ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών

Ιωάννα Μπαμπέτα

Τα γουρουνάκια
της ευτυχίας

Εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη

Σειρά: Μικρές καληνύχτες

1779_566

Μεγάλο ταξίδι έκανε ο ήρωας σ’ αυτή την ιστορία για να βρει απάντηση στο ερώτημα: Πού να βρίσκεται άραγε η ευτυχία; Μήπως στην ξάπλα και στην παραλία; Στην οικογένεια και στη χειρωνακτική εργασία; Ή στα χρήματα και στην επιτυχία; Τρία γουρουνάκια απαντούν και μοιράζονται μαζί μας όλα αυτά που αγαπούν. Στο χέρι μας είναι τώρα να επιλέξουμε πώς θα ζήσουμε για να γίνουμε ευτυχισμένοι και της ζωής οι κερδισμένοι.

—————————————–

Για παιδιά από 4 ετών

Άλκη Ζέη

Γατοκουβέντες

Εικονογράφηση: Φραντσέσκα Ασιρέλι

1878_566

Η αγαπημένη συγγραφέας Άλκη Ζέη μάς δίνει μια γλαφυρή, χιουμοριστική και επίκαιρη ιστορία για έναν μεγάλο γάτο, δυο μικρά παιδιά, μια παχουλή γάτα και έναν μεγάλο καύσωνα. Οι Γατοκουβέντες είναι ένα υπέροχο βιβλίο-δώρο με νέα μοντέρνα εικονογράφηση, που συνοδεύεται από CD με αφήγηση της ιστορίας από τη συγγραφέα.

—————————————-

Για παιδιά από 9 ετών

Ιωάννα Μπουλντούμη

Γράμματα στον αδερφό μου

Εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες

01717_03
Ο Γρηγόρης είναι ένα εννιάχρονο αγόρι. Ένα παιδί της εποχής μας: έξυπνο, με χιούμορ, με ενδιαφέροντα, με φόβους, με θάρρος και μερικές φορές θράσος… Μας ανοίγει τη ζωή του σαν βιβλίο. Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για ένα βιβλίο αλλά για μια σειρά από γράμματα που στέλνει στον αδερφό του. Η καθημερινότητα ενός μικρού παιδιού αποτυπωμένη μέσα σε επιστολές, σαν ημερολόγιο, δοσμένη με πολύ αστείο αλλά και πολύ σοβαρό τρόπο.

———————————————-

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Για παιδιά από 4 ετών

Ελίζαμπεθ Βέρντικ

Η φωνή δεν είναι
για να ουρλιάζουμε

Εικονογράφηση: Μαριέκα Χέινλεν

01625_03

Οι φωνές είναι κάτι που έρχεται αυθόρμητα στα παιδιά, ως ένας τρόπος να εκφράσουν τα συναισθήματά τους: τη χαρά, τον ενθουσιασμό, τον θυμό, την απογοήτευση… Με απλές φράσεις και διασκεδαστικές εικόνες το βιβλίο αυτό μαθαίνει στα παιδιά πότε είναι ώρα να μιλούν χαμηλόφωνα και πότε είναι αποδεκτό να φωνάζουν. Ακολουθώντας απλά βήματα μαθαίνουν τρόπους για να ηρεμούν και να χαλαρώνουν, αλλά και πώς να εκφράζονται και να ζητούν αυτό που θέλουν με ήρεμο τρόπο.
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να διαβάζεται δυνατά και να γίνεται αντικείμενο κουβέντας ανάμεσα σε μεγάλους και παιδιά. Στο τέλος του βιβλίου οι ενήλικες θα βρουν θέματα προς σκέψη και προβληματισμό, προτάσεις, ιδέες και δραστηριότητες.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
• Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε
• Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε
• Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε
• Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε
• Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε
• Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε

———————————————–

ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ DISNEY

Για παιδιά από 3 ετών

Τα μυαλά που κουβαλάς

Σειρά: Disney / Μαγικός Κόσμος

5609_566
Όταν η 11χρονη Ράιλι μετακομίζει στο Σαν Φρανσίσκο με την οικογένειά της, προσπαθεί να αφομοιώσει τις αλλαγές που έχουν κάνει τη ζωή της άνω κάτω: μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο. Όπως όλοι μας, έτσι κι αυτή κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Λύπη. Θα μπορέσουν αυτοί οι πέντε σύμβουλοι να τη βοηθήσουν να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή;
Το βιβλίο είναι βασισμένο στη νέα ταινία της Disney/Pixar με τον ομώνυμο τίτλο.