Μόλις κυκλοφόρησαν

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 5 ετών
Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας

Ίνγκο Ζίγκνερ

Στην εποχή των δεινοσαύρων

Mετάφραση:
Μαρία Αγγελίδου

Ο μικρός δράκος Καρύδας, η Ματίλντα και ο Όσκαρ κάθονται και κουβεντιάζουν για επικίνδυνα και άγρια ζώα. «Ο τυραννόσαυρος ήταν το πιο τρομερό άγριο θηρίο που έζησε ποτέ» λέει ο Καρύδας. «Σιγά τ’ αυγά! Οι φαγανόδρακοι είναι εκατό φορές πιο τρομεροί από τους τυραννόσαυρους. Ό,τι στοίχημα θέλεις πως τον κάνω με τα κρεμμυδάκια εγώ τον τυραννόσαυρο!» λέει ο Όσκαρ. «Εντάξει, πάει το στοίχημα!» λέει ο Καρύδας και βγάζει από την τσέπη του το χρονολέιζερ. Έτσι οι τρεις φίλοι ταξιδεύουν στην εποχή των δεινοσαύρων. Και μια απίστευτη περιπέτεια αρχίζει…

Ο βραβευμένος Γερμανός συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στο Ινστιτούτο Goethe (Ομήρου 14) συντροφιά με τον διάσημο μικρό δράκο του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Μη χάσετε την ευκαιρία να τον γνωρίσετε από κοντά. Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Τα βιβλία της σειράς «Ο μικρός δράκος Καρύδας» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου είναι:
• Εκδρομή με το σχολείο
• Ταξίδι στην Προϊστορία
• Περιπέτεια στο διάστημα
• Ο θησαυρός της ζούγκλας
• Ο μεγάλος μάγος
• Ο μαύρος ιππότης
• Περιπέτεια στη χαμένη Ατλαντίδα
• Το μυστικό του Φαραώ

—————

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Ταιριάζω και μαθαίνω

Μια νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων συμπεριφοράς με χαρούμενα, λαμπερά χρώματα. Οι γονείς διαβάζουν την ιστορία που εξελίσσεται στο μεγάλο βιβλίο και στη συνέχεια μαζί με το παιδί ανατρέχουν στο μικρό βιβλίο για να αναγνωρίσουν το συναίσθημα ή τη συμπεριφορά ταιριάζοντας τη σωστή απάντηση μαζί. Βοηθούν το παιδί να αποκτήσει επίγνωση των συναισθημάτων του και των καλών τρόπων.

Τα συναισθήματα

Εικονογράφηση:
Κέιτι Σόντερς
Μετάφραση:
Σταυρούλα Αλεξανδροπούλου

Πώς νιώθεις όταν κάποιος χαλάει το αγαπημένο σου παιχνίδι; Πώς αισθάνεσαι όταν οι φίλοι σου σε θαυμάζουν; Ξεφύλλισε αυτό το διασκεδαστικό διπλό βιβλίο, βρες την απάντηση και μάθε να ξεχωρίζεις τα συναισθήματα.

——————-

Καλοί τρόποι

Εικονογράφηση:
Κέιτι Σόντερς
Μετάφραση:
Σταυρούλα Αλεξανδροπούλου

Πώς θα ζητήσεις ευγενικά ένα ποτήρι νερό; Πώς θα χαιρετήσεις τη θεία που ήρθε για επίσκεψη; Ξεφύλλισε αυτό το διασκεδαστικό διπλό βιβλίο, βρες την απάντηση και μάθε καλούς τρόπους.

—————————

Σειρά: Στρουμφάκια – Το χαμένο χωριό
Ακολούθησε τα Στρουμφάκια στη νέα τους περιπέτεια, που είναι βασισμένη στην ταινία Το χαμένο χωριό, και απόλαυσε μαζί τους ένα σωρό παιχνίδια και δραστηριότητες!

Η Στρουμφίτα και το χαμένο χωριό

Μετάφραση:
Μάρω Ταυρή

Όλοι στο Στρουμφοχωριό μοιάζουν να ξέρουν ποιοι είναι και σε τι τα καταφέρνουν, εκτός από τη Στρουμφίτα. Όταν όμως εκείνη συναντά ένα άγνωστο Στρουμφάκι στο Απαγορευμένο Δάσος, αποφασίζει να βρει το χαμένο χωριό απ’ όπου έρχεται και να προειδοποιήσει τους κατοίκους του για τον κακό μάγο Δρακουμέλ. Θα καταφέρει η Στρουμφίτα ν’ ανακαλύψει ποια είναι και να σώσει παρέα με τους φίλους της το χαμένο χωριό;

————

Το χαμένο χωριό – Στρουμφοβιβλίο δραστηριοτήτων

Μετάφραση:
Μάρω Ταυρή

Οι αγαπημένοι ήρωες από την ταινία Τα Στρουμφάκια: Το χαμένο χωριό σε περιμένουν για να τους χρωματίσεις και να περάσετε μαζί πολλές ευχάριστες ώρες, με τα παιχνίδι και τις δραστηριότητες που θα στρουμφίσεις σ’ αυτό το βιβλίο!

———————–

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ DISNEY

Πάσχα με τις Πριγκίπισσες

Μετάφραση:
Μάρω Ταυρή

Ήρθε το Πάσχα! Γιόρτασε κι εσύ παρέα με τις αγαπημένες σου πριγκίπισσες! Φτιάξε βάσεις για τα πασχαλινά αυγά και διακόσμησέ τα με τα αυτοκόλλητα που θα βρεις σ’ αυτό το υπέροχο βιβλίο!
Με περισσότερα από 50 αυτοκόλλητα!
————–

Σειρά: Star Wars
Τι σημαίνει να είσαι Τζεντάι ή Σιθ; Πόσα γνωρίζετε για τα ανδροειδή, τους πιλότους, τις πριγκίπισσες; Μάθετε τα πάντα για τους εκπροσώπους της φωτεινής αλλά και της σκοτεινής πλευράς του κόσμου του Star Wars!

Είμαι πιλότος

Μετάφραση:
Ειρήνη Χριστοπούλου

Τι σημαίνει να είσαι πιλότος; Ποια είναι η αποστολή σου; Ποιες ικανότητες πρέπει να διαθέτεις; Μάθε τα πάντα για τον σημαντικό ρόλο τους στη σύγκρουση ανάμεσα στη φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης!

———————

Είμαι ανδροειδές

Μετάφραση:
Ειρήνη Χριστοπούλου

Τι σημαίνει να είσαι ανδροειδές; Ποια είναι η αποστολή σου; Ποιες ικανότητες διαθέτεις και για ποιο σκοπό σε κατασκεύασαν; Μάθε τα πάντα για τους πιστούς συμμάχους των Τζεντάι και των Σιθ και μην κάνεις το λάθος να τους υποτιμήσεις!

Είμαι πριγκίπισσα

Μετάφραση:
Ειρήνη Χριστοπούλου

Τι σημαίνει να είσαι Πριγκίπισσα; Ποια είναι η αποστολή σου; Ποιες ικανότητες πρέπει να διαθέτεις; Μάθε τα πάντα για τον σημαντικό ρόλο της Λέια στον αγώνα ενάντια στην Αυτοκρατορία και είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου!