Ένας Ομογενειακός σύλλογος ετοίμασε μέσω διαδικτύου ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 Χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία

Με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 Χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία ο Σύλλογος “Hephaestus Wien – Österreichisch/Griechischer Integrationsverein” ετοίμασε τις ακόλουθες εκδηλώσεις – webinar με εκλεκτούς καλεσμένους.

Όλες οι εκδηλώσεις – webinar τελούν υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μάρτιος 2021

Κυριακή 7 Μαρτίου “Η Γυναίκα στην Επανάσταση και η Φιλελληνική Τέχνη”. Θα συνδιοργανωθεί με την Λέσχη “The Lions Club of Athens Specialty New Voices”. Θα προλογίσουν ο Γεν. Γραμ. Δ.Δ. Α.Ε. Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης και η A. E. Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βιέννη Αικατερίνη Κόικα. Θα μιλήσουν ο Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Φώτης Παπαθανασίου, με θέμα “Φιλελληνική Τέχνη” και η Ιστορικός Τέχνης Dr. Φανή Μαρία Τσιγκάκου με θέμα “Η Γυναίκα στην Επανάσταση”. Οι ηθοποιοί Έρη Μπακάλη και Ινώ Μάτσου θα απαγγείλουν ποιήματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται προς τιμή της Γιορτής της Γυναίκας.

Τετάρτη 10 Μαρτίου “Der Griechische Freiheitskampf: Realität und Idealisierung”. Στη μηνιαία εκπομπή – συνεργασία του Hepahestus Radio με το δημοτικό ραδιόφωνο της Βιέννης ORANGE94 FM προσκεκλημένος θα είναι ο Dr. HEINZ GSTREIN για να ανάπτυξει το παραπάνω θέμα στη γερμανική γλώσσα.

Κυριακή 21 Μαρτίου “Η επαναστατική δράση του Ανθίμου Γαζή στη Βιέννη και ο ρόλος του στη Φιλόμουσο Εταιρεία”. Θα προλογίσει ο Γεν. Γραμμ. Δ.Δ. Α.Ε. Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης και το θέμα θα αναπτύξει ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Ιωάννης Νικολίτσης. Οι ηθοποιοί Ινώ Μάτσου και Έρη Μπακάλη θα διαβάσουν κείμενα της επανάστασης.

Απρίλιος 2021

Κυριακή 11 Απριλίου “ TA ΘPYΛIKA “ΣITOKAPABA” TOY 1821, H ΔOMH KAI O POΛOΣ TOYΣ ΣTON AΓΩNA THΣ ANEΞAPTHΣIAΣ ” . Το θέμα θα αναπτύξει ο συγγραφέας και μικροναυπηγός Ευάγγελος Γρυπιώτης. (Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε Λεύκωμά του με Τίτλο «Τα αρμαμέντα της ελευθερίας». https://hephaestuswien.com/ta-armamenda-tis-eleutherias-11-20/

Τετάρτη 14 Απριλίου “Οι βασικότεροι Φιλέλληνες στη Γαλλική Κουλτούρα“. Στη μηνιαία εκπομπή εκπομπή – συνεργασία του Hephaestus radio με τον δημοτικό ραδιοσταθμό της Βιέννης ORANGE94 FM προσκεκλημένη θα είναι η Rhea Sourmeli. Η εκπομπή θα πραγματοποιηθεί στην γαλλική και γερμανική γλώσσα.

Κυριακή 25 Απριλίου “H άλλη πλευρά της σελήνης του Εικοσιένα”. Το θέμα θα αναπτύξει ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Καλαβρίας, Ιωάννης Κορίνθιος.

Μάϊος 2021

Κυριακή 16 Μαΐου “Ο Εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός”. Θα προλογίσει η A. E. Πρέσβυς της Κύπρου στη Βιέννη Ελένη Ράφτη. Το θέμα θα αναπτύξει ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Ιωάννης Νικολίτσης.

Κυριακή 23 Μαΐου “Ο ρόλος της εκκλησίας στην ελληνική επανάσταση”. Το θέμα θα αναπτύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ.κ. Αρσένιος.

Ιούνιος 2021

Κυριακή 6 Ιουνίου “Η Ζωή των Οπλαρχηγών μετά την Επανάσταση”. Το θέμα θα αναπτύξει ο Νομικός – Ιστορικός από την Κύπρο Τριαντάφυλλος Καπελάρης.

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε εκδήλωση θα δημοσιεύονται πριν την παρουσίασή της στην Ομογενειακή ιστοσελίδα hephaestuswien.com και θα δίνονται και μέσω των ραδιοφωνικών εκπομπών του Hephaestus radio, τη σελίδα και το ραδιόφωνο αντίστοιχα της Ελληνικής και Κυπριακής Ομογένειας που διαβάζεται και εκπέμπει αποδεδειγμένα σε 165 χώρες του κόσμου.