ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ
Συγγραφέας: ΚΙΡΑΝ ΜΙΛΓΟΥΝΤ ΧΑΡΓΚΡΕΪΒ
Μεταφραστής: ΤΙΤΙΝΑ ΣΠΕΡΕΛΑΚΗ

Το Δέντρο του χορού, βασισµένο σε πραγµατικά περιστατικά, είναι ένα µυθιστόρηµα για τις δαιδαλώδεις διαδροµές σκοτεινών οικογενειακών µυστικών, για την απαγορευµένη αγάπη, µια ιστορία γυναικών που εξωθούνται στα άκρα, σε µια εποχή δεισιδαιµονίας, υστερίας και µεγάλων αλλαγών.

«Συναρπαστικό, απίστευτα ατµοσφαιρικό και πρωτότυπο. Εξαιρετικό!»
Sunday Times

«Έξοχο, καθηλωτικό, αισθησιακό, συναρπαστικό».
Marian Keyes

«Εξερευνώντας τα θέµατα της µητρότητας, του µισογυνισµού, της πατριαρχίας και της απαγορευµένης αγάπης, η συγγραφέας χρησιµοποιεί µια στιγµή της Ιστορίας ως καταλύτη για να εξετάσει θέµατα που εξακολουθούν να είναι κυρίαρχα σήµερα. Η συνύφανση του παρελθόντος µε το παρόν είναι αριστοτεχνική…»
Irish Times

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΡΓΚΟ
Συγγραφέας: ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Το Πιτσιµπούργκο είναι ένα κατεστραµµένο όνειρο· µια χαµένη λεπτοµέρεια της µεγάλης περιπέτειας της µετανάστευσης.

Το βιβλίο είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2006 και έχει ανέβει στο θέατρο τρεις φορές.

ΔΟΚΙΜΙΟ

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Συγγραφέας: JEREMY BLACK

Ο Τζέρεμυ Μπλακ μελετά τον πόλεμο ως παγκόσμιο φαινόμενο και όχι ως μια απλή αλληλουχία στρατιωτικών ηγετών, τακτικών μάχης ή βελτιώσεων στα όπλα. Προσφέρει μια εξαιρετικά περιεκτική επισκόπηση, που εκτείνεται από την Κίνα των Χαν ως την Ασσυρία, από τη Μεσοποταμία ως την Τροία, από την αυτοκρατορική Ρώμη ως τη ναπολεόντεια Γαλλία, από το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν ως την Ουκρανία.

ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΕΩΝ

TERRA ULTIMA. Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΜΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Συγγραφέας: ΡΑΟΥΛ ΝΤΕΛΕΟ & ΝΟΑ Γ. ΣΤΕΡΝ
Εικόνες: ΡΑΟΥΛ ΝΤΕΛΕΟ
Μετάφραση: ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ

Σχεδόν δύο δεκαετίες αφότου ξεκίνησε την αναζήτηση της μυστηριώδους Terra Ultima, ο Ντελέο έγραψε ένα βιβλίο με τις τρεις πρώτες μεγάλες αποστολές του σε αυτή την άγνωστη ήπειρο. Ο συντάκτης και εξερευνητής Νόα Γ. Στερν απέκτησε πρόσβαση στην εντυπωσιακή συλλογή σκίτσων, πινάκων, αντικειμένων και ημερολογίων καταστρώματος του Ντελέο και στη συνέχεια μετέτρεψε τον τεράστιο όγκο του υλικού σε μια περιεκτική αφήγηση αυτής της απαράμιλλης για τη φυσική ιστορία ανακάλυψης.
Έτσι, γεννήθηκε αυτό το βιβλίο, που ικανοποιεί την περιέργεια του αναγνώστη, παραθέτοντας –εκπληκτικά εικονογραφημένες– εμπεριστατωμένες πληροφορίες σχετικά με αυτή την απομακρυσμένη και αχαρτογράφητη περιοχή της Γης.