Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Σειρά: Γονείς στην πράξη

Το παιδί μου δεν με ακούει!
Πώς μπορώ να βάλω όρια χωρίς φωνές; της Nina Bataille
μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Ακούστε. Κατανοήστε. Επικοινωνήστε.
Ένας χρήσιμος οδηγός για κάθε γονιό που θέλει να θέσει όρια με ηρεμία και χωρίς αυταρχισμό

ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙ∆Ι ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ!
Το παιδί σας αντιδρά άσχημα όταν του μιλάτε ή ζητάτε κάτι από αυτό; Δείχνει απογοήτευση, έλλειψη κινήτρου ή έντονη διεκδίκηση στο σπίτι και στο σχολείο;
Αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο, που συνδυάζει τη θεωρία µε την πράξη, σας βοηθάει να κατανοήσετε τη συμπεριφορά του παιδιού, να βελτιώσετε την επικοινωνία σας μαζί του και να ανταποκριθείτε χωρίς άγχος στον γονεϊκό σας ρόλο.
Συγκεκριμένα, θα ανακαλύψετε:
Πώς να ερμηνεύετε την αντίδραση του παιδιού για να διαμορφώνετε ανάλογα και τη δική σας στάση (ηλικία, ωριμότητα του εγκεφάλου, κούραση, ανάγκη για προσοχή ή ασφάλεια).
Συμβουλές και τεχνικές για να θέσετε όρια µε ηρεμία και χωρίς αυταρχισμό, όπως είναι τα τέσσερα κλειδιά της επικοινωνίας (συντομία, σαφήνεια, συνέπεια, ηρεμία), η ενσυναισθητική ακρόαση, η αντίστροφη μέτρηση, οι «μαγικές» λέξεις κ.ά.
Με απλές ασκήσεις και δραστηριότητες

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία:
Το παιδί μου είναι διαφορετικό. Πώς να το βοηθήσω;
Το παιδί μου δεν συγκεντρώνεται και δεν ηρεμεί. Πώς να το βοηθήσω;

Σειρά: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου…

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται
101 τρόποι για την αντιμετώπιση του άγχους και την καλλιέργεια της ηρεμίας της Vicki Vrint

μετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Συμβουλές και στρατηγικές για παιδιά stress-free

∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙ∆Ι ΤΟΥ ΑΓΧΩΜΕΝΟ
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το 72% των παιδιών εκδηλώνει αρνητικές συμπεριφορές που σχετίζονται µε το άγχος. Αυτός ο οδηγός σάς προσφέρει ιδέες και συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αναγνωρίζει τα ψυχοσωματικά συμπτώματα και να μάθει να τα διαχειρίζεται µε επιτυχία.
Εντοπίστε την αιτία του άγχους στο παιδί.
Αντιμετωπίστε μαζί τις δύσκολες στιγμές.
Υιοθετήστε θετικές καθημερινές συνήθειες και ρουτίνες.
Καλλιεργήστε δεξιότητες για την έκφραση των συναισθημάτων.
Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο
Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους
Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει τη διάθεσή του

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Από 14 ετών

Σειρά: Uglies

Uglies του Σκοτ Γουέστερφελντ
μετάφραση: Καίτη Οικονόμου

Σε έναν κόσμο απόλυτης ομορφιάς τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Κοίτα ξανά στον καθρέφτη…

Η Τάλι ζει σε έναν κόσμο όπου τα δέκατα έκτα γενέθλια επιφέρουν την αισθητική τελειότητα. Όλοι οι δεκαεξάχρονοι υποβάλλονται σε μία εγχείρηση η οποία εξαφανίζει όλες τις ατέλειες και σε μετατρέπει από άσχημο σε όμορφο. Παραμονές των γενε­θλίων της περιμένει αυτό το σημαντικό γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή της. Το μόνο πρόβλημά της είναι η φίλη της, η Σέι, που δεν θέλει να γίνει όμορφη, δεν θέλει να υπακούσει στους νόμους του κράτους, και προγραμματίζει να ενωθεί με τους επαναστάτες στο δάσος, εκεί όπου πηγαίνουν όλοι οι άσχημοι για να γλιτώσουν την εγχείρηση. Η Τάλι δεν θέλει να την ακολουθήσει και να θυσιά­σει το όνειρό της. Όμως, λίγο πριν από την εγχείρηση, οι κρατικοί υπάλληλοι την ανακρίνουν και της προσφέρουν τη χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να φανταστεί. Να βρει τη Σέι, να ανακαλύψει πού κρύβονται οι επαναστάτες, και να τους προδώσει… Έχει έρθει πια η ώρα να πάρει τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της. Μια απόφαση που θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο της.

Η σειρά έχει διασκευαστεί σε ταινία η οποία θα προβληθεί στο NETFLIX.

«Οι αναγνώστες θα πέσουν με τα μούτρα σε αυτά τα συναρπαστικά ερωτήματα για την εισβολή της τεχνολογίας στη ζωή μας, για μια κοινωνία παθιασμένη με την εικόνα και για τα ηθικά αδιέξοδα μιας εξαναγκασμένης συμμαχίας… Ιδιοφυές».
Booklist

«Το Uglies δεν αποτελεί μόνο επίκαιρη τροφή για τη σκέψη, αλλά σου κόβει και την ανάσα. Ο αναγνώστης δεν μπορεί να το αφήσει από τα χέρια του και μένει με μία ζωηρή επιθυμία να αποκτήσει το δεύτερο μέρος της σειράς του Σκοτ Γουέστερφελντ το συντομότερο δυνατό».
Teenreads.com

