, ο Μιχάλης Μανωλιός έχει πλέον καθιερωθεί ως ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος της επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα».
Βασίλης Μπαμπούρης

Σελ.: 352 | Τιμή: 14.40 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5100-9


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΑ ΒΙΟΛΙ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που έχει σταματήσει τις εισαγωγές και μαστίζεται από τη θανατηφόρα γρίπη, μια παρτίδα εμβόλια είναι πραγματικό χρυσωρυχείο.
Οι δύο άντρες θα αναγκαστούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να συμμαχήσουν και πάλι. Είναι η τελευταία τους ελπίδα για να ξελασπώσουν. Είναι και μια ευκαιρία για να κλείσουν τους παλιούς λογαριασμούς τους.

Σελ.: 272 | Τιμή: 13.30 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5097-2

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Μπορεί να το χάσεις το κουράγιο σου και να μην έχεις κουράγιο για τίποτα.
Ακόμα κι αν είσαι λιοντάρι κι έχεις καρδιά λιονταριού.
Αυτό έπαθε το λιοντάρι της ιστορίας μας.
Θα μπορέσει να ξαναβρεί το κουράγιο του;

Εικονογράφηση:
Αλέξης Κυριτσόπουλος
Σελ.: 56 | Τιμή: 15.00 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5074-3
Ηλικία: από 4 ετών
Σχήμα: 21 Χ 29 | Σκληρό εξώφυλλο


ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ ΜΟΥ

Η Νένη, δηλαδή η Νικολέτα-Ελένη, δεν αγαπάει το όνομά της. Όμως αγαπάει τον χορό, τις μπριζόλες με πατάτες τηγανητές, τον παππού της και, φυσικά, την κολλητή της φίλη, τη Σωτηρία.
Η Σωτηρία μοιράζεται μαζί της ένα πολύ μεγάλο και σπουδαίο μυστικό. Ένα μυστικό που η Νένη δεν ξέρει πώς να το χειριστεί και αν πρέπει πράγματι να το κρατήσει κρυφό, κι ας το υποσχέθηκε στη φίλη της.

Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας
Σελ.: 80 | Τιμή: 6.60 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5117-7
Ηλικία: από 9 ετών

Τέα Στίλτον. Αδερφή του Τζερόνιμο Στίλτον, είναι ειδική ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηχώ των Τρωκτικών. Είναι πάντα έτοιμη να ξεκινήσει για κάποιο περιπετειώδες ταξίδι, απ’ όπου επιστρέφει έχοντας στις αποσκευές της ενδιαφέροντα άρθρα και μοναδικές φωτογραφίες. Η Τέα έχει γίνει καλή φίλη με πέντε σπουδάστριες του Τόπφορντ: την Κολέτ, τη Νίκι, την Πάμελα, την Πολίνα και τη Βάιολετ… τις Τέα Σίστερς! Η Τέα, μάλιστα, είναι αυτή που διηγείται τις μοναδικές περιπέτειές τους…



Καλώς ήρθατε στο φημισμένο Κολέγιο Τόπφορντ! Εδώ σπουδάζουν παιδιά από όλο τον κόσμο και περνούν μαζί την καθημερινότητά τους. Ανάμεσα σε μαθήματα, αθλητικούς αγώνες, μεγάλες φιλίες και μικρούς έρωτες, κάθε μέρα η ζωή στο Τόπφορντ είναι γεμάτη εκπλήξεις… Στους διαδρόμους του κολεγίου μπορεί κανείς να συναντήσει και πέντε κορίτσια, που τα δένει μια πολύ δυνατή φιλία: τις Τέα Σίστερς.
Αυτές είναι οι περιπέτειές τους, που μιλούν για τα όνειρα και τα αισθήματά τους!

ΤΕΑ ΣΤΙΛΤΟΝ

  1. ΣΤΑΡ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΦΟΡΝΤ!

