Το Νew Woman συνάντησε την συγγραφέα του βιβλίου “Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα“, Ιουλία Ιωάννου και μίλησε μαζί της για την λογοτεχνία, τον αδιάκοπο δημιουργικό οίστρο που την χαρακτηρίζει αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Πώς προέκυψε η ενασχόληση με την λογοτεχνία και ποιες οι πρώτες σκέψεις και τα συναισθήματα όταν είδατε το βιβλίο σας στα ράφια των βιβλιοπωλείων;

Πάντα μου άρεσε να εκφράζομαι μέσα από λέξεις, εκθέσεις στο σχολείο, διηγήματα αργότερα και τα τελευταία χρόνια αυτό έγινε επιτακτική ανάγκη να αποτυπώνω ό,τι με απασχολούσε, ό,τι μου έκανε εντύπωση, ό,τι με πλήγωνε κατά κάποιο τρόπο «κωδικοποιημένο» μέσα από τις ανθρώπινες ιστορίες που δημοσίευα στην προσωπική μου ιστοσελίδα agrinio-life.gr μα και σε διάφορα διηγήματα στο fractal και το vivlionet που συνεργάστηκα.

Όταν έγινε το όνειρο πραγματικότητα, όταν ήρθε η στιγμή που κράτησα το βιβλίο μου στην αγκαλιά μου, ένιωσα σαν να «γέννησα» ένα παιδί ακόμη… ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ, καθώς συνέπεσε η κυκλοφορία του με την ημέρα των γενεθλίων μου! Αισθάνθηκα περήφανη, μια βαθιά ικανοποίηση όταν το αντίκρισα στα ράφια των βιβλιοπωλείων, μα και μια τεράστια ευθύνη στο να συνεχίσω με αξιοπρέπεια το δύσκολο δρόμο που διάλεξα, ανάμεσα σε τόσο μεγάλα ονόματα της ελληνικής λογοτεχνίας!

Αισθάνεσαι δέος να βλέπεις το όνομά σου δίπλα δίπλα με σπουδαία ονόματα που επικρατούν χρόνια τώρα στο βιβλιόφιλο κοινό!

Επαγγελματική σταδιοδρομία ως οπτικός, στροφή στην διαφήμιση /δημόσιες σχέσεις και τώρα η συγγραφή. Ποιο θεωρείτε πως είναι το εσωτερικό σας κίνητρο για να ασχολείστε με πολλά και διαφορετικά πράγματα;

Όταν ένα παιδί στα δεκαοχτώ του περνάει σε μια σχολή που τις περισσότερες φορές δεν είναι καν η επιλογή του, και όταν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να πραγματοποιήσει τα όνειρα που μπορεί να κρύβει στην καρδιά του… συμβιβάζεται και προχωράει! Ως οπτικός δούλεψα αρκετά χρόνια, η συναναστροφή με τον κόσμο και η αγάπη που εισέπραττα με κράτησε για τόσο μεγάλο διάστημα σε ένα χώρο που δεν ήταν η επιλογή μου να εργαστώ, μα τότε δεν είχα άλλες επιλογές. Αργότερα μπήκε στη ζωή μου η διαφήμιση και πάλι με πολύ ζήλο και αγάπη δόθηκα στο νέο μου επαγγελματικό προσανατολισμό, γιατί είναι αρχή μου όταν κάνω κάτι, να το κάνω με ολοκληρωτικό τρόπο!

Όμως όταν αυτό παύει να με γεμίζει, να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, να με κάνει να το αγαπάω… σταματάω να ασχολούμαι μαζί του! Η συγγραφή προέκυψε από την ανάγκη που είχα να δώσω στον εαυτό μου κίνητρο να συνεχίσω, να αποδείξω ότι μπορώ να καταφέρω ξανά από το μηδέν να πραγματοποιήσω τα βαθιά κρυμμένα όνειρά μου! (δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα βρεις με τον εαυτό σου!)

Ξεκίνησε ένα άγνωστο, μαγικό ταξίδι, με μόνο οδηγό τη φαντασία μου και το χείμαρρο πληροφοριών που ερχόταν μέσα στο κεφάλι μου και αποτυπωνόταν στις λευκές σελίδες στην οθόνη του υπολογιστή μου. Πιστεύω πως χρόνια έψαχνα να βρω την ταυτότητά μου, αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω, μα δεν είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή… και έτσι ξαφνικά… έφτασε η ώρα και βρήκα το δρόμο μου καταθέτοντας το πρώτο μου μυθιστόρημα!

Από πού αντλείτε την ενέργεια να βρίσκεστε συνεχώς σε μια διαρκή δημιουργική κίνηση;

Έτσι είμαι από τη φύση μου (καθότι Δίδυμος!) από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα μαζί. Δεν υπήρχε περίπτωση για παράδειγμα, να διαβάσω χωρίς να ακούω μουσική και γενικά δεν κατέθεσα ποτέ τα όπλα μπροστά σε καμία δυσκολία, ανασκουμπωνόμουνα και προχωρούσα σχεδόν από το μηδέν, δημιουργώντας κάτι καινούριο κάθε φορά… Η μαγεία βρίσκεται στο να αγαπάς κάθε φορά αυτό που κάνεις, τότε μόνο το κάνεις και σωστά!

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που επιθυμεί να γράψει ένα βιβλίο; Πού να εστιάσει και τι να προσέξει;

Όταν κάποιος μπορεί να εκφραστεί ωραία με τις λέξεις και έχει φαντασία, -δύο απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσεις να γράψεις ένα βιβλίο-, χρειάζεται να προσπαθεί και να πιστεύει σε αυτό που κάνει. Η υπομονή και η επιμονή είναι σπουδαίες αρετές για να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρα και τις κρυφές επιθυμίες που κουβαλάει ο καθένας μας. Μόνο όταν αγαπάς κάτι πολύ και το θέλεις ακόμη περισσότερο, μπορείς και να το κερδίσεις! Η μεγαλύτερη συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω, είναι να διαβάζετε και να γράφετε, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα!

Τι να περιμένουμε για το μέλλον, υπάρχουν πλάνα για κάτι καινούριο;

Το πρώτο βιβλίο είναι πάντα διερευνητικό, δεν έχεις την εμπειρία πίσω σου, κάτι που αποκτάς όσο γράφεις και διαβάζεις… Έχω πολλά στο μυαλό μου που θέλω να καταθέσω και πολλές ιστορίες που γεννιούνται μέσα μου και ζητούν χώρο να βγουν… Το επόμενο βιβλίο θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, μια πάρα πολύ δυνατή ιστορία που θα συγκλονίσει και που ακόμη κουβαλάω μέσα μου πολύ έντονα! Του χρόνου τέτοια εποχή, πρώτα ο Θεός… θα μιλάμε για το δεύτερο βιβλίο μου!

http://www.newwoman.gr/interviews/item/403-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B1