Το Απαγορευμένο Κλειδί,
Χ. Φ. Λάβκραφτ

Οι εκδόσεις Πηγή με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του
Χ. Φ. Λάβκραφτ με τίτλο “Το Απαγορευμένο Κλειδί”.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Χ. Φ. Λάβκραφτ δικαίως θεωρείται μέχρι και σήμερα ως ένας από τους «πατέρες» της λογοτεχνίας τρόμου και του φανταστικού. Ο τίτλος αυτός τού αποδίδεται όχι μόνο λόγω της αριστοτεχνικής του πένας, αλλά και της ιδιάζουσας ζωής του. Δημοσιεύοντας κείμενα με τόσο αληθοφανείς ιστορίες, έκανε πολύ σύντομα πολλούς αναγνώστες του να αναζητούν κρυφά μηνύματα στα έργα του, όπως επίσης και πραγματικά στοιχεία για τα μυστηριώδη πλάσματα (όπως τον Μέγα Κθούλου) και τα απαγορευμένα βιβλία (σαν το Νεκρονομικόν) στα οποία αναφερόταν επανειλημμένα.

Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώσαμε τρεις από τις πλέον χαρακτηριστικές του διηγήσεις, τρεις ιστορίες που ξεδιπλώνουν τη μυστικιστική διάσταση του Λάβκραφτ και μας ταξιδεύουν σε παράλληλους κόσμους υψηλών νοημάτων και αρχετυπικών δυνάμεων.

Θέλεις να γίνεις ο κάτοχος του απαγορευμένου κλειδιού;

Ο Συγγραφέας

Ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1890 στο Πρόβιντενς των ΗΠΑ.
Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου που κατά κοινή ομολογία, επηρέασε με το έργο του μια μεγάλη πλειάδα από σύγχρονους δημιουργούς όπως τον Stephen King, τον H.R. Giger, τον Guillermo Del Toro κ.α.
Είναι περισσότερο γνωστός ως ο θεμελιωτής της λεγόμενης Μυθολογίας Κθούλου.
Πέθανε τον Μάρτιο του 1937 αφήνοντας πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο όπως και περισσότερες από 80.000 επιστολές που ως σήμερα αποτελούν αντικείμενο μελέτης.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Το Απαγορευμένο Κλειδί του Χ.Φ. Λάβκραφτ
Συγγραφέας: Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 10.00 ευρώ
Σελίδες: 124