Pretties του Σκοτ Γουέστερφελντ
μετάφραση: Καίτη Οικονόμου

Το σκληρό τίμημα της τέλειας ομορφιάς. Κοίτα ξανά στον καθρέφτη…

Καλλονή. Δημοφιλής. Τέλεια. Αλλά κάτι δεν πάει καλά.
Η Τάλι έγινε επιτέλους όμορφη. Τώρα η εμφάνισή της είναι κάτι παραπάνω από τέλεια, τα ρούχα της υπέροχα, το αγόρι της σέξι και η ίδια φοβερά δημοφιλής. Τα όνειρά της έχουν γίνει πραγματικότητα. Αλλά πίσω από όλες αυτές τις απολαύσεις –τα αλλεπάλληλα πάρτι, τις ανέσεις της υψηλής τεχνολογίας, την απόλυτη ελευθερία– υπάρχει η βασανιστική αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά. Κάτι σημαντικό. Και τότε έρχεται ένα μήνυμα από το παρελθόν, από την εποχή που ήταν άσχημη…
Η Τάλι θυμάται τι δεν πάει καλά στη ζωή των ωραίων και της κόβεται κάθε διάθεση για γλέντι. Τώρα πρέπει ν’ αποφασίσει αν θα ξεχάσει αυτό που ξέρει ή αν θα παλέψει για τη ζωή της. Γιατί οι αρχές δεν θα αφήσουν να ζήσει όποιος γνωρίζει την αλήθεια.

Η σειρά έχει διασκευαστεί σε ταινία η οποία θα προβληθεί στο NETFLIX.

«Όσο για τους νέους που αναμετριούνται με τον ναρκισσισμό τους αλλά και με τη διάθεση ν’ αλλάξουν τα πάντα γύρω τους ριζικά, η σειρά «Uglies» υπόσχεται να τους κόψει την ανάσα, μεταφέροντάς τους σ’ έναν εφιαλτικό κόσμο, υποταγμένο στα πρότυπα της αισθητικής τελειότητας, που αρχίζει να δέχεται πυρά από ανυπότακτους επαναστάτες».
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Τέχνες και Ζωή)

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Για παιδιά από 4 ετών

Σειρά: Ο μικρός φιλόσοφος
Μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική σειρά βιβλίων, για να τη διαβάζουν και να τη μοιράζονται μικροί και μεγάλοι. Κάθε ιστορία είναι γραμμένη με χιούμορ και βοηθά τα παιδιά να απαντήσουν σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά ερωτήματα. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει το «φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο», με οδηγίες για τους γονείς, καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.

Είναι άδικο! του Μισέλ Πικμάλ
εικονογράφηση: Τομά Μπαάς
μετάφραση: Αριστέα Κομνηνέλλη

Είναι άδικο όταν θέλεις να κάνεις τόσα πολλά οι μεγάλοι να μη σε αφήνουν. Μήπως όμως ξέρουν κάτι παραπάνω;

Ο Πίκολο είναι θυμωμένος! Γιατί να μην μπορεί να παίξει μόνος του έξω στον δρόμο; Γιατί να μην μπορεί να φάει όλα τα σοκολατάκια; Γιατί οι μεγάλοι δεν τον αφήνουν να κάνει εκείνο που θέλει;

Είναι δικό μου! του Μισέλ Πικμάλ
εικονογράφηση: Τομά Μπαάς
μετάφραση: Αριστέα Κομνηνέλλη

Η χαρά που μοιράζεται είναι διπλή χαρά. Γιατί όλα είναι καλύτερα όταν ξέρεις να τα μοιράζεσαι.

Ο Πίκολο είναι καλεσμένος στο σπίτι του φίλου του, του Όσκαρ. Ο Όσκαρ όμως δεν του δίνει τα παιχνίδια του. Ο Πίκολο τότε κάνει παιχνίδι την μπανάνα του κολατσιού. Διασκεδάζει πολύ και ο Όσκαρ τον κοιτάζει με ζήλια. Δεν θα ήταν καλύτερα αν μοιράζονταν τα παιχνίδια τους;

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 4 ετών

Όχι μόνο μπλε του Ρόμπερτ Τρέγκονινγκ
εικονογράφηση: Στεφ Μέρφι
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, διεκδίκησε μια ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ και ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ζωή!

Σε μια πολιτεία όπου επιτρέπεται μόνο το μπλε και όλα τα άλλα χρώματα απαγορεύονται, ένα αγοράκι μαζεύει κρυφά κάθε είδους κίτρινα αντικείμενα, αφού αυτό είναι το αγαπημένο του χρώμα. Όταν τελικά βρίσκει το θάρρος να φανερώσει το μυστικό του στον μπαμπά του, εκείνος έχει μια γενναία ιδέα, η οποία όχι μόνο θα βοηθήσει τον γιο του να αποδεχτεί ποιος είναι αλλά και θα κάνει ολόκληρη την πόλη και τους κατοίκους της να αλλάξουν για πάντα…

Οι χάρτες της Μάρθας της Λι Χότζκινσον
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Από το σύμπαν μέχρι το δωμάτιο της Μάρθας ένα βιβλίο δρόμος.

Η Μάρθα ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ να φτιάχνει χάρτες!
Μπες στον κόσμο της μέσα από τους εκπληκτικούς χάρτες της, που είναι γεμάτοι σημειώσεις και διασκεδαστικές λεπτομέρειες. Ξεκινώντας από το διάστημα, κάνε ζουμ στη γειτονιά της και ανακάλυψε τους τρόπους που συνδεόμαστε όλοι μεταξύ µας. Οι περιπέτειες της Μάρθας συνεχίζονται στα όνειρά της για ένα μέλλον όπου ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι πιθανά…