Στο νησί επικρατεί μεγάλη αναταραχή: μόλις έφτασαν οι δύο πιο διάσημοι σταρ της εποχής. Εμείς θα τους βοηθήσουμε στις σκηνές της καινούριας τους ταινίας που γυρίζονται σε ένα κάστρο. Άλλη μια συναρπαστική περιπέτεια!

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Σελ.: 128 | Τιμή: 7.70 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5104-7
Ηλικία: από 9 ετών


ΤΕΑ ΣΤΙΛΤΟΝ

  1. ΤΟΠ ΜΟΝΤΕΛ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Στο Τόπφορντ οι σπουδαστές πηγαινοέρχονται κρατώντας πολύχρωμα υφάσματα, καπέλα, αξεσουάρ και ρούχα κάθε είδους. Τι συμβαίνει; Είναι απλό: ετοιμάζονται για τη μεγάλη επίδειξη που θα γίνει στο τέλος της χρονιάς!

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Σελ.: 128 | Τιμή: 7.70 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5105-4
Ηλικία: από 9 ετών


Το Πρακτορείο Ντετέκτιβ Ν° 2 είναι μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές αστυνομικών ιστοριών για παιδιά παγκοσμίως. Περιλαμβάνει ήδη 17 βιβλία και θα κυκλοφορήσει σε 19 γλώσσες.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν ασκήσεις για να δοκιμάσουν και οι μικροί αναγνώστες τις δυνάμεις τους ως ντετέκτιβ.

ΓΙΟΡΝ ΛΙΡ ΧΟΡΣΤ

  1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Η Τίριλ και ο Όλιβερ βλέπουν ένα αυτοκίνητο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και παραλίγο να πατήσει την ηλικιωμένη κυρία Μπράτλαντ. Της υπόσχονται να βρουν τον παραβάτη πριν από τη δύση του ήλιου. Η υπόθεση όμως περιπλέκεται όταν ανακαλύπτουν ότι με αυτό το αυτοκίνητο διέφυγαν οι ληστές του ταμιευτηρίου της πόλης… Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο, και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες;

Εικονογράφηση: Χανς Γιέργκεν Σάντνες
Μετάφραση: Αγγελική Πορτοκάλογλου
Σελ.: 104 | Τιμή: 7.00 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5091-0
Ηλικία: από 9 ετών


ΓΙΟΡΝ ΛΙΡ ΧΟΡΣΤ

  1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Κάποιος έκλεψε τον Νάρκισσο, έναν πίνακα ζωγραφικής μεγάλης αξίας. Η αστυνομία θεωρεί πως έχει συλλάβει τον κλέφτη, αλλά αυτός αρνείται την κατηγορία. Σαν να μην έφτανε αυτό, το πολύτιμο έργο τέχνης εξακολουθεί να είναι άφαντο… Η Τίριλ και ο Όλιβερ βρίσκουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο έξω από το σπίτι του υπόπτου. Θα καταφέρουν να λύσουν αυτή την υπόθεση;

Εικονογράφηση: Χανς Γιέργκεν Σάντνες
Μετάφραση: Αγγελική Πορτοκάλογλου
Σελ.: 112 | Τιμή: 7.00 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5092-7
Ηλικία: από 9 ετών


ΓΙΟΡΝ ΛΙΡ ΧΟΡΣΤ

  1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Είναι μία από τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ο Όλιβερ και η Τίριλ δεν έχουν καμία υπόθεση στα χέρια τους, και για να περάσει η ώρα ψαρεύουν καβούρια στην προβλήτα. Ξαφνικά βλέπουν στη θάλασσα τρεις βάρκες. Μόνο που… δεν είναι κανένας μέσα! Ποιος τις έλυσε άραγε; Οι δύο ντετέκτιβ αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο. Σύντομα η έρευνα τους οδηγεί στο μυστηριώδες Νησί του Ήλιου.

Εικονογράφηση: Χανς Γιέργκεν Σάντνες
Μετάφραση: Αγγελική Πορτοκάλογλου
Σελ.: 112 | Τιμή: 7.00 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5093-4
Ηλικία: από 9 ετών