Δεν υπάρχουν μυστικά χωρίς ψέματα

Ένοχες Αλήθειες
(Fall from Grace)
του David Baldacci

[Υποθέσεις Εξαφανισμένων Προσώπων #5]

Μετάφραση: Κυριάκος Γιαλένιος

Κυκλοφορεί στις 8 Μαρτίου 2024

Ο Τιμ Γουίβερ, πρώην δημοσιογράφος, έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις. Τα βιβλία του έχουν περιληφθεί στη βραχεία λίστα των National Book Awards, ήταν υποψήφια για το βραβείο Crime Writers’ Association Dagger in the Library καθώς και το Ian Fleming Steel Dagger, έχουν εμφανιστεί στη λίστα των τριών κορυφαίων μπεστ σέλερ των Sunday Times και έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στο Kindle, στο iBooks και στο Audible.
Τώρα, με το Ένοχες Αλήθειες, ο Γουίβερ επιστρέφει για πέμπτη φορά στη #1 crime σειρά του με Υποθέσεις Εξαφανισμένων Προσώπων και μας προσφέρει «ένα αξέχαστο βιβλίο» (Suspense). Η νέα ιστορία μυστήριου με πρωταγωνιστή τον ερευνητή Ντέιβιντ Ρέικερ είναι «ένα συγκινητικό θρίλερ που δεν μπορείς ν’ αφήσεις από τα χέρια σου» (Kirkus Review – starred review). Σ’ αυτό το συναρπαστικό page-turner «Ο Γουίβερ προτρέπει συνεχώς τους αναγνώστες να προσπαθούν να μαντεύουν ενώ παράλληλα, καταφέρνει να συνδέει φαινομενικά άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους και γεγονότα» (Library Journal). «Ένας σαγηνευτικός γρίφος, που αποκτάει ακόμα περισσότερο βάθος χάρη στον πολύπλοκο χαρακτήρα του Ρέικερ» (Booklist).

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Έπειτα από δεκαετίες στο αστυνομικό σώμα, ο Λέναρντ Φρανκς αποχωρεί από την Μητροπολιτική Αστυνομία ως υψηλόβαθμος ντετέκτιβ της Μονάδας Ανθρωποκτονιών και Σοβαρών Εγκλημάτων. Μαζί με τη σύζυγό του, Έλι, αποσύρονται σ’ ένα αγρόκτημα, στην απομόνωση της αγγλικής υπαίθρου, μακριά από την οχλοβοή του Λονδίνου. Όλα πηγαίνουν όπως τα είχαν φανταστεί, μέχρι τη νύχτα που ο Λέναρντ βγαίνει από το σπίτι για να φέρει καυσόξυλα –και δεν επιστρέφει ποτέ.
Εννιά μήνες αργότερα, με την έρευνα της αστυνομίας να βρίσκεται σε αδιέξοδο, η κόρη του Λέναρντ, ντετέκτιβ και η ίδια, πάνω στην απελπισία της στρέφεται στον χαρισματικό ερευνητή αγνοουμένων Ντέιβιντ Ρέικερ. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να προετοιμάσει τον Ρέικερ γι’ αυτό που πρόκειται να ανακαλύψει –ή για το συγκλονιστικό μυστικό πίσω από τη συγκεκριμένη εξαφάνιση. Και μέχρι να συνειδητοποιήσει ποιο ακριβώς είναι και σε τι βάθος έχει διεισδύσει το ψέμα, θα βρεθεί να κινδυνεύει σοβαρά –και μαζί μ’ αυτόν και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Το Ένοχες Αλήθειες είναι το πέμπτο βιβλίο της bestselling σειράς με υποθέσεις εξαφανισμένων προσώπων του Τιμ Γουίβερ.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Θυμίζει το Νησί των Καταραμένων του Ντένις Λεχέιν… με το χαρακτηριστικό του ύφος και έχοντας έντονη συναίσθηση του τόπου, ο Γουίβερ μας ανταμείβει για την υπομονή μας». -Chicago Tribune

«Ένα συγκινητικό θρίλερ που δεν μπορείς ν’ αφήσεις από τα χέρια σου… Οι επιμέρους ιστορίες που παρουσιάζει ο Γουίβερ συνδυάζονται μεταξύ τους και το τρομακτικό μοτίβο που αναδύεται είναι εξίσου ολέθριο όσο και σε οποιονδήποτε από τους εφιάλτες του Ρος Μακντόνταλντ».
Kirkus Reviews (starred review)

Τιμή: € 13,90 € ● Σελίδες: 488 ● ΙSBN: 978-960-507-180-6 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041180

Μια ιστορία για το ανεκπλήρωτο του έρωτα.
Για το κενό μέσα μας, την απουσία

Ιερό Φιλί
της Φωτεινής Ναούμ

Κυκλοφορεί στις 8 Μαρτίου 2024

Η Φωτεινή Ναούμ επιστρέφει στις Εκδόσεις BELL με ένα πολυπρόσωπο, συγκινητικό και βαθιά τρυφερό μυθιστόρημα. Αυτή είναι η ιστορία του Μάρκου. Που με αφετηρία μια μικρή, πολυπολιτισμική πόλη της Ελλάδας και με οδηγό την ορμή και το πάθος του για τη ζωή, έφτασε μέχρι την Αφρική.

Πώς γαλουχείται ένας άνθρωπος; Ποιες είναι οι καταστάσεις που τον διαμορφώνουν; Πώς μπορεί να ρημάξει ή να ανθίσει κάποιος από τον έρωτα, την απουσία, την προσμονή;
Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στο Ιερό Φιλί.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η απόδραση από τον ίδιο τον εαυτό σου, το ακατανίκητο αίσθημα της φυγής.

Ο Μάρκος ζει σ’ έναν τόπο πλημμυρισμένο από μουσικές και ιστορίες. Σε μια γειτονιά ζωντανή, γεμάτη από τα βάσανα, τις χαρές, τις ματαιώσεις των ανθρώπων. Μεγαλώνει ανέμελα, πλημμυρισμένος από τη φροντίδα της γιαγιάς. Μέχρι που μια μέρα, γνωρίζει τη Μαρίνα.

Τίποτα δε θα είναι το ίδιο πια.

Ορμώμενος από λαχτάρα για ζωή, θλίψη ή τυχοδιωκτισμό, θα φτάσει μέχρι την Αφρική και θα στήσει μια νέα ζωή εκεί. Η καρδιά του, όμως, λαχταράει κρυφά την επιστροφή. Εκεί που οι πληγές του παρελθόντος θα προσπαθήσουν να επουλωθούν και οι απαντήσεις σε όσα τον βαραίνουν να δοθούν.

Το Ιερό Φιλί είναι μια ατμοσφαιρική, νοσταλγική ιστορία για το πώς γαλουχείται ο άνθρωπος. Πώς τον διαμορφώνουν ο έρωτας, η αγάπη, ο πόνος, η φιλία. Ένα μυθιστόρημα για το έλλειμμα, την απουσία και την προσμονή. Για το κενό που φωλιάζει μέσα σου και την απόδραση από μια ζωή που δε σου αρκεί…

Ο Μάρκος έκανε ό,τι μπορούσε.
Εσύ, μέχρι πού θα έφτανες για να βρεις τον εαυτό σου;

Τιμή: € 16,60 € ● Σελίδες: 352 ● ΙSBN: 978-960-620-966-6 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01